Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Facebook: Výzva k ochraně hranic je v rozporu se zásadami komunity

Ochrana hranic by mohla být účinná. Udavačů se však Facebook zřejmě sám bojí, a proto raději vyhoví nabonzování příspěvku. Mohou radostně výskat a tancovat ze samé prasečí radosti. Autocenzura funguje. Trump je nadějí na obrat.

Už před několika měsíci jsem chtěl napsat článek týkající se překonávání žiletkového plotu černochy v Ceutě. Ale v té době jsem blogy nepsal, neboť jsem byl rozladěn smazáním jiného článku v březnu. Před měsícem mě přátelé přesvědčili, že mám psaní obnovit. Minulý týden se pro mě ta událost stala aktuální, protože mi Facebook oznámil, že mi smazal nějaký starší diskusní příspěvek. Už nevím přesně, k jakému článku, protože mi oznámili pouze text toho příspěvku vytržený z kontextu. Protože už uplynuly asi 4 měsíce, muselo to být na žádost svědomitého udavače. Příspěvek zněl takto:

Ne Bůh, to zdravý rozum opustil lidi s rozhodovací pravomocí. Až se najde někdo s odvahou ke střelbě místo velezrady, tak se to otočí.

Odpovídal jsem nějaké ženě, která si naříkala, že Bůh opustit Evropu. Smysl celé diskuse však byl v tom, zda bylo správné, že španělští pohraničníci utekli před útočníky a následně nechali Španělé ostnatý drát odstranit, aby se ti chudáci černoši příště snad neporanili.

Facebook neumožňuje podat žádné vysvětlení, žádnou obhajobu. Mohl jsem jen kliknout, ať to prověří. Tak to prověřili a zjistili, že jsem opravdu nebezpečné individuum.

Střelba podle pravidel přece neznamená, že musí hned někoho zabít. Byl jsem na vojně a nás tehdy učili to, co na vojně vždycky platilo, nezávisle na režimu, protože bez dodržování pravidel se nedá v ničem uspět. Strážní služba je bojový úkol, ať už se jedná o ostrahu hranice nebo muničního skladu. Vždy jsme před směnou měli bojové rozdílení, kde nám opakovali poučení o pravidlech použití zbraně. Nejdřív do vzduchu, pak do nohy, když to nestačí, tak se použije zbraň proti narušiteli. Dnes ty pohraničníky neučí, že splnění jejich úkolu je prvotní? To tam pak vůbec nemusejí být!

Bohužel dnes dodržení pravidel vyžaduje odvahu, protože může mít horší následky než dezerce nebo nesplnění rozkazu. I nesouhlas s názorem bonzáka by mohla najatému zaměstnanci způsobit problémy. Ukázka odhodlání hranici bránit by však mohla zachránit množství životů migrantů, kteří by se díky tomu na moře ani nevydali. Opak je povzbudí.

Dnes už je dezerce a zbabělost přirozeným chováním ozbrojených složek v celé Evropě. Zbytečně vyhozené peníze na obranu. Co se týče politiků, pokud ti uloží velitelům jako zadání, že se střílet nesmí, tak u nich je to samozřejmě velezrada. A opět zbytečně vyhozené peníze na stále rostoucí platy politiků, neboť takové nepotřebujeme.

Je opravdu škoda, že se nemůžete dozvědět, pod jakým, byť třeba falešným účtem, "pracuje" odporný práskač. Ale Facebook to ví, a měl by prověřovat, jestli tito lidé mají taky svoje vlastní názory a příspěvky, nebo jestli dělají právě jen toto. Nebo že by si je kvůli autocenzuře sám najímal?

Článek zde mě potěšil tím, že i v USA mají prezidenta, který má všech pět pohromadě. Voják má jasné rozkazy a není to žádný imigrační úředník, který by měl s narušitelem diskutovat. Tam vojákům ani jejich velitelům nehrozí, že by se museli zodpovídat z toho, že při plnění rozkazu neposoudili správně stupeň frustrace útočníků a jestli se třeba nejedná o vousaté děti bez doporovodu. Trump má to štěstí, že v USA je svoboda projevu zaručena ústavním dodatkem. Takový Facebook by mu u nás zrušil účet.

Autor: Jan Hink | pondělí 26.11.2018 10:17 | karma článku: 36,28 | přečteno: 948x
  • Další články autora

Jan Hink

NE! z nás dělá to, co jsme. Tolerance ke všemu je sebevražda.

Výstižný reklamní slogan Budvaru umožňuje předpovědět, že islám ovládne celou Evropu. Je jedno, zda hodnoty jsou barbarské nebo ušlechtilé. Důležité je, zda lidé hodnoty považují za vlastní a jsou odhodlání je šířit.

8.9.2020 v 10:17 | Karma: 23,44 | Přečteno: 582x | Diskuse| Politika

Jan Hink

Srovnání islamofobie a covidofobie. Zuřivá tolerance versus zuřivý boj.

Ne každý muslim je terorista, ne každý infikovaný má příznaky, natož aby umřel. Vláda řídí opatření hůř, než kůň s klapkami na očích. Nejdřív hot, potom čehý. Místo radosti z promořování, tu máš roušku přes hubu!

23.8.2020 v 10:17 | Karma: 19,20 | Přečteno: 582x | Diskuse| Politika

Jan Hink

Rovnost větší, než za komunismu

Každý týden mě nadzvedne nějaká kauza, ve které soud rozhodl pro mě nepochopitelným způsobem. Řidič v Praze má mít stejně peněz jako v Kotěhůlkách. Dalším krokem bude nejspíš sjednocení povinného pojištění, hustoty dopravy atd.

15.8.2020 v 10:17 | Karma: 33,07 | Přečteno: 1083x | Diskuse| Politika

Jan Hink

Se záchranným fondem EU se bude hospodařit pěkně po bolševicku

Každý podle svých schopností, každému podle jeho potřeb. Budeme platit podle svých schopností, ale nebudeme rozhodovat o tom, na jaké potřeby a komu budou peníze darovány. EU zabíjí víc much jednou ranou.

28.7.2020 v 10:17 | Karma: 31,68 | Přečteno: 1241x | Diskuse| Politika

Jan Hink

Kdo není lempl, je rasista?

V užitečné práci je těžší dosáhnout úspěchu. Proč by se neužiteční namáhali, když jim jako škůdcům nabízejí víc za příslušnost k utiskovaným menšinám nebo za jejich okázalou podporu? Jsme ochotni se proti škůdcům také spojit?

21.7.2020 v 10:17 | Karma: 40,54 | Přečteno: 1693x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Školák měl v osmi letech dvě mrtvice. Nemocných dětí od covidu přibývá

1. května 2024

Premium Netušili jsme, že mrtvici mohou dostat i děti, říkají rodiče těch, které to zažily. Některé dokonce...

Silný vítr komplikuje dopravu. Z Havlíčkova Brodu nejezdí vlaky na dvou tratích

1. května 2024  17:13,  aktualizováno  19:46

Silný vítr potrápil hlavně řidiče na Pardubicku. Z důvodu pádu několika stromů museli policisté...

OBRAZEM: Prahou prošel majálesový průvod. Masky kritizovaly Beka a bydlení

1. května 2024  19:05

Součástí oslav 1. máje byl ve středu studentský majálesový průvod, který vyrazil z pražské Kampy a...

„Mami, ve zdech je příšera,“ tvrdila holčička. Dům ovládlo 60 tisíc včel

1. května 2024  18:21

V domě rodiny Classových v Severní Karolíně číhalo po několik měsíců opravdu nečekané překvapení....

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 122
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1629x
Vývojář softwaru, zastánce zdravého rozumu, slušné diskuse a svobody projevu. Odmítám jakékoli omezování nelíbivých projevů, neboť každý posluchač má právo takový projev neposlouchat, oponovat v diskusi, sám ho kometovat nebo zesměšnit, pokud se mluvčí nezesměšní sám. Nepublikuji žádnou pravdu, ale jen své názory, které se opírají o neúplné a často i nepravdivé informace. Psaní blogu jsem přerušil, protože se nemohu smířit s cenzurou.

Seznam rubrik