Američané v reálu

V tomto dnešním blogu bych ráda napsala něco o své osobní zkušenosti s Američany, aby se někdo necítil, že se snažím snížit jeho vlastní ego.

V tomto dnešním blogu bych ráda napsala něco o své osobní zkušenosti s Američany, aby se někdo necítil,  že se snažím snížit jeho vlastní ego.

Tak hlavně. Moje osobní zkušenost s Američany není kladná. Jako příklad mohu uvést např.  toto. V Mexiku jsem natrefila na jakousi Američanku Lauru. Pozvala mě na večeři. I šla jsem s ní. Když přišlo na placení, k ničemu se neměla. Zaplatila jsem vše já.

Můj syn se zapletl s Afroameričankou, jež po mně chtěla, abych jí upekla vánoční cukroví. I upekla jsem. Rovněž jsem zaplatila za hotel, v němž přebývala. Že by se spolupodílela na financování? Na to by měl každý Čech zapomenout. Tato žena, narozená v New Yorku, mi sdělila, že Američané jsou vypečení.

Můj přítel prováděl skupinu Američanů po památkách v Čechách. Byli jeho prohlídkou nadšeni. Nakonec mu darovali lahev nějaké whisky v krabici. Když doma krabici otevřel, zjistil, že je lahev poloprázdná.

Jeden Američan mě navštívil na mém pracovišti. Když přišel do sborovny, položil mi své špinavé boty na můj pracovní stůl...

Ubytovala jsem u sebe jednu Američanku. Že by mi přivezla nějaký dárek, na to jsem mohla zapomenout...To, co mě víc šokovalo, byla její osobní hygiena. Nikdy se neumyla, nikdy si nevyčistila zuby, nikdy si neumyla ruce...mám ještě pokračovat?

Jestliže darujete dárek někomu z USA, můžete být připraveni na to, že vám ani nepoděkuje. A navíc. Buďte připraveni na to, že vám při nejbližší příležitosti vyčiní, co za dárek jste mu dali...

Snad toto vše stačí jako příklad neomalenosti některých Američanů. Nikdy bych před nimi nehrbila svůj hřbet a toto doporučuji všem, kteří se narodili v České republice. 

Mám-li vše shrnout, pak těmito slovy. USA hodnotím dle jejich toalet jako zemi s nízkou kulturní úrovní. Rovněž je společensky naprosto nepřijatelné, aby někdo pozval někoho na večeři a pak jej nechal večeři zaplatit. Dát někomu poloprázdnou lahev alkoholu nelze přijmout. Jsme-li obdarováni, není na místě, abychom dárek kritizovali...

Z výše uvedených důvodů si myslím, že my jako národ Čechů jsme na tom svými způsoby mnohem lépe než leckterý Američan...

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Helena Vlachová | středa 24.1.2024 19:06 | karma článku: 28,04 | přečteno: 1078x
  • Další články autora

Helena Vlachová

Komunistická zrůdnost

9.5.2024 v 7:04 | Karma: 24,80

Helena Vlachová

Ze školních lavic

1.5.2024 v 7:49 | Karma: 13,09

Helena Vlachová

Svým založením jsem idealistka

19.4.2024 v 17:53 | Karma: 10,91