Komentář k prezidentským kandidátům.

Nikdy jsem nebyl příznivcem přímé volby prezidenta. Aby se tato zem někam posunula, potřebuje spíš více přímé demokracie v politických stranách a méně dohod v jejích sekretariátech. V článku se pokusím charakterizovat prezidentské kandidáty, podle toho jak je vidím já.

 

  1. Karel Schwarzenberg

 

Schopnost usnout na jednání, nebo být potomek privilegovaných předků, nepovažuji za nejdůležitější kvalifikaci pro funkci prezidenta.  Je nejspíš přesvědčen, že Kalousek je nejlepším ministrem financí.

 

  1. Vladimír Franz

 

„Proslavil“ by ČR svým vzhledem. Je otázka, zda o takovou „slávu“ stát. A hrozí nebezpečí, že když by se setkal s nepřipravenou britskou královnou, že by ji mohla klepnout pepka.

Jsou jisté záležitosti, kdy cítím určitou potřebu konzervativní opatrnosti, před pseudoliberálními experimenty.

Nemá politické zkušenosti.

    

  1. Jiří Dientsbier

 

Mladý, ale proč by ne ? Nepřipadá mi nic negativního. Pokud bude jako táta, tak by to byl dobrý president. V době pražské koalice ODS-ČSSD se nezapojil do bratrstev, která si rozdělila lukrativní funkce.

 

  1. Jana Bobošíková

 

Izolace od Evropy není vhodným řešením. Nemám nic proti jednoduchým řešením. Ta řešení musí jít ale po podstatě problému. Obraz nepřítele, který vytvořila paní Bobošíková, podstatou problému není.

 

  1. Přemysl Sobotka

 

Celkem vzato se nijak neliší od své domovské ODS. Výsledkem jejích vládnutí je další hospodářské zaostávání za vyspělou Evropou, a také to, že není v Evropě zřejmé, zda se Češi nechtějí zase po 22 letech od Evropy izolovat.

 

  1.  Miloš Zeman

 

Tak trochu připomíná zhrzeného ješitu. Když čestný člověk něco řekne, tak by slovo mělo platit. Není to tak dávno, kdy pan Zeman podle svých slov odcházel do důchodu na chalupu na Vysočině. Ale asi ho Šlouf přesvědčil, že je nepostradatelný. Pro jisté tajemné sponzory možná nepostradatelný je. Jeden mafiánský kmotr mu dal přezdívku Mlha.

 

  1. Táňa Fišerová

 

Morální kvality i sympatický vzhled  má. Určitě bych ji nevyčítal ovlivnění pravdo-láskovstvím, ovlivnění je pozitivní. Někdy ovšem s poněkud přimíchanými naivními představami. ČR jadernou energií potřebuje.

 

  1. Jan Fischer

 

Když někdo v každé době  hlásá oficiálně hlásané „pravdy“, tak to napovídá o nedostatku vlastního kritického smýšlení, nedostatku odvahy, nebo preferenci kariery před morálními zásadami. Jak se tomu říká? Kam vítr, tam plášť?  

 

  1. Zuzana Roithová

 

Taková kombinace Přemysla Sobotky a Táni Fischerové, možná vylepšená Jiřím Dientsbierem. V otázce tzv. „církevních restitucí“, vzhledem k stranické příslušnosti, nejspíš přesvědčena o výhodnosti plateb státu církvím, podle dohodnutého scénáře tzv. „církevních restitucí“. A možná je taky přesvědčená, že homosexualita je hřích a že by ženy neměly mít práva na interrupci.

Autor: Václav Hlavatý | sobota 5.1.2013 8:38 | karma článku: 7,68 | přečteno: 661x
  • Další články autora

Václav Hlavatý

Referendum o Evropské unii

3.10.2017 v 22:06 | Karma: 17,56

Václav Hlavatý

RVHP a EU.

11.9.2016 v 10:25 | Karma: 20,97

Václav Hlavatý

Czexit, a co bude potom.

15.7.2016 v 18:31 | Karma: 22,42