Vražedně nebezpečné kopírování

Vrah, který své oběti zabíjí podle zločinů světoznámých sériových vrahů. Pachatel, který se z úkrytu vysmívá britské policii. To je Kopírák.  

Brutální vražda dvou mladých žen, požár domu, v němž uhořel muž a žena s holčičkou se zachránily. Kusy těl naložené v kyselině. Děsivý výčet ukázky případů, které spolu zdánlivě nesouvisejí, ale přesto mají něco společného. A sice to, že téměř totožné zločiny už někdo dříve spáchal – ti nejhorší zločinci, které moderní historie pamatuje. Vyšetřovací tým v začátku tápe, ale pak spojí síly a vydá se po stopách šíleného sériového vraha, který bůhvíproč kopíruje vraždy těch nejhorších z nejhorších. Jestli se jim povede dopadnout toho pravého, to už si musíte přečíst v thrilleru Kopírák.

Britská autorka Sam Holland, než se stala naplno spisovatelkou, vystudovala psychologii a živila se v oblasti lidských zdrojů. Přesto, nebo právě proto ji celý život fascinují temné, zvrácené příběhy a sérioví vrazi. A tak se rozhodla pro svůj thriller použít právě tento motiv. Zvráceně lákavé téma, spolu se sympatickými vyšetřovateli a pořádně zamotanými osobními vztahy, dělá z primárně děsivého (a místy trochu nechutného) příběhu knižní kousek, který nebudete chtít pustit z ruky. A myslím to vážně, upozorněte rodinu, že jdete číst tuhle knížku a budete se jim věnovat jedině, až se dočtete konce.

Kopírák je skvělý thriller, z něhož vám bude možná místy zle. Ale stejně ho budete chtít dočíst hned ten den, co jste se čtením začali. A pevně doufám, že se nám autorka Sam Holland brzy přihlásí s nějakým dalším povedeným kouskem.

 

A docela by mě zajímalo, jestli se vám povede odhalit pachatele… Budu ráda za váš tip v diskuzi, protože jsem tápala, pak jsem si to myslela dobře, ale nakonec mě autorka stejně šikovně svedla na scestí.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Helena Herynková | pátek 28.4.2023 10:14 | karma článku: 4,13 | přečteno: 140x