S rouškami pro seniory si vláda dala vlastní gól

Přijde mi, že někdo v současné vládě musel totálně pozbýt rozumu. Protože poslat důchodcům pět roušek a k tomu respirátor s instrukcemi v angličtině, je toho snad dostatečným důkazem.

Motto "Kdybys pošetilce roztloukl v hmoždíři na padrť tloukem, pošetilost z něho nedostaneš." (Přísloví Šalomounova, Třetí sbírka, pořízená muži Chizkijášovými, 27.22)

Přijde mi, že někdo v současné vládě musel totálně pozbýt rozumu. Protože poslat důchodcům pět roušek a k tomu respirátor s instrukcemi v angličtině, je toho snad dostatečným důkazem.

V pokynech, týkající se použití respirátoru, se ten, kdo je zběhlý v angličtině, může dočíst o tom, že nelze respirátor použít, je-li obal porušený. Stejně tak platí o vlasu, kdybychom jej na respirátoru našli, nemůžeme tento ochranný prostředek použít. A kdo ze seniorů zná výrazy, jako jsou dizziness, nausea, difficulty breathing? Tipuji, že většina význam těchto anglických slov nezná.

Zatímco pokyny v angličtině upozorňují na to, že obal nesmí být porušen, vložených pět roušek nesplňuje dle mého soudu hygienické předpisy. Koupíme-li si jedno balení roušek, to obvykle obsahuje deset kusů, všech deset kusů je hygienicky zabaleno v ochranném obalu. Nabízí se proto otázka, proč vláda nezajistila seniorům dodání celého neporušeného balení deseti ks roušek? To někdo z našich předních politiků jaksi nedomyslel. Kdyby balíček pro seniory obsahoval látkovou roušku, situace by byla jiná. Látková rouška se dá vyvařit, vyžehlit, hygiena by byla zachována.

Nevím, který z lidí v důchodovém věku jásá nad touto zásilkou. Toto rozhodnutí vlády považuji za velmi nerozumné s ohledem na hygienické požadavky na roušky, toto nebylo zachováno. Zároveň si myslím, že náš státní rozpočet se opětovně ochudil o zbytečné výdaje. Mně to vše velmi připomíná vládu komunistického prezidenta Antonína Novotného, který za své vlády otevřel sklady a lidé dostávali některé věci naprosto zadarmo. Např. učební pomůcky pro žáky základních škol. Penály, pera, tužky, pastelky.... A kam nehospodárné plýtvání komunistů vedlo, netřeba zmiňovat. Zruinovali ekonomiku.

Historie se snad opakuje. V době hluboké ekonomické krize vláda plýtvá ostošest. Nejen zbytečným zasláním roušek, ale i dalším nadbíháním seniorům, kterým chce vyplatit tzv. rouškovné. Nikoho snad nezajímá, co přijde potom. "Po nás potopa", nic jiného mě v souvislosti s dnešní situací nenapadá...

 

Autor: Helena Vlachová | čtvrtek 17.9.2020 14:30 | karma článku: 31,73 | přečteno: 1374x
  • Další články autora

Helena Vlachová

Komunistická zrůdnost

9.5.2024 v 7:04 | Karma: 25,22

Helena Vlachová

Ze školních lavic

1.5.2024 v 7:49 | Karma: 13,39

Helena Vlachová

Svým založením jsem idealistka

19.4.2024 v 17:53 | Karma: 10,91