Děkuji Milionu chvilek

Chtěla bych tímto poděkovat Milionu chvilek za to, že nespí. Že hlídá naši křehkou demokracii a že dokáže v každém čase poukázat na nebezpečí, které naší demokracii hrozí.

Motto "Blaze člověku, který mě poslouchá, bdí u mých dveří den ze dne a střeží veřeje mého vchodu." (Přísloví Šalomounova, První sbírka, Moudrost byla při stvoření, 8.14)

Chtěla bych tímto poděkovat Milionu chvilek za to, že nespí. Že hlídá naši křehkou demokracii a že dokáže v každém čase poukázat na nebezpečí, které naší demokracii hrozí.

Nežijeme v lehké době. Toho dokáží zneužít síly, které jsou jako škodná v lese. Šíří v populaci nenávist, strach, vyvolávají půtky. Jsou to dezinformátoři, jimž podlehnou lidé slabí. Lidé, kteří si neumí poradit ve svém životě. Lidé, kteří nedokáží činit svá vlastní rozhodnutí, lidé, kteří upřednostňují, aby je někdo řídil. Takoví jedinci se stávají lacinou kořistí lidem typu Tomia Okamury či Ladislava Vrábela. Oba považuji za nesmírně nebezpečné jedince pro naši zemi, protože se upínají k Rusku. Sovětský svaz jsem zažila, když nás okupoval. Děkuji, už nechci nic takového. Bylo to příšerné a velké díky patří Michaelu Kocábovi, jenž se zasadil o to, aby z naší země ruská armáda zmizela. Ničím dobrým nepřispěla. Přispěla k devastaci životního prostředí a k devastaci myšlení některých lidí, kteří si nedokázali vytvořit svůj vlastní úsudek. Už nic podobného nikdy víc.

Byla jsem účastnicí demonstrací, které pořádal Milion chvilek na Letné v roce 2019. Chtěla jsem se tímto podílet na vývoji naší demokracie, když jsem se nemohla zúčastnit demonstrace na Letné v listopadu 1989. Na obou letenských demonstracích se sešlo mnoho lidí, vystoupily na ní osobnosti naší země. Ani jedna demonstrace nebyla nicotná, laciná a nevyzývala k nenávisti. Na účast v demonstraci v červnu 2019 mi nikdo nepřispěl, musela jsem vše pokrýt ze svých finančních prostředků. Proto bych tímto chtěla upozornit pana Babiše, jenž vinil účastníky této demonstrace z toho, že dostali zaplaceno, že se mýlil. Ale nelze se divit. Bývalý premiér představuje starou strukturu, s níž je zapotřebí skoncovat. Celé jeho hnutí je založeno na bolševických principech, neb je založil člověk s bolševickou minulostí.

Měli bychom se jako země oprostit bolševických struktur, platí i o těch, kteří jsou nominováni či tvořeni z hnutí ANO. Už nikdy takové tu nemít. Totéž platí i o hnutí SPD, které mi z historie připomíná henleinovce. Ti povstali v hospodářské krizi a ti, kteří jim uvěřili, na to nesmírně doplatili.

Nežijeme v lehké době, ale to neznamená, že bychom měli vzdát své životy a víru v ně. Máme za sebou lockdown, jenž se dal přežít. Dal přežít silným osobnostem, které život berou jako výzvu. Teď tu máme válku na Ukrajině a energetickou krizi. To se opět stalo zbraní, jak ovládat slabé jedince. Dezinformacím o škodlivosti očkování podlehli v době lockdownu slabí jedinci, teď v tomto směru pokračují ti, kteří se nedokáží orientovat ve spletitosti života. I když se současná vláda snaží osvětlit vše, co vyplývá ze současných problémů, toto jaksi nepomáhá. Jsou mezi námi štváči, kteří vnášejí do našich životů neklid, dezinformace, agresivitu, strach, nenávist k Ukrajincům i menšinám. Milion chvilek se snaží na toto upozorňovat a jeho demonstrace se podstatně liší od těch, které tu pořádá pan Vrábel. Oproti Vrábelovým demonstracím mají úroveň, proto jim patří můj dík. A budu věřit, že to nejsem jen já, kdo je Milionu chvilek vděčný za to, že hlídají naši demokracii...

 

Autor: Helena Vlachová | pondělí 31.10.2022 5:42 | karma článku: 22,46 | přečteno: 738x
  • Další články autora

Helena Vlachová

Komunistická zrůdnost

9.5.2024 v 7:04 | Karma: 25,22

Helena Vlachová

Ze školních lavic

1.5.2024 v 7:49 | Karma: 13,39

Helena Vlachová

Svým založením jsem idealistka

19.4.2024 v 17:53 | Karma: 10,91