Ceny másla

A já proč je cena másla tak vysoká, a dá se očekávat, že bude možná ještě vyšší. No nedivme se, když mnozí přední politici mají tento mléčný výrobek na své hlavě

Motto "Lepší je maličko se spravedlností než mnoho výtěžků s bezprávím." (Přísloví Šalamounova, Druhá sbírka, 16.8)

Mimořádná schůze poslanecké sněmovny. Kvůli memorandu, jež podepsal ministr obchodu s australskou firmou. Svolali komunisté pár dní před volbami. A už to jelo, že se člověk nestačil ani divit.

Koaliční strany na sebe plivaly jednu špínu za druhou. Proč spolu utvořily koalici, když je vidno, že k sobě chovají hlavně nenávist? Zřejmě jim nic jiného nezbylo, nicméně nás toho mohly ušetřit. Nás obyčejné občany, které si politici velmi často berou jako rukojmí a odvolávají se na nás. Vždy jsme jim dobří, když se něco děje a oni nám chtějí ukázat, jak jim jde o naše dobro. Zkušený politik už to má zažité, chová se jako herec profesionál. Za několik dnů nové volby a naši přední politici nám připravili nový hit. Ale přidejme, že se jednalo o hit v tónech kakofonických, v tónech plných nenávisti. Když je tak člověk poslouchal, mohl si říci, že už mu je jasné, proč jsou ceny másla v současnosti tak vysoké. Vždyť téměř každý, kdo ve sněmovně vystoupil, měl máslo na hlavě. Pěkně jim na hlavě měklo podle toho, kolik nepravd a emocí do své plamenné řeči daný politik vložil. Diskutovalo se o lithiu, mohli bychom dodat, že diskuse byly vesměs líté. Líté lithium, tak by se dala nazvat mimořádná schůze poslanecké sněmovny.

Víte, velmi se divím, proč naše vláda nepřistoupila na předčasné volby. Vždyť by nám to bylo prospělo. Mohli jsme být ušetřeni nenávistných výlevů, které nám někteří naši poslanci předvedli na mimořádné schůzi. Kdyby se byly uskutečnily předčasné volby, možná by nedošlo na podepsání memoranda o lithiu a my bychom nemuseli poslouchat nový hit o lítém lithiu. A třeba i ceny másla by zůstaly stejné.

Vláda končí, a i kdyby si za svého působení vedla dobře, to, co se občanu od ní dostalo v posledních dní, je katastrofa. V samém závěru nám předvedla, že většina jejích členů bylo zvláštní spolčení, jemuž vůbec nešlo o blaho národa, ale o blaho vlastní kapsy. Hanebné, ale alespoň si mohu zdůvodnit rostoucí ceny másla. Budu doufat, že s nástupem vlády nové se jeho ceny sníží. Anebo ne, s politiky člověk nikdy neví...

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Helena Vlachová | úterý 17.10.2017 6:08 | karma článku: 13,61 | přečteno: 427x
  • Další články autora

Helena Vlachová

Komunistická zrůdnost

9.5.2024 v 7:04 | Karma: 25,22

Helena Vlachová

Ze školních lavic

1.5.2024 v 7:49 | Karma: 13,39

Helena Vlachová

Svým založením jsem idealistka

19.4.2024 v 17:53 | Karma: 10,91