Kdo nahradí Miloše Zemana?

Miloš Zeman snad v dostatečné míře ukázal, jak nemá vypadat prezident země. Že to nemá být člověk bez morálního kreditu, lhář, hulvát, alkoholik, zrádce země, velký pokrytec.

Motto "Zrádný jazyk nenávidí ty, na které dotírá, úlisná ústa přivodí pád." (Přísloví Šalomounova, Třetí sbírka, pořízená muži Chizkijášovými, 26.28)

Miloš Zeman snad v dostatečné míře ukázal, jak nemá vypadat prezident země. Že to nemá být člověk bez morálního kreditu, lhář, hulvát, alkoholik, zrádce země, velký pokrytec.

Současný prezident má tu opovážlivost, když říká, že příštím prezidentem by měl být Andrej Babiš. Těmito slovy potvrzuje přísloví "vrána k vráně sedá". Na adresu obou pánů lze říci jen jediné. Oba potopili českou politickou scénu k samotnému dnu, z níž není lehké se dostat. Babišova vláda se chovala naprosto nezodpovědně, když tu po sobě zanechala státní pokladnu prázdnou. Takovému přístupu k životu odpovídá voličská základna ANO. Dle mého soudu to jsou lidé bez osobní zodpovědnosti, zadluží se a netrápí se tím, zda své dluhy splatí.

Jsme my to ale divný národ. Je vskutku podivuhodné, že se mezi námi najdou tací, kteří jsou schopni jako představitele země tolerovat lháře, hulváty, kolaboranty. Zvolit Andreje Babiše prezidentem by byla další ukázka toho, jak si na tom jako národ stojíme. Byl by to další gól do vlastní brány. Slušnému a přemýšlivému člověku nemůže imponovat opět lhář, jenž se neumí smysluplně vyjádřit. Když to nemá někým napsané, jeho slovní projev se rovná blekotání, je-li konfrontován, uchýlí se k vulgarismům a pozice chudáčka, jemuž každý ubližuje. Navíc minulost Andreje Babiše není čistá.

Opravdu nerozumím lidem, kteří plivou na Václava Havla a velebí morální trosky, jakými Miloš Zeman spolu s Andrejem Babišem bezesporu jsou. Kdyby nebylo Václava Havla, nebyli bychom dnes členy NATO a v EU. Stačí se podívat na situaci na Ukrajině a netřeba ani domýšlet, kam nás Miloš Zeman mínil dovést. Jeho servilní nadbíhání Rusku lze považovat za vlastizradu. A takový prezident má národu doporučovat vhodného kandidáta? Vždyť zvolením Andreje Babiše bychom si pomohli z bláta do louže. Mít dalšího bezpáteřného prezidenta už není na místě, byli bychom tak světu pro smích. Češi by si zvolili Slováka, bývalého aktivního komunistu, estébáka, člověka, jenž je trestně stíhaný. Komu může takový člověk imponovat? Slušnému člověku bezesporu ne.

Prezident země musí být morální autoritou, osobností, jež je všemi respektována. Není přijatelné, aby tu byl další člověk, jenž bude nadále rozdělovat společnost. Zvolením Andreje Babiše bychom ukázali, že jsme jako národ velmi slabý a dovolím si tvrdit, že bychom byli i národem hloupým...

Autor: Helena Vlachová | sobota 12.3.2022 7:06 | karma článku: 29,78 | přečteno: 963x
  • Další články autora

Helena Vlachová

Komunistická zrůdnost

9.5.2024 v 7:04 | Karma: 25,22

Helena Vlachová

Ze školních lavic

1.5.2024 v 7:49 | Karma: 13,39

Helena Vlachová

Svým založením jsem idealistka

19.4.2024 v 17:53 | Karma: 10,91