Babiš chce zavléct Česko do války…

No, on teď sice v předvolební kampani tvrdí opak, názorové veletoče však předvádí každou chvíli podle toho, jak se mu to zrovna hodí. Tedy tvrdí v daný okamžik to, co chtějí slyšet přikyvující ovce.

Naštěstí v dnešní době internetové lze snadno dohledat, co kdy kdo tvrdil. A Babiš neví, co tvrdil ještě docela nedávno. No, vlastně, co tvrdil někdo, kdo danou věc sepsal a vystavil k veřejnému nahlédnutí. Nahlédněme tedy do knihy O čem sním, když náhodou spím, kterou napsal/nenapsal (*) Babiš.

(*) nehodící se škrtněte

Abychom si tu jen tak netlachali játra, pojďme přímo ke zdroji (zde) a sdílejte to dřív, než to smažou. Na straně 261 najdete tato slova:

„Občas jsem zmínil, že NATO by nemělo být obranný pakt, ale pakt „útočný“. Hned jsem to schytal, jako kdybych chtěl dobývat Indii a kolonizovat Afriku. Tak vysvětlím, o co mi jde. Míním, že NATO by mělo být aktivní. Z 28 zemí EU je jich 22 v NATO. To je velká, ale k ochraně Evropy doposud nevyužitá síla. A proto má být hranice EU priorita pro NATO. Kromě toho by aliance měla aktivně pomáhat stabilizovat Sýrii nebo Libyi, a pokud máme pomáhat obětem válek, měli bychom to dělat především u nich doma. Řešit příčiny našeho ohrožení, ne až důsledky. Zase pod ochranou NATO. Ale to musí skutečně všichni investovat do obrany aspoň 2 % HDP. To jsme v minulosti zásadně podcenili, dnes už výdaje na obranu meziročně navyšujeme o víc než 10 %, ale pořád je to málo a musíme zjednodušit proces nákupu výzbroje, abychom ten závazek splnili. My bychom závazek mohli splnit do roku 2025.“

Strana 279:

„V budoucnu i evropská obrana založená na armádách členských zemí NATO a spolupráci s dalšími armádami zemí Unie. EU a Severoatlantická aliance by teď například měly ochránit hranice i ve Středomoří a aktivně pomoci řešit situaci v Sýrii a Libyi. Není možné, aby se tam přetahovala jenom Amerika s Ruskem, pokud tedy Evropa nechce hrát ve světě páté housle.“

Hloupé je, když si nepamatuje, co vlastně nedávno „napsal“. No, vlastně, když si to nepamatují jeho marketéři. Nebo si to možná pamatují, ale spoléhají na jistou vlastnost těch občanů, kteří vnímají svět jen v horizontu nejbližší výplaty. A že jich tu pobíhá…

Pokud se podíváme do blízké historie na lidi, kteří začali v našem blízkém okolí vyhlazovací války, jistě nás napadne Adolf Hitler. Svou vojenskou kariéru ukončil jako desátník. Snad i naprostého negramota v otázkách vojenství napadne, že do generála má opravdu hodně daleko. O dalším válkychtivém zmetkovi Vladimíru Putinovi jsem dohledal, že dosáhl hodnosti majora. Tedy ani on není generálem. Zato byl členem KGB (fakticky řídící organizace naší StB, kde zas působil Babiš jako agent). Jak vidno, nejhorší války začínají často politici (mocichtiví psychopati či sociopati) a na jejich vojenské hodnosti opravdu nezáleží.

Pokud tedy aplikujeme slova z „jeho“ knihy na dnešní situaci, je tam jasně čitelná podpora Ukrajiny v jejich válce proti agresivnímu Rusku. Stávající vláda tento požadavek plní, ale Babišovi se to opět nelíbí. Teď najednou mlží a snaží se vyvolat dojem, že je schopen tuto válku zastavit jednáním. Přitom je zcela jasné, že toho schopen vůbec není. A to nejen jako prezident ČR, ale už vůbec ne jako soudem uznaný bývalý agent StB s krycím jménem Bureš. Může někoho takového brát Putin vážně?

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Zbyšek Hlinka | pondělí 16.1.2023 22:44 | karma článku: 36,67 | přečteno: 2889x
  • Další články autora

Zbyšek Hlinka

Důchodci, i vám Babiš lže

7.5.2024 v 22:18 | Karma: 22,00

Zbyšek Hlinka

Pochod hrdosti plešounů

17.8.2023 v 21:38 | Karma: 19,69