Česká policie na jedničku

Ať si kdo chce, co chce říká, nikdo mi nevymluví, že je naše policie na jedničku. A za to jí patří dík. Velký dík.

Motto "Ten, kdo chrání tvůj život, to neví? On odplatí člověku podle jeho činů." (Slova moudrých, První část, Rady pro život, 24.12)

Ať si kdo chce, co chce říká, nikdo mi nevymluví, že je naše policie na jedničku. A za to jí patří dík. Velký dík.

Naší policie si vážím jako člověk, jenž neporušuje zákony. Vím, kam až mohu dojít. A nikdy nechci zajít za hranice a dostat se do rozporu se zákonem.

Už třetí rok se mi stalo, že v čase vánočním mi někdo naboural auto. Vždy za tím stála nepozornost řidiče při řízení, případně nedodržení předepsané rychlosti či nedodržení vzdálenosti za jedoucím vozidlem. Mně to pokaždé přivedlo újmu, kdy jsem musela řešit nehodu, kterou jsem si neplánovala.

Poslední nehoda, kterou jsem si nenaplánovala, se stala letos 26. prosince. Nezodpovědný řidič, který se řítil vyšší rychlostí, než je povolena v obci, své vozidlo neuřídil, a vše nakonec vyřešil tak, že najel do pruhu, v němž jsem projížděla já. Protože jinak by zdemoloval před ním jedoucí auto. Mně svým konáním poškodil celou levou stranu vozidla. Způsobil mi úlek, docela jsem se celá roztřásla a musela jsem volat linku 158. Viník nehody se k ničemu neměl, nechal vše na mně. Policista, s nímž jsem hovořila, měl velmi uklidňující hlas, což mi pomohlo.

Na příjezd policie se nedalo dlouho čekat. Dá se říci, že tu byla velmi rychle. A počínala si velmi profesionálně. Žádný zmatek, ale z veškerého jejího konání jeden pocítil uklidnění. Laskavost a pochopení. A to je něco, co člověk potřebuje, když se ocitne ve svízelné situaci, již nezavinil.

Co více napsat. Snad velký dík a respekt naší policii. Že je profesionální, že je chápavá a dokáže zklidnit někoho, kdo se nechtíc stal obětí něčeho, co neplánoval.

Ať již vezmu v potaz Českou policii, či městskou policii, mé zkušenosti hovoří o tom, že dokáží pomoci. Že uchovají klid, rozvahu, jsou tu proto, aby nám pomohli. Už na ně neplatí vtipy o tom, jak si mají oblékat slipy, že ta hnědá čárka na slipech patří dozadu. To možná bývalo, ale už není. Naše policie je opravdu profesionální a policisty, které jsem kdy kontaktovala, musím pochválit. Za jejich přístup, za jejich pochopení. Na druhé straně si umím představit, že policisté dokáží být tvrdí a nekompromisní k tomu, kdo porušuje zákon. A tak to má být...

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Helena Vlachová | úterý 5.1.2021 12:00 | karma článku: 23,69 | přečteno: 1027x
  • Další články autora

Helena Vlachová

Komunistická zrůdnost

9.5.2024 v 7:04 | Karma: 25,22

Helena Vlachová

Ze školních lavic

1.5.2024 v 7:49 | Karma: 13,39

Helena Vlachová

Svým založením jsem idealistka

19.4.2024 v 17:53 | Karma: 10,91