Ať odbory zkrachují a jdou na úřad práce

Odborář Bohumír Dufek je ... a kruci, to sem nemohu napsat, zejména ne do perexu. To bych dostal za uši. Tak tedy nějak politicky korektně - je odborářský mimoň, který po třiceti letech už vůbec netuší, co je to práce.

Jeho "perlení" nezná hranic (tedy společensky únosných) - tolik papalášské nadutosti a arogance lze opravdu pozorovat snad jen u politiků a zasloužilých odborářů odtržených od reality světa. Hlavně, že by ten panák posílal jiné na pracák. Co kdyby tam šel on? Aha, on je už v důchodovém věku, takže jemu to nehrozí. Škoda...

Článků vyšlo více, já budu reagovat na to, co se objevilo zde.

Abych nebyl jen negativní, začnu nejprve tím, s čím bych mohl souhlasit.

K cestovkám: "Firmy začnou krachovat a lidem, kteří mají vouchery, tak jim budou na nic. Musíte si rozhodnout, co je pro vás prioritní. Jestli někdo šel do toho, že si koupil voucher na příští rok, tak podle mě strašně riskuje."

Kdo si koupil takový voucher od dubna dál, velmi riskuje a rozhodně by neměl dostat od nikoho žádnou kompenzaci, když to nevyjde. Ale je to jeho svobodné rozhodnutí a nikdo by mu to neměl zakazovat. Pokud přijde o peníze, nebude mít nárok na jakýkoliv pláč.

"Kdybych měl tu možnost, tak bych z fleku postavil všechny úředníky do jedné řady a každého třetího bych propustil. My jsme si zřídili stát proto, aby nám sloužil, a ne proto, abychom my sloužili jemu."

Já bych k tomu přidal i profesionální odboráře...

A teď přejděme ke koupání.

"Máme 40 tisíc hospod. Na tripartitě jsem řekl, že máme podporovat ty, kteří něco vyrábějí a dělají přidanou hodnotu a ne firmy, které de facto žijí ze spotřeby."

Kteří něco vyrábějí... Podívejme se na Dufkův životopis. Z něj je vidět, že od roku 1990 na skutečnou práci (ve smyslu, že něco vyrábí) ani nesáhl. Před tím v podstatě také ne, protože jen něco opravoval. A to cudně zamlčel, že byl v letech 1986 až 1989 členem KSČ. Tedy já to vidím tak, že jedná o pěkného vyžírku. Hospody, ve kterých se vaří, něco vyrábějí - jídlo. Kuchaři jistě potvrdí, že se jedná o dost tvrdou výrobní práci, o které se Dufkovi zjevně nikdy ani nezdálo. No, snad úplně na začátku, kdy dělal automechanika. Avšak za ta léta zapomenuto...

"Nechápu, proč bychom měli mít 40 tisíc hospod, když jsou to ve většině případů jen putyky, kde se nalévá alkohol."

Hospody vymetám rád, takže si myslím, že mám jakýsi přehled. V žádném případě bych si netroufl tvrdit, že se ve většině případů jedná pouze o nálevny. Ale i taková nálevna mi poskytuje přidanou hodnotu. Setkám se v ní na neutrální půdě (sic!) s lidmi, se kterými si mohu jen tak poklábosit. Například o tom, jak jsou odbory naprosto zbytečné a odborářům by to víc slušelo na pracáku. Nemluvě o tom, že si takto Dufek podřezává pod sebou větev, protože tam často chodí ti, které on zastupuje.

Výše jsem zmínil, že bych rozpustil odboráře. Jenže - jsou-li lidé ochotni si je platit (tedy pokud takový oborový svaz nevysává souběžně s tím státní rozpočet), ať odbory jsou. Stejné je to s hospodami - pokud jsou lidé ochotni v nich utrácet, ať jsou, včetně náleven.

"Třeba OSVČ, ať dělají nebo nedělají, tak berou 500 korun denně."

Hm, já jsem OSVČ, práci naštěstí mám takže dělám, a žádné pětikilo denně jsem nepobíral ani nepobírám. Že by se jednalo o podněcování nenávisti vůči skupině osob? Dufku, Dufku...

"Ale stát přece částečně může za krizi, která tu teď je. Měl údaje a informace a mohl problémům alespoň zčásti předejít.
To není pravda. V tom s vámi nesouhlasím."

Pravda je výrok, který je v souladu se skutečností. Pravdou je, že stát (pod silným vlivem Babiše) selhal a neučinil pro přípravu na podzimní koronavlnu téměř nic z toho, co bylo třeba učinit. A tak namísto přípravy na další vlnu epidemie Babiš vše bagatelizoval a chtěl přednostně řešit zahrádkářský zákon. Selhání státu v přípravě na krizi epidemickou se nutně promítá i do krize hospodářské. Co na tvrzení o částečné vině státu za krizi není pravdivého Dufek nevysvětlil...

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Zbyšek Hlinka | úterý 10.11.2020 20:29 | karma článku: 45,79 | přečteno: 8806x
  • Další články autora

Zbyšek Hlinka

Důchodci, i vám Babiš lže

7.5.2024 v 22:18 | Karma: 22,00

Zbyšek Hlinka

Pochod hrdosti plešounů

17.8.2023 v 21:38 | Karma: 19,69