Z norské etiky je mi na zvracení

Je prý neetické zkoumat věk tzv. dětských imigrantů. Bez limitů, i kdyby děti vypadaly zjevně na 25, 35 nebo 60 let? Bude i u nás zakázáno z etických důvodů vyslovovat podezření podvodníkům nebo vůbec bojovat proti zlu?

K napsání tohoto rozčileného blogu mě inspirovaly tyto odkazy:

Norská univerzita odmítá testovat věk žadatelů o azyl, prý z etických důvodů. Etika je však teorie morálky (mravů), která se zabývá zkoumáním hodnot a principů, kterými se řídí jednání člověka, přičemž je hodnotí z hlediska dobra a zla.

Každému člověku je dána schopnost rozpoznávat dobro a zlo. Této schopnosti se obvykle říká svědomí. Při každé činnosti jsme schopni zvažovat důsledky svého jednání. Umožňuje nám rozhodnout se mezi variantami, které se nám nabízejí. Jestli něco uděláme či neuděláme, jestli zalžeme nebo řekneme pravdu.

Jestliže 40 % žadatelů o azyl udává lživě svůj nedospělý věk, aby získali přednostně "právo" být živeni z daní vyždímaných zejména z pracujících hostitelské země, ctihodné vedení norské univerzity má svědomí takové kvality, že kvůli politické korektnosti nechce urazit jemnocit azylantů podezřením, že snad nemluví pravdu.

Jak je možné, že odejmutí statků domácím pracujícím, narušením jejich schopnosti ovlivnit budoucnost vlastních dětí, považují tito vzdělaní lidé za menší zlo? Bohužel jsou na rozhodujících místech a jsou ochotni jednat v rozporu se svým svědomím. I když to asi dostali rozkazem, stejně jako podvodníci, i oni zacházejí se svým svědomím jako s toaletním papírem.

Pokud není vedení té univerzity schopno posoudit nebezpečnost šíření myšlenky, že proti zlu se z etických důvodů nesmí bojovat, tak ať se podívá do Bible. V Koránu by totiž našli něco jiného. Že nevěřícím se lhát může, pokud to poslouží šíření islámu.

Mnozí třeba usoudí, že Norové jsou zdegenerovaní a že jim to patří. Ale je to přece pořád Evropa a tu považujeme i za svůj světadíl, ne? Nás Čechy a ostatní národy, které mají ještě schopnost řídit se svým svědomím, tedy vyzývám, abychom drželi spolu a vyházeli všechny hlasatele těchto ďábelských myšlenek z jejich postů. Mají se co učit i od komunistů. Ti mě na vojně učili, že rozkaz má voják právo odmítnout, jestli je v rozporu s jeho svědomím, když třeba usoudí, že je zločinem proti lidskosti.

 

Starší články na téma imigrace a politické korektnosti:

Autor: Jan Hink | neděle 5.3.2017 10:17 | karma článku: 42,21 | přečteno: 2587x