Jak přežít dovolenou s vlastní mámou

Chystáte se vyvézt maminku na dovolenou a jako nejlepší vám přijde plavba výletní lodí na řecké ostrovy? Tak si nejdříve přečtěte román Jak spadnout přes palubu, ať víte, jak to může dopadnout.  

Jacqueline má už všeho nad hlavu, děti, manžel i práce jí lezou krkem. A tak má nejskvělejší nápad – vyrazit si na dovolenou. No a proč nespojit příjemné s užitečným a nevzít s sebou svou ovdovělou maminku. Třeba se na dovolené seznámí s nějakým sympatickým fešákem a přestane Jackie konečně na chvíli kecat do života.

Představa sice krásná, ale jak to tak u humoristických románů bývá, na této plavbě snů se pokazí všechno, co může. Jídlo strašné, loď podivná a spolucestující buď starší než Metuzalém, nebo na cestách s celoživotním partnerem. Do toho všeho šťourající máma. A tak Jackiin zážitek z kouzelné a harmonické dovolené na výletní lodi bude trochu odlišný.

Stejně tak, jako neexistuje dokonalá dovolená, jsou i naši příbuzní (ano, dokonce i rodiče) jen lidé, a je třeba s tím počítat. Možná se při čtení zamyslíte také nad vlastní rodinou a mezi humorným příběhem objevíte, spolu s hlavní hrdinkou, i špetku zásadní životní moudrosti.

Švédská spisovatelka Emmy Abrahamsonová se českému čtenářstvu představila knihou Jak se zamilovat do muže, který žije v křoví, v níž popisuje začátky svého vztahu s manželem, jenž tou dobou žil na ulici. Novinka Jak spadnout přes palubu z nakladatelství Host je oproti tomu čistou fikcí (jak doufám), ale pobavíte se u ní výsostně. Autorka míchá jemný sarkastický humor s vážnějšími momenty, a daří se jí tak vytvořit koktejl, který byste si v plážovém baru rozhodně objednali.

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Helena Herynková | středa 12.7.2023 11:56 | karma článku: 6,74 | přečteno: 534x