Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Pan odborář se prezentoval jako arogantní asociál bez špetky empatie k pracujícím živnostníkům už v roce 2015, viz https://pomp.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=447851

5 0
možnosti
JM

J81o30s80e51f 10M92i98k12i27n

12. 11. 2020 10:08

Dufek pracoval jako opravář zemědělských strojů a mechanizátor v JZD, tak že vlastně se podílel na produkci (výrobě) potravin.

0 0
možnosti
ZH

Jenže to hostinský taky. Určitě v hospodách, kde se vaří. Takže jsem použil jeho argumentační faul proti němu.

0 0
možnosti
JF

No je zajímavé Junáku jak máš pěkně vyvinuté levicové myšlení nebo se jen tak teď jakoby ukazuješ za moudrého. Před mnoha lety podobní tobě vykřikovali, že všechno co je neživotaschopné ať zkrachuje (a co lidi na ty se ......), protože budujeme novou rozvinutou liberálně ekonomickou společnost se světlými tržními zítřky. Dufek neřekl nic jiného než to co bylo odříkáváno jak otčenáš v 90-tých letech. Očekával jsem, že se strhne zuřivý aplaus všech ekonomických liberálů z tzv Pivního bloku (demobloku) a jejich příznivců a hle oni najednou kříčí státe, lidi pomozte ........ a pěkně jsi jej prokádroval nu což, ale netřeba psát články podle toho odkud fouká vítr

0 2
možnosti
ZH

Ale jdi, ty brepto. Nemíchej dohromady fungující trh s direktivně zavřeným trhem. Kromě toho já jsem komentoval Dufkovu tupost.

5 0
možnosti
JS

Co to je za nesmysl8-o? Odbory jsou příspěvkovou organizací, kde si její členové své zástupce platí ze svých vydělaných peněz, takže zkrachovat vlastně ani nemohou, mohou jedině přijít o své členy a tak o zdroj peněz, to by ovšem zase zaměstnanci přišli o svou jedinou páku, ono spoléhat se na to, že každý zaměstnavatel bude jak Baťa je v dnešní době dost naivní;-).

0 1
možnosti
Foto

Naivní je, si myslet, že když se k Vám zaměstnavatel nechová dobře, tak Vás někdo zachrání, jedno jestli spoléháte na odbory, zákoník práce, úřad práce, inspektoráty práce, nikdo Vám nepomůže, musíte si pomoci sám, takže ideálně bič a pryč od špatného zaměstnavatele, nic jiného špatné zaměstnavatele "nevyléčí". I kdyby se Dušek na hlavu stavěl a odstrkoval se ušima. A pak už je jen otázkou, co je vlastně špatný zaměstnavatel. Protože můžete tlačit na zaměstnavatele, jenže ten musí plnit spoustu nesmyslných vládních nařízení, takže nakonec zkrachuje a jste na tom hůř než předtím, nemáte ani tu špatnou práci, nemáte žádnou, opravdu je to lepší? Protože žádný odborář báječná pracovní místa netvoří, většinou jen boří. :-)

8 0
možnosti
VN

Když se rozhlédnu kolem sebe, vidím tolik oblastí, kde by se odbory mohly angažovat. Jde přece o ochranu zaměstnanců o snahu , aby se všude dodržovalo pracovní právo , aby fungovala komunikace mezi zaměstnanci a zaměstnavateli , aby se všude pracovalo na tom, jak zlepšovat pracovní kulturu, bezpečnost práce atd. Ale odborům absolutně nepřísluší dělat politiku ani vyjadřovat se na témata jako pan Dufek... Od toho zde přeci máme volené politiky.

6 0
možnosti
JS

v podstatě máte pravdu, ale každý občan má právo se vyjádřit, tedy i pan Dufek, obzvláště, když je na to tázán novinářem, jen je potřeba včas jasně říci, zda hovoří za odboráře a je to názor členské základny a nebo sděluje jen svůj osobní názor

1 0
možnosti
JV

Odbory považuji za naprostý přežitek. A při pohledu na ty nedávné a současné předáky různých odborových svazů nevidím nic, než neproduktivní vyžírky.

11 3
možnosti
VN

Je několik typů větších firem. Tam kde odbory nikdy nebyly, vedení firem vždy jakoukoliv snahu o jejich založení potíralo. V těchto firmách obvykle nefunguje nic. Vnitrofiremní komunikace , péče o bezpečnost práce. No a pak máte firmy, kde sice odbory jsou , ale nejsou moc vidět. V podstatě to je ta situace líných, zbytečných bafuňářů, kteří stejně pro svoje členy nic moc neudělají. No a pak máte firmy, kde odbory jsou a fungují. A často jsou přínosem i pro vedení firmy. A takové firmy se na serveru hodnocení zaměstnavatelů zaměstnanci (atmoskop) mají vysoké hodnocení a jsou hodně atraktivní pro nové zaměstnance.

2 0
možnosti
JK

J12a93n 43K68o56m20r58s78k95a

11. 11. 2020 18:05

Mně je to jedno kolik je hospod, ale ať hospody odvádějí daně a platí daně za zaměstnance. A jestli to nezvládají ať pak zkrachují.

Bohužel v tomto státě platí daně pouze zaměstnanec, který v podstatě je nejslabší v celém tom řetězci. Ostatní mají možnosti optimalizace.

Ale je fakt, že hospod je u nás plno, obdobně jako pump a supermarketů. Ve výsledku sice lidi-kupující mají zdánlivě něco levnějšího, ale ve skutečnosti musí ti samý lidé zaplatit na daních více, protože ty hospody, pumpy a supermarkety neodvedou do státní kasy ani halíř na dani z příjmu. Takže ten jejich zákazník zaplatí každý metr chodníku, vozovky, nemocnice a ostatních investic a nákladů ze své kapsy pomocí daní kterým se nedokáže vyhnout.

Zní to idiotsky, ale jistá míra regulace podnikatelů, musí být. Protože cílem podnikání by mělo být vytvářet hodnoty a z nich pak by měly být placeny daně.

V Paříži jsou zakázány supermarkety, fajn, kola stojí 2-4 EUR, v restauraci 6-8 EUR. V Německu musí být řemeslníci v cechu a daně tam mají jinak nastaveny, odvádí zkrátka více apod.

2 1
možnosti
ZH

Schválně, jaké hospody podle vás přežijí současné vlny státních zákazů?

Můj tip: pračky peněz a ty, které nejvíc obcházejí zákony (tedy neplatí daně ani řádně zaměstnance), nebo nemají žádné zaměstnance.

2 0
možnosti
LS

V podstatě máte pravdu, odbory jsou úžasně organizovaná a zabezpečená nátlaková skupina bez jakékoliv odpovědnosti, kterým jde jen o svá vlastní prospěch a kdyby museli soutěžit o hlasy svých příznivců ve volbách tak by byly v ...

Teď k těm cestovkám... protože se v tom neorientujete úplně přesně, tak pár poznámek z reality (cestovkou se živím od roku 1992): cestovky budou krachovat, protože už nebudou mít z čeho dál platit náklady na provoz a své zaměstnance, propad příjmů/zisku je více než 90% a ten kdo ještě obsluhuje klienty tak to dělá už od března z finančních rezerv. O kupování voucherů klienty letos nemůže být vůbec řeč - ty se prodávaly naposled jako dárkové před vánocemi, když už někdo nevěděl co koupit manželce, rodičům, ... ale LEX voucher vystavovaný cestovkami si nikdo nekoupil a dostal jej místo uhrazených peněz za zrušený zájezd. Druhou kategorie voucherů (ne LEX) pak dostali Ti, kteří se chtěli vyhnout vysokým stornopoplatkům a rušili zájezd v době, kdy ještě nebyly zrušené ze strany cestovek. Slovy ani jeden jediný voucher si (u nás) nikdo nezakoupil.

Druhá nepravda je v tom, že všechny tyto vouchery jsou riskantní - právě naopak - jsou plně pojištěné a v případě úpadku cestovky pak klienti dostanou své peníze od pojišťovny. To, že je to pro řadu klientů nepřijatelné je jasné (tolik jich zas ve skutečnosti nebylo), jejich pocit, že bezplatně úvěrují cestovku je taky nesmysl, protože záloha většinou nepokrývá náklady a uhrazené zálohy cestovky na konkrétní garantovanou rezervaci.

A ti ostatní co dál chtějí , nebo musí cestovat i v této době (díky bohu za ně) se (alespoň v naší kanceláři) vždy dozví všechna možná rizika, omezení jejich cesty a jak jim lze předejít, nebo alespoň minimalizovat.

To že o tom "odborářští bossové" nic nevědí je smutné - jenom mne to utvrzuje v tom jací jsou to "žvanilové".

3 1
možnosti
ZH

Snad je to z mého textu patrné - vouchery koupené do března by měly podléhat pojištění. Koupě voucherů po tomto datu je riziko - ale netuším, zda nějaká cestovka toto nabízela, či zda někdo u nějaké jiné cestovky než vaší voucher koupil. Jen jsem reagoval na tvrzení Dufka.

0 0
možnosti
Foto

Odbory pomáhají spíše psychicky, cítíte za sebou někoho, kdo přispěchá, je-li třeba na pomoc, ale jen do té doby, než se na ně obrátíte s nějakým požadavkem.

Většina odborových svazů úzce spolupracuje s vedením podniku, obzvlášť pobočky, které tam sídlí, tedy je bližší košile než kabát, obzvlášť když patří mezi zaměstnance a jsou na výplatním listu zaměstnavatele.

Také bych byla pro řešení, zbavit tento svaz darmojedů, kteří ještě nesáhli na práci, ale umí o ni pěkně povídat. Peníze vybrané od zaměstnanců by se pak mohly použít více v jejich prospěch,R^nejen na vysoké platy placených odborářů.Rv

7 0
možnosti
ER

Take byste musela zbavit tuto republiku velke casti poslancu,senatoru a hlavne celou presidentskou bandu.

3 0
možnosti
PH

Já si Dufka pamatuji, jak prohlásil, že na ministerstvu dopravy se bojí upustit tužku na podlahu.;-D

2 0
možnosti
Foto

To byl zrovna on? Ten čas dobře pamatuji, ale na mluvčího už jsem zapomněl.... Každopádně to přirovnání prý tenkrát bylo velmi trefné. Doprava prý byla komplet teplé hnízdo, slétli se tam jak vosy na bonbón....

2 0
možnosti
  • Počet článků 472
  • Celková karma 24,48
  • Průměrná čtenost 2076x
Čacký junák s pohledem upřeným do dáli