Momentální hnutí mysli?

Jestliže se člověk rozhodne, že bude něco dělat, musí být pro to vnitřně motivován. Jinak vše může vyznít jako momentální hnutí mysli. Pan Topolánek a jeho kandidatura?

Motto "Jestliže zasedneš k jídlu s vladařem, dobře rozvaž, co je před tebou." (Přísloví, Slova moudrých, Zvaž, s kým máš co činit, 23.1)

Cirkusové šapitó. I tak by se dala označit současná politická scéna. Jenže do cirkusu se člověk jde pobavit, ale v politice se o žádný humor nejedná.

Znechucení, rozladění, jsou asi pocity, které pociťuji, když vidím, kam se naše země posouvá. Na Hradě se usídlila krom alkoholu kreativita, pohrdání zvykovým právem a neúměrné protěžování politika, nad jehož morálním kreditem se vznáší spousta otazníků.

A aby toho nebylo málo, hlásí se nám další kandidát na prezidenta. Ze stavu hibernace zřejmě procitl pan Topolánek a chce nám býti prezidentem. Zítra je sice deadline pro kandidáty, nicméně pana Topolánka to nevyvádí z konceptu, spoléhá se na to, že se mu poštěstí získat potřebné hlasy ze sněmovny nebo senátu a založit si transparentní účet. Chápu, že jej ze židle nadzvedá to, co se k nám z Hradu line, to pan Topolánek bezpochyby není sám, ale nepřichází tak trochu s křížkem po funuse?

Momentální hnutí mysli. I tak by se mohlo rozhodnutí pana Topolánka označit. Přece když o něco usiluji, mělo by to být na mém konání být znatelné. Ale zničehonic vstoupit do cirkusu je poněkud zvláštní, nemyslíte? Jak k tomu přijdou ti, kteří poctivě sbírali své hlasy, nejvíc jich nasbírali pan Drahoš a pan Horáček. U nich je patrné, že jde z jejich strany o cílenou motivaci. Ale u pana Topolánka?

Ať se děje vůle boží. V případě, že pan Zeman opět zvítězí, dá se předpokládat, že nové období nemůže zvládnout s ohledem na svůj zdravotní stav. A protože se náš současný prezident jeví jako nesoudný, může počítat s tím, že na jeho adresu budou vznikat nové a nové vtipy. Jako kdysi za soudruhů. Když národ viděl, že není cesty z temnoty, vyprávěly se vtipy. A národ se smál, národ se bavil. V dobách krutých pro náš národ jsme si vše kompenzovali žerty, jež jsme šili na míru našich vladařů. A smích je nad všechny medikamenty. Když už nedojde k výměně na Hradě, dejme prostor smíchu, jinak by se z toho musel člověk zbláznit...

Autor: Helena Vlachová | pondělí 6.11.2017 6:53 | karma článku: 12,33 | přečteno: 265x