Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Totalita peněz

Čím více se český národ propadá do ekonomické recese a morálka politiků, a bohužel i celých politických stran, klesá na dno hnijící žumpy, o to více přemítám nad podstatou současného principu správy naší země.

Otázka zní: Musí to takhle být?

 

Žijeme ve společenském zřízení zvaném demokracie. V ní má být držitelem moci lid, a to prostřednictvím zastupitelského systému, který se ale, dle současného stavu, značně vymyká opravdovým potřebám lidské společnosti. Pokud se podíváme zpět do minulosti, vývoj státní moci a jejího principu je oblastí, jež se od nepaměti stále vyvíjela a vyvíjí a systémy moci se upravují v souladu s rozvojem lidských potřeb. Současná společnost se, pod tlakem prosakující politické neschopnosti, korupce a ztráty ekonomické samostatnosti nad vládou samotného státu, začíná mobilizovat a požaduje změny v zákonodárných, výkonných a soudních principech státu, neboť všechny tyto pilíře demokracie přestávají účinně a smysluplně fungovat ve prospěch našeho národa.

 

Naplnění Sokratovy vize

 

Připomeneme-li si myšlenky tisíce let staré, vyslovené filozofem Sokratem, je až neuvěřitelné, jak v současnosti dochází k jejich naplnění:

„Demokratické zřízení doplatí na to, že bude chtít vyhovět všem. Chudí budou chtít část majetku bohatých a demokracie jim to dá. Mladí budou chtít práva starých, ženy budou chtít práva mužů, cizinci budou chtít práva občanů a demokracie jim to dá. Zločinci budou chtít obsadit veřejné funkce a demokracie jim to umožní. A až zločinci demokracii nakonec ovládnou, protože zločinci od přírody tíhnou k pozicím moci, vznikne tyranie horší, než dovede nejhorší monarchie anebo oligarchie.

Pokud obsah těchto slov vystihoval dění v době Sokratově, pak dnes, o mnoho let později, se zdá, že se lidstvo od své přirozené podstaty, v níž negativní vlastnosti (lenost, pohodlnost, závist a hrabivost) mají tendenci převládnout nad pozitivními (poctivost, pracovitost a uplatňování „zdravého selského rozumu“), nikterak nevzdálilo, neboť  myšlenky staré 2 400 let jsou stále aktuální.  Nejvyšší hodnotou demokracie je, dle Platónovy Ústavy, svoboda, uplatňovaná v maximální míře- všichni lidé jsou si rovni, všichni mohou svobodně volit své zástupce (politiky), kteří tak získávají privilegium za své voliče rozhodovat (spolu s jimi jmenovanými vysokými úředníky).  Ruku v ruce s tímto uspořádáním ovšem přichází rozvrat veřejných financí, protože lidé jako většina si logicky navolí takové politiky, kteří jim rozdají nejvíce „darů“. 

Nicméně se dnes dostáváme do další fáze a to, co je dnes lidem podsouváno jako zastupitelská demokracie, je ve skutečnosti zastupitelská totalita, která prostřednictvím ekonomické (peněžní) moci ovládá nezavislá, ale i soukromá, média a zneužívá je k prosazení zákonných norem, které vyhovují výhradně jejich mocenským a soukromým potřebám. Je to pečlivě propracovaný systém mafiánské byrokracie, který se zcela vymknul občanské kontrole. Je to jen jiný, o mnoho dokonalejší systém totality, který se tváří jako demokratický. Ve skutečnosti to je totalita peněz, jakási malformace tvořená kombinací principů demokracie s prvky oligarchie, pomalu, ale jistě, směřující k tyranii.

Odpor nespokojené společnosti

Lidé sdružení v občanských iniciativách, zvláště z levého politického spektra, netušíce, že jsou jen loutkami mocenského boje o větší koryta těch druhých, si neuvědomují, že se nic nezmění výměnou jednoho nenažraného politika za jiného, možná ještě více hladného. Neboť demonstrace a petice jsou k ničemu, tak jako třeba senát. Nic se tímto nezmění. Oni mají pod kontrolou celou justici a současný systém neumožňuje odvolat téměř nikoho. Celá struktura moci je tudíž ve své podstatě neodvolatelná.

Kdo musí z kola ven

V minulých volbách byla vyměněna více jak polovina poslanců a výsledek je ještě horší, než jsme mysleli. A proč tomu tak je? Hlava byrokratické pijavice a totalitní ekonomický systém, které jsou řízeny podobnou strukturou, jakou používá mafie, zůstaly nezměněny. Struktura „těla“ parlamentu se pouze omladila a saje finance z celého národa prostřednictvím nehorázných daní a nesmyslných poplatků dál. Pokud se náš národ má dočkat smysluplných změn, například v podobě přímé demokracie a absolutní trestněprávní a ekonomické odpovědnosti všech státních zaměstnanců placených podle výsledku hospodaření státu, musí z kola ven všechna dosavadní politická seskupení, která doposud na našem hospodářství parazitovala a na jejich místo musí přijít nové politické subjekty, které prosadí spravedlivé (legitimní) zmiňované změny ústavy, zákonů a následně  zajistí jejich prosazení a dodržování. 

Ač to mnoho občanů nevnímá, „náš“ stát přestává být „naším“ státem, neboť jeho rozhodovací a ekonomická svrchovanost je postupně odevzdávána do rukou evropských byrokratů, kteří nám postupně zakazují vše, co bylo naší národní tradicí. To vše jen proto, aby nás ekonomicky ovládli a udělali si z nás svoji poslušnou kolonii. Zlomit tento nežádoucí proces lze jedině volbou zcela nových, čestných a dosavadní politikou nezkažených lidí. Jinak se nic nezmění.

 

Petr Havlíček

Tento článek předkládám k volnému šíření.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Havlíček | úterý 11.9.2012 13:20 | karma článku: 30,32 | přečteno: 2393x
  • Další články autora

Petr Havlíček

Podvod zvaný inflace

Pojďme si krok za krokem rozklíčovat tento podvodný korupční mechanizmus, který nás připravuje o náš majetek.

14.12.2022 v 11:30 | Karma: 31,78 | Přečteno: 1264x | Diskuse| Ekonomika

Petr Havlíček

Stavidla pravdy se zavírají

Cenzura čehokoli je nástroj diktatury, která si usurpuje moc nad druhými. Je to znásilňování příjmu informací a názorů lidí s cílem omezit pravdu.

11.4.2022 v 9:00 | Karma: 26,77 | Přečteno: 934x | Diskuse| Ekonomika

Petr Havlíček

Podvod zvaný inflace

Inflace nám leze do peněženek a politici, kteří ji způsobili, nám znovu tvrdí, že nás před ní budou zachraňovat. Je to nebetyčný bezohledný podvod.

24.2.2022 v 13:30 | Karma: 31,38 | Přečteno: 964x | Diskuse| Ekonomika

Petr Havlíček

Předsedo Rakušane, hodili jste místní samosprávu přes palubu

Krucinál, proč si myslíte, že vás lidé volili? Starostové, to je značka záruky toho, že místní rozvoj bude v dobrých rukách a vy toto důležité ministerstvo dáte Bartošovi, který nikdy nebyl zastupitelem, natož starostou

5.1.2022 v 9:20 | Karma: 38,64 | Přečteno: 1730x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Petr Havlíček

Svatá vakcinace nefunguje

Můžete si v médiích vychvalovat vakcinaci až do nebe, nahánět lidem hrůzu, strach a vyhrožovat jim postihy. Realita, kterou vidím dnes a denně kolem sebe je poněkud jiná.

2.12.2021 v 12:30 | Karma: 21,65 | Přečteno: 1181x | Diskuse| Ekonomika
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Seniora málem zabil a ukradl mu plnou peněženku. Násilník dostal šestnáct let

9. května 2024  14:53

Soud ve čtvrtek vyměřil 16 let vězení se zvýšenou ostrahou třicetiletému Janu Čuporimu, který loni...

Kadyrov se chlubil taháním auta. Má svaly z kamene, chválila Simonjanová

9. května 2024  14:49

Čečenský diktátor Ramzan Kadyrov se ukázal na videu, kterak tlačí auto. Jeho údajnou sílu vyzdvihla...

Na dvě seniorky spadla zeď zámeckého parku v Pacově, jednu vážně zranila

9. května 2024  14:29

Ke zranění dvou seniorek došlo ve středu o státním svátku v Pacově na Pelhřimovsku. Na dvě ženy...

Nový ukrajinský rekord: aby zasáhl rafinerii, urazil dron 1500 kilometrů

9. května 2024  14:03,  aktualizováno  14:27

Sledujeme online Nejméně osm lidí utrpělo zranění v ruské Belgorodské oblasti po dronovém útoku, který Rusko...

  • Počet článků 174
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4402x
Petr Havlíček
Podnikatel v oblasti designu, projekce a realizace vybavení interiérů.
Od roku 2002 zastává post starosty v obci Vítějeves
Zakladatel a šéfredaktor internetového serveru Pozitivní svět
Publicista a bloger
Zakladatel a předseda správní rady Nadačního fondu Pozitivní svět, který byl založen na podporu společenského života