Videoblog z Afriky

Můj první videoblog není v dobré kvalitě, ale chtěla jsem zkusit, zda by lidi zajímala tato témata. Člověk se stále učí novým věcem, tak jako my s manželem na naší malé organické farmě, která se nachází blízko Viktoriiných vodopád

Můj první videoblog není v dobré kvalitě, ale chtěla jsem zkusit, zda by lidi zajímala tato témata. Člověk se stále učí novým věcem, tak jako my s manželem na naší malé organické farmě, která se nachází blízko Viktoriiných vodopádů v Zambii. Náš život je skromný, snažíme se o soběstačnost a šetrné zacházení s životním prostředím. Naše organická farma produkuje pro rodinu zdravé potraviny, včetně zeleniny (papriky, rajčata, špenát, lilky, fazole, dýně, a další), masa (máme prasata, drůbež, kachny, králíky, a další), ovoce (banány, papáju, a další), a bylinky (bazalku, petržel, a další).

Hospodaříme v lese přibližně na dvou hektarech půdy, na které nikdo předtím nehospodařil. Kromě našich hospodářských aktivit, také využíváme toho, co nám místní prostředí/les dalo a sklízíme místní lesní ovoce jako je mahuluhulu, ze kterého děláme čerstvý džus nebo ořechy mongongo, které mají vysoký obsah proteinu, a nebo je využíváme v kosmetice jako tělový krém.

Půdu jsme dostali od náčelníka místní vesnice pod příslibem, že se budeme o pozemek starat dobře a přineseme rozvoj do dané komunity. Naším cílem je farmařit šetrně k životnímu prostředí a aplikujeme tradiční africké metody farmaření, o kterých si myslíme, že jsou zdravější a efektivnější než moderní zemědělství. Samozřejmě k životu potřebujeme nějaké peníze a tak přebytky z farmy prodáváme do místních škol, restaurací a dalších. Za peníze si poté pořizujeme především benzín a internet.

 

Autor: Kamila Hejlikova | pátek 18.2.2022 10:30 | karma článku: 18,72 | přečteno: 473x