Na životech slušných lidí záleží

Nikoli na barvě pleti. Bohužel však existují lidé, kteří představují pro společnost tak velké nebezpečí, že jejich smrt je cennější.

Zamyslete se třeba nad tím, jak moc záleží na životě teroristů, kteří musí být zastaveni i smrtící silou, neboť jejich útok je vždy potenciálně smrtící. V takový okamžik příslušníci ozbrojených složek nemohou kontrolovat barvu pleti skrývající se za maskou a musí zasáhnout dřív, než oni někoho zabijí. "Black lives matter" je sice rasistické, protože aby nebylo, neměla by na začátku v českém překladu chybět spojka "I". "All lives matter" je sice jenom hloupost a ještě větší hlupáci se snaží toto vyjádření kriminalizovat.

Existují lidé slušní, dále neslušní z občanského hlediska (čistí před zákonem) a nakonec i pachatelé kriminálních činů. Zločinci zasluhují zacházení takové, aby ostatní byli před nimi chráněni. Rozdíl mezi tím, jestli soud může vyřknout trest smrti nebo jen doživotní vězení, je v tom, zda zákon za bezcennou považuje pouze svobodu pachatele, nebo i jeho život, tedy že jeho smrt považuje za cennější.

Samozřejmě je otázkou, jestli zakleknutí Floyda bylo adekvátním zákrokem. Když pouze platil padělanou bankovkou, bránil se zatčení a v jeho minulosti je nejtěžším prohřeškem pouze přepadení těhotné ženy, při kterém jí mířil pistolí na břicho, měli ho pustit, ne? Mohl ji přece snadno zastřelit a neudělal to. Tím projevil svou šlechetnost a nikdo nemůže pochybovat, že se jednalo o "něžného obra".

No, nic nevyřešíme. Zkrátka zločinec umřel, v krvi dávku drog pro mě asi smrtelnou, umřel na bůhvíco, avšak "se zakleknutím", které se na policejních školách vyučuje jako bezpečný způsob zákroku. Podobně jako lidé umírají na bůhvíco "s koronavirem". On ho vlastně měl taky. I virus mohl být příčinou, proč se mu špatně dýchalo. Neměl tedy figurovat spíš ve statistikách COVIDu?

Bez zločinců by byl svět jistě lepší. Co však dělat s rabujícími davy, které nejsou spokojeny s tím, co jim majoritní společnost dává "dobrovolně" (prostřednictvím placení daní) a myslí si, že mají právo na všechno? Dokonce i na nadřazenost. Úctu k ideálům humanismu jim darovat nelze. K tomu musí každý dospět sám.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Hink | středa 8.7.2020 10:17 | karma článku: 37,26 | přečteno: 1216x