Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Co nám říkají Hate Free a co se píše v Koránu - V

Na jejich stránkách (odkaz je níže) zařazují následující tvrzení mezi mýty: "Islám se bude rozšiřovat na území, kam nikdy nepatřil. Za chvilku nám tady zavedou právo šaríja."

http://www.hatefree.cz/myty-a-fakta/hejtomat/islam-se-bude-rozsirovat-na-uzemi-kam-nikdy-nepatril-za-chvilku-nam-tady-zavedou-pravo-sarija

Jak odpovídá pan Bronislav Ostřanský?

"Islám je misijní náboženství, a proto se muslimové snaží šířit svou víru."

Tedy potvrzuje pravdivost první věty z tvrzení. Dále píše:

"Mohou respektovat zdejší zákony a zároveň se řídit šaríatskými normativy, to se nijak nevylučuje."

Dále sice píše, že i muslimové se dohadují o míře uplatnění islámského práva a že toto právo není ve svém celku uplatněno nikde. Tím nás chtěl uklidnit a vyvrátit výše uvedené tvrzení? Podívejme se na některá ustanovení zapsaná v Koránu, která jsou v přímém rozporu s naším právem, tedy není možné, aby se jimi muslimové na našem území řídili. Jinými slovy - naše a islámské normy se v následujících bodech vylučují.

5:38. Zloději a zlodějce utněte ruce jejich v odplatu za to, co provedli, a jako varovný příklad od Boha! A Bůh je mocný, moudrý.

4:15. Proti těm z vašich žen, jež dopustí se hanebnosti, vezměte jako svědky čtyři z vás. A jestliže tito to dosvědčí, podržte ženy v domech, dokud smrt je nezavolá anebo Bůh pro ně nepřipraví nějaké východisko.

4:34. Muži zaujímají postavení nad ženami proto, že Bůh dal přednost jedněm z vás před druhými, a proto, že muži dávají z majetků svých (ženám). A ctnostné ženy jsou pokorně oddány a střeží skryté kvůli tomu, co Bůh nařídil střežit. A ty, jejichž neposlušnosti se obáváte, varujte a vykažte jim místa na spaní a bijte je! Jestliže vás jsou však poslušny, nevyhledávejte proti nim důvody! A Bůh věru je vznešený, veliký.

2:282. Vy, kteří věříte, dáváte-li úvěr dlužníkovi na lhůtu stanovenou, zapište to! Nechť písař to mezi vámi sepíše spravedlivě, nechť žádný písař neodmítne to napsat tak, jak jej tomu Bůh naučil, a nechť zapisuje, zatímco mu bude dlužník diktovat, a nechť bojí se Boha, Pána svého, a nechť ničeho z dluhu neubere! A jestliže dlužník je choromyslný či slabý anebo nemůže sám diktovat, nechť diktuje jeho poručník, a to spravedlivě! A žádejte svědectví dvou svědků z mužů vašich, a nemáte-li dva muže, pak vezměte jednoho muže a dvě ženy z těch, které uznáte za vhodné svědkyně; aby, kdyby jedna z nich se zmýlila, druhá ji mohla připomenout. A nechť se svědkové nezdráhají, jsou-li přizváni. Nezanedbávejte zapsat dluh, ať již je malý či velký, až do lhůty jeho! A toto je u Boha spravedlivější a přímější pro svědectví a jistější pro potlačení pochybností, pokud se ovšem nejedná o přímý obchod mezi vámi; tehdy není pro vás hříchem, jestliže to nezapíšete. A berte svědky, jestliže mezi sebou obchodujete, avšak neubližujte ani písaři, ani svědkovi. Jestliže tak učiníte, jest to hanebnost. A bojte se Boha, vždyť Bůh vás věru učí a ví o všech věcech.

Lekce z náboženské tolerance, tedy další ustanovení, která jsou v přímém rozporu s našimi normami (nepatrný výčet pro ukázku):

5:33. A odměnou těch, kdož vedli válku proti Bohu a Jeho poslu a šířili na zemi pohoršení, bude věru to, že budou zabiti anebo ukřižováni či budou jim useknuty jejich pravé ruce a levé nohy anebo budou ze země vyhnáni. A těm dostane se hanby na tomto světě, zatímco na onom světě je očekává trest nesmírný 34. kromě těch, kteří se kajícně obrátí, dříve než nad nimi získáte moc. A vězte, že Bůh je odpouštějící, slitovný.

8:12. A hle, Pán tvůj vnukl andělům: „Jsem s vámi, podpořte tedy ty, kdož uvěřili! Já vrhnu do srdcí těch, kdož nevěří, hrůzu a vy bijte je po šíjích a bijte je po všech prstech!“ 13. A toto je za to, že vzpouzeli se Bohu a poslu Jeho. A ten, kdo se vzpouzí Bohu a poslu Jeho . . . a Bůh je strašný ve svém trestání.

4:101. A pohybujete-li se po zemi, není pro vás hříchem zkrátit modlitbu, obáváte-li se, že vás vystaví pokušení ti, kdož nevěří. A nevěřící jsou vskutku pro vás nepřáteli zjevnými.

9:123. Vy, kteří věříte! Bojujte proti těm z nevěřících, kteří jsou poblíže! Nechť ve vás naleznou tvrdost a vězte, že Bůh je na straně bohabojných!

Článek je k volnému použití.

Autor: Zbyšek Hlinka | neděle 4.10.2015 10:56 | karma článku: 33,36 | přečteno: 1173x
  • Další články autora

Zbyšek Hlinka

Změny k horšímu, aneb neměň, co funguje

Diskuze pod zdejšími blogy získala nový formát – až jsem pojal vážné podezření, že diskutéři zde nejsou vítáni. Až tak nepřátelsky laděnou shledávám novou úpravu. Nebo se jedná toliko o porodní bolesti?

30.4.2023 v 19:59 | Karma: 27,19 | Přečteno: 852x | Diskuse| Ostatní

Zbyšek Hlinka

Používá Babiš na Facebooku falešné účty s odpověďmi generovanými umělou inteligencí?

Babiš na FB zveřejnil tento inzerát: „Hledá se nestranný, nezávislý historik. Potřebujeme osvěžit paměť. Rozhodl jsem se zasponzorovat knihu o historii naší země od revoluce. Kdo máte zájem, pište mi i s referencemi na ...“

4.4.2023 v 20:10 | Karma: 22,92 | Přečteno: 577x | Diskuse| Společnost

Zbyšek Hlinka

Blog vygenerovaný umělou inteligencí

V poslední době se vyrojilo několik článků na téma umělé inteligence. Byl jsem tedy zvědavý, jak funguje. Zda je lepší než živý člověk.

17.3.2023 v 16:33 | Karma: 13,91 | Přečteno: 346x | Diskuse| Společnost

Zbyšek Hlinka

Celý život jsem makal a teď mě chtějí okrást na důchodu

S takovým názorem se můžeme setkávat často. Zejména u lidí, kteří podléhají žvástům profláknutých populistů. Další lidé si představují nějaký svůj důchodcovský účet, do kterého vkládali a ze kterého v důchodu čerpají.

4.3.2023 v 21:47 | Karma: 40,26 | Přečteno: 10945x | Diskuse| Společnost

Zbyšek Hlinka

Proč mám dojem, že o důchodové reformě rozhoduje banda magorů?

Abych předešel nedorozuměním, sděluji následující. Jsem již ve věku, ve kterém bych byl kdysi dříve v důchodu. Zároveň však zastávám názor, že člověk má pracovat, dokud může. Tedy jsem i pro posunování důchodového věku. ALE...

26.2.2023 v 18:06 | Karma: 39,39 | Přečteno: 9596x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Dvacet let dotací z EU. Přinesly zločiny, ale i vlaky, techniku a splavné řeky

2. května 2024

Premium Lázně, které nevznikly a je z nich night club nebo zdvihací most, který se nikdy nezdvihl. Česko...

Rus má imperialistické myšlenky. Ukrajinou nekončí, říká velitel v Donbasu

2. května 2024

Premium Doněcká oblast (od zpravodajů iDNES.cz) Vymlácená okna, ale i celé domy srovnané se zemí. Tak vypadá Doněck a celý průmyslový Donbas....

Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

1. května 2024  22:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

V Břeclavi na chlapce spadla branka, na následky zranění zemřel

1. května 2024

V Břeclavi ve středu v podvečer po úrazu na hřišti zemřel dvanáctiletý chlapec. Policie okolnosti...

  • Počet článků 471
  • Celková karma 26,83
  • Průměrná čtenost 2082x
Čacký junák s pohledem upřeným do dáli