Potřebujeme zákon definující právní šikanu jako trestný čin

České školy přistupují ke všem stejně, pokrývky hlavy jsou zakázány bez rozdílu vyznání. Cílem kauzy je zastrašování dalších ředitelů škol. Funguje to, další kolečko salámu svobody odkrojeno. V pekle je na burky také příliš horko.

S částečným uspokojením jsem si přečetl, že soudkyně ve vykřičené kauze zamítla žalobu proti ředitelce školy, že údajně neumožnila somálské dívce studium kvůli náboženské diskriminaci. Neuspokojilo mě však zdůvodnění soudu, že uchazečka nesplnila jiné podmínky pro zahájení studia. Takové zdůvodnění totiž poskytuje prostor pro odvolání s poukazem na to, že "I kdyby je splnila, stejně by ji nenechali studovat".

Celá kauza je totiž vytvořena jen kvůli tomu, aby soud vyřkl závěr, že škola nemá právo stanovovat si žádná pravidla. Pro tato pravidla se mají určit meze, které se budou pod tlakem prodejných aktivistů a advokátů zmenšovat tak, že nakonec sami nebudeme moci vůbec o ničem rozhodovat.

To, co jsme viděli, je čin naplňující skutkovou podstatu šikanování, která v našem právu není dobře definována, ale dost blízké je toto:

Šikanování je nebezpečný sociálně patologický jev, při němž je zejména omezována osobní svoboda, svoboda rozhodování, je ponižována lidská důstojnost a čest, mnohdy je obětem ubližováno na zdraví či na majetku. Jedná se o složitý a komplexní problém, který není možno právně pojmout jako jeden celek, neboť svými znaky a důsledky zasahuje do různých právních odvětví.

Citaci jsem si vypůjčil zde: Šikana z právního hlediska, kde se zabývají šikanou ve školství. V tomto případě jde o jednání sice po právu, ale ve skutečnosti jde o zneužití práva s cílem znepříjemnit někomu život pro skrytý motiv.

Celá kauza byla rozpoutána jen díky morálně zchátralým právníkům, aktivistům i přisluhovačům veřejných obhájců nelidských bezpráv. Ředitelka školy byla poškozena na cti a zjevnou snahou potrestat ji i na majetku došlo k zastrašování dalších pracovníků institucí, a to nejen vzdělávacích. Prostě všech, kdo by se na jejím místě zachovali stejně. V důsledku toho ministerstvo školství již v roce 2015 vydalo pomůcku, že pokrývky hlavy se nemají zakazovat, pokud nejsou dostatečně zdůvodněny bezpečností a dalšími bláboly. Vypadá to, že cíle šikany se naplňují, protože tu pomůcku už nikdo neodvolá a další kolečko salámu svobody bylo odkrojeno.

Myslím, že ve zdůvodnění rozsudku by mělo zaznít právě to, že podstatou kauzy je šikana ředitelky školy a to, že by měla žádat zadostiučinění od protistrany v čele s politickým zombie Janem Rumlem. Proti případným žalobám se předem omlouvám za to, co si myslím. Ale co mám sakra proti tomu dělat? Možná jsem taky jen oběť.

Podle vyjadřování muslimů je život mezi námi neznabohy učiněné peklo, když jsou nuceni dodržovat režim odívání, který odporuje jejich náboženství. Dovedete si představit, že by v pekle žalovali Lucifera, že je jim tam v burkách příliš horko, aby tolik nepřikládali pod kotle? Doporučuji jim hlasovat nohama, případně křídly nejbližšího letadla.

Další články na téma náboženské netolerance:

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Hink | sobota 28.1.2017 9:17 | karma článku: 37,51 | přečteno: 1300x