A jsme zase u toho

A jsme zase u toho. Vrací se nám naše nedůslednost a bezzásadovost, jinak by se naše země neocitla v situaci, jíž nyní čelí.

Motto "Kdybys pošetilce roztoukl v hmoždíři na padrť tloukem, pošetilost z něho nedostaneš." ((Přísloví Šalamounova, Třetí sbírka, pořízená muži Chizkijášovými, 27.22)

A jsme zase u toho. Vrací se nám naše nedůslednost a bezzásadovost, jinak by se naše země neocitla v situaci, jíž nyní čelí.

Bohužel jsme se po 17. listopadu 1989 nedokázali vypořádat s komunisty. Nechali jsme je existovat, mnozí z nich rychle opustili své komunistické členství, aby využili všeho, čemu se jim za soudruhů dostávalo. Vlivu a kontaktů. Václav Havel byl až přespříliš velký demokrat, že bohužel nedomyslel, jak bude naše země vypadat, když se s komunisty nevypořádáme. Tak jako to udělali v Německu po druhé světové válce s nacisty. Němci si dali tu práci, že svou důsledností a principiálností svou zemi od zrůdné ideologie očistili. A vrátilo se jim to.

Nám se vrátila naše nedůslednost. Po Sametové revoluci se mnohým bývalým komunistům daří. Ať pocházejí z Čech či ze Slovenska. V čele naší země stojí bývalí komunisté, a kdo zažil, jak vypadá jejich vláda a kdo si je vědom bezpráví, jež za své nadvlády napáchali, musí toto nyní pociťovat. Naše země se stále více propadá pod vládu jednoho člověka, jenž je podporován samotným prezidentem. Morálka se už u nás dávno nenosí, naše země začíná mít nános, jenž je možno označit za mafiánství a likvidaci nepohodlných. Těmi nepohodlnými mohou být samotné vlastní děti. 

Už něco pamatuji, proto toto píšu, protože cítím, že dvacet devět let po Sametové revoluci se naše země zmítá v tíživé situaci. Necítím se hrdá být Češkou, když se nám někdo snaží namluvit své lži o tom, jak miluje své děti. Jen nevěřícně zírám a jsem zděšená z toho, že jsou tu lidé, kteří věří dnešnímu premiéru. Že v něm snad vidí spasitele naší země. To snad ne. Snad nemůžou lidé věřit bludům, za nimiž se skrývá nenasytná touha po absolutní moci. To už tady v historii bylo. Vezměme si příklad samotného Hitlera...

Autor: Helena Vlachová | pátek 16.11.2018 16:26 | karma článku: 17,50 | přečteno: 520x