Doba kartičková je doba kartičková…

Jsem sběratelka kupónů, závislák na razítcích  ke každému nákupu, lačním po bodech za nakupování……

Tak třeba dneska:

Než  jsem dorazila  do práce, koupila  jsem si do kastrůlku v bufetu oběd – za každý oběd jedno razítko, za deset razítek jeden oběd zadarmo – no nesbírejte razítka!

A to  jsem se ještě musela zastavit v lékárně, vyzvednout léky na recept. Za to dávají  jedno razítko, za deset razítek je sleva 7 %  a šumivé  multivitamíny -  tomu neodolám!

Cestou z práce se stavím v potravinách pro večeři – tady jsou modernější – nevedou ani razítka ani kupóny – bodíky na kartu naskáčou samy jen  přejetím čtečkou …. ještě jsem nevypátrala k čemu mi jsou, ale protože jsem silná závislačka – poctivě je sbírám.  Však se někdy hodí!

 A ještě  do drogérii pro prací prášek –  tady konzervativně dostanu kupón za nákup, když jich budu mít 15, bude 10% sleva na celý nákup. Bejvávalo dvacet procent, ale beru i těch deset! 

A co teprve, kdybych si šla dneska koupit boty, tak i za ně se mi načtou body a jednou za rok mi přijde poukázka na částku, která odpovídá nasbíraným bodům.

 … už jsem z toho sbírání docela zmatená.  Dokonce jsem si musela  v peněžence vyhradit jednu kapsu  jen na sbírací kartičky. Není to jen tak, není kartička jako kartička – jsou kartičky sbírací (na razítka a kupóny za nákup), kartičky odečítací (platební nebo kartička na cvičení, kde se zaznamenává  absolvovaná hodina). Nejdůležitější je, uvědomit si  v tom mumraji při placení, jestli jsem v obchodě, který má sbírací kartičku,  a pak krom příslušné částky musím najít tu odpovídající kartičku.  Je to veliká zodpovědnost, aby se načítalo, sbíralo, vlepovalo …. a děsím se toho, že jednou si nechám dát razítko za oběd do kartičky na cvičení a  do kanceláře se  budu chtět dostat na kartičku na body za nákup obuvi…… těžký život kartičkového závisláka. :-)

     

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Marie Heřmánková | úterý 1.4.2008 10:32 | karma článku: 13,57 | přečteno: 1052x
  • Další články autora

Marie Heřmánková

Jak jsem potkala úchyla

10.9.2018 v 8:21 | Karma: 22,07

Marie Heřmánková

Knedlíková charita

3.9.2016 v 17:00 | Karma: 19,27