Gel do myčky na nádobí - jak mě napálili

Onehdá jsem si potřeboval dokoupit něco na mytí nádobí. Samozřejmě do myčky, nádobí v ruce myju jen s velkým odporem. Odbočka - kdysi jsem koupil domů myčku, v důsledku čehož klesl počet sporů s manželkou na polovinu. Kamarád - právník k tomuto tématu řekl, že mi to zachránilo manželství. O několik měsíců později mi zařizoval rozvod...

V dobách před myčkou jsem problém špinavého nádobí řešil úsporným systémem - například, když jsem byl doma sám, jedl jsem přímo z kastrolu, ve kterém jsem si jídlo uvařil. Jednou mi za to také máma vynadala - odkudsi přijela a neviděla žádné špinavé talíře, jen kastrol se lžící, a z čeho jsem prý jedl. Tím se ze mě stal barbar nebo prase, či něco podobného. No a? Hlavně, že bylo málo nádobí.

Takže pánové, nemyslete si, že koupí myčky něco zachráníte. Ono se to nádobí stejně musí vyndávat, a to je naprosto šílená a odporná dřina. Také se nedávno jedno děvče divilo, když jsem se od ní odtahoval. No, že je líná, jsem jí neřekl. Možná až to příště zkusí znovu. Ale kdysi na gymplu nám jeden učitel řekl životní moudrost - a tu jsem si zapamatoval, protože narozdíl od mnoha jiných blábolů toto za to stálo: na ošklivou ženu si chlap zvykne, ale na línou ne. Měl svatou pravdu.

Konečně k tématu - na co jsem vlastně naletěl. Byl jsem u Alberta a civěl jsem do regálu. Najednou se tam přihrnula fešná mladice a v rámci nějaké prodejní akce mi začala básnit o gelu Somat Perfect, jak je skvělý, nenechává zbytky a podobně. Jakási revoluční novinka. Protože už na čtení hůř vidím, požádal jsem jí, aby mi přečetla něco z popisku. Hm, slečna se zarazila, prohlásila, že je to slovensky a že tomu nerozumí. Ach jo... Přitom hned za tím to bylo česky. Některé holky jsou ale telata... Naneštěstí šla kolem nějaká paní a začala gel hned vychvalovat - jak viděla, že váhám a vyhlížím značně rozpačitě - že prý to už zkoušela a skvělé. Takže jsem vzal dvojité balení s množstevní slevou...

V čem je zádrhel. Zjistil jsem, že gel sice nádobí nějak umyje, ale nechává například na hrnkách povlak od čaje. Safra... Navíc je gel dvousložkový, lahev je uvnitř rozdělená. Jenže, jedna část má hustší konzistenci, takže vytéká pomaleji. Důsledkem je, že jedné části gelu mám ještě půl lahve, druhá část je téměř pryč. Kruci, kruci... Příště si koupím raději prášek nebo tablety, u nich mám vyzkoušené, že nádobí umyjí. A bez keců a doprošování.

Autor: Zbyšek Hlinka | čtvrtek 15.4.2010 16:10 | karma článku: 17,24 | přečteno: 3110x
  • Další články autora

Zbyšek Hlinka

Důchodci, i vám Babiš lže

7.5.2024 v 22:18 | Karma: 22,18

Zbyšek Hlinka

Pochod hrdosti plešounů

17.8.2023 v 21:38 | Karma: 19,69