Aby nepřibyla další mumie

Celá univerzita na nohou, pohřešují se studentky. Zatím je jich šest, ale zřejmě to není konec. Zastavit běsnění Sokolníka může jen FBI a Nina Guerrerová.

Nynější agentka Nina Guerrerová přežila jako náctiletá únos a unikla ze spárů šíleného násilníka. Tehdy se zařekla, že jejím životním posláním bude honit a dopadat jemu podobné zlosyny. To se jí podařilo, takže se může směle vydat po stopách nejnovějšího případu – sériového vraha, který v arizonském Phoenixu unáší studentky a využívá je ke svému zvrácenému koníčku.

I když vyšetřovací tým, v čele s Ninou, pátrá v divokém tempu, nedostává se o nic blíž k odhalení sériového vraha. Budou muset napnout všechny síly, a vystoupit na samotnou hranu svých možností, aby mu zabránili v dalším zločinu. Jak se jim to povede, prozradí thriller Sokolník.

Sokolník je již třetím pokračováním thrillerové série autorky Isabelly Maldonado, který si čeští milovníci dobrých detektivek mohou přečíst. Mezi znaky takové kvalitní detektivky patří svěží a moderní popisy policejní práce, znalost prostředí a umění vcítit se do padouchů i vyšetřovatelů. A Maldonado má pro to všechny předpoklady. Než se totiž pustila do psaní na plný úvazek, sama prošla celou řadou policejních profesí. Její posledním úkolem bylo vedení útvaru zvláštního vyšetřování a forenzních metod. Když po dvaadvaceti letech od policie odešla, rozhodla se zločiny dále vyšetřovat na stránkách svých knih. V sérii s Ninou Guerrerovou (předešlé díly Šifra a Hadí oči) navíc stvořila sympatickou hrdinku, které budete s chutí fandit, a jejíž odhodlání i silný osobní příběh z ní dělají neochvějnou vyšetřovatelku, mířící za rozuzlením s buldočí zatvrzelostí.

Hlavní hrdinové a napínavý případ dělají ze Sokolníka čtení pro všechny amatérské čtenářské detektivy, kteří už dávno propadli kouzlu zajímavých vyšetřovacích postupů a neochvějné touze vyřešit případ spolu s detektivy. I když je Sokolník třetím dílem série, můžete si čtení užít bez znalosti předešlých svou. Ale věřím, že po dočtení si Šifru a Hadí oči vyrazíte okamžitě sehnat.

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Helena Herynková | pátek 12.5.2023 15:32 | karma článku: 0 | přečteno: 73x