Diskuse

Totalita peněz

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
H

Halfunx

12. 9. 2012 8:34
Přímá demokracie a přímé financování státu

Pomocí moderních IT může celkem snadno hlasovat každý z nás a za zlomek nákladů vydaných na současné několikeré volby. Většina z nás už na internetu nakupovala a počítačové programy (např.hry WoW, WoT) zvládají i desítky miliónů uživatelů on-line.  Snadno lze hlasovat o důležitých otázkách, včetně diskuze, tak jako zde.

Vše souvisí s morálkou a základními svobodami. Každý má svá práva a svobody, ty však končí tam, kde začínají práva a svobody jiného. Hranice určuje obecná morálka, která by měla být převedena do písemné podoby ve formě zákonů. Pomocí přímé demokracie zjistíme co je pro nás morální a kde jsou hranice. Skuteční odborníci, státní úředníci (ne politici) pak sepíší ve stejném duchu zákon. V úplné přímé demokracii nejsou žádní politici a zastupitelé, což je utopie. Reálná je demokracie polopřímá, kde na určitých úrovních (prezident a pod.) zastupitelé budou, musí být ale voleni přímo a stejně i odvolatelní.

1 0
možnosti
H

Halfunx

12. 9. 2012 8:34
Re: Přímá demokracie a přímé financování státu

Přímé financování znamená úplné rozkrytí státních finančních toků a rozhodovací pravomoc pro ty co daně platí. Každá koruna ze státního rozpočtu musí být vyplacena v souladu s veřejným zájmem, a proto musí být i záměr veřejně odsouhlasen a následně kontrolován. Občan a zejména daňový poplatní musí mít na dění ve státě vliv, ne jako dnes kdy na 4 roky někoho neodvolatelně zvolí a může jen nadávat, že prolhaný zástupce neplní co sliboval . I zde je nejspíš reálné rozdělení daní na mandatorní a daňové asignace. Jestli bude poměr 50:50 nebo jiný je na veřejnou diskuzi.

Kombinace přímé demokracie a přímého financování rozhodně odbourává korupci a mafiánství, neodbourá zloděje, podvodníky a vrahy, takže žádný ráj na zemi, tvrdá realita, ale spravedlivá.

0 0
možnosti
OK

obr Kolodej

12. 9. 2012 0:45
Prima demokracie je jeste vetsi blbost

Nedavno jsem cetl, ze Svycari v referendu rozhodli PROTI delsi dovolene. Jak by takove hlasovani dopadlo v Cesku ?!

Parlamentni demokracie je zatim nejlepsi system a Cesi udelaji nejlepe, kdyz se budou po 40 letech komunisticke diktatury ucit od zapadnich sousedu, jak na to.

A pokud behem te doby vymrou vsichni ktere diktatura zkazila, jeste lepe.

Pak by jeste pomohlo prestat s nadavanim, hysterii a zvelicovanim soucasnych problemu.

1 0
možnosti
H

Halfunx

12. 9. 2012 7:57
Re: Prima demokracie je jeste vetsi blbost

Evidentně nevíte o přímé demokracii vůbec nic. A jsem přesvědčen, že u ná by hlasování dopadlo úplně stejně. Prostudujte si pořádně o čem se vlastně ve Švýcarsku hlasovalo.

Od koho se to máme učit? Od států které podporují systém EU velmi podobný RVHP, takže se vracíme do těch let o kterých mluvíte. Jak asi velké musí být podle vás rozkrádání veřejných peněz, kolik tragických rozhodnutí typu žárovky, dotace na obnovitelné zdroje a biopaliva musí Brusel vyplodit, aby byly problémy dostatečně veliké.

Už dnes to přesahuje všechny meze.

0 0
možnosti
C

certik_bertik

11. 9. 2012 16:13
to

je jasné, že celý svět se řítí do plutokracie, bude třeba někdo aby přišel s jinou myšlenkou

0 0
možnosti
VH

Stará kára

11. 9. 2012 15:47
"Nádherné"

Jen mně řekněte, kde ty anděly seženete, jak poznáme, že jsou to opravdu andělé a jak zabráníte tomu, aby se hlasy nerozkutálely k andělům podvodným.

Až to budete vědět, ozvěte se.

0 0
možnosti
JV

georgino

11. 9. 2012 13:44
No, není to až tak blbý,

pravdu máte, chybí mi ta podstata. Jenom stručně, zavedli jsme soukromé, plně zodpovědné firmy. OK. Krachneš, jsi v čoudu. Proč ne tak pro banku? Vložil jsi blbě kapitál, tvoje blbost. Ten člověk ve fabrice přece udělal víc, živil pár lidí. Co ten bankéř? Nebudu to hodnotit, ale ten nakřivený postoj, něco je špatně. Potřebuješ vydělat na uložených vkladech? Tak si nes odpovědnost. Je to Tvoje volba, ne daňových poplatníků. Mám pokračovat? Asi ne, ale ta marnost, kde zůstává rozum stát, fakt asi nepochopím.. Soukromé banky půjčují a státy jsou bezmocné. Nechápu. Prachy jo, ale tu povolnost mocných. Nedej Bože válku, která obnovila poptávku, jistě existuje smysluplnější řešení.

3 0
možnosti
M

meda_beda

12. 9. 2012 9:24
Re: No, není to až tak blbý,

Problém je v tom že banky dá se říci privatizovaly tvorbu peněz. Mohou půjčovat úplně nové peníze, to je obrovské privilegium. Proč ji mají? Ať půjčují pouze již existující peníze a uvidíme jak jim to půjde. Nyní jsou přisáté na systému tvorby peněz a proto dá se říci nedotknutelné a pokud jdou do háje tak zachraňované miliardami. Nehledě na to jak princip tvorby peněz pomocí půjček ničí ekonomiku celého světa.

0 0
možnosti
  • Počet článků 174
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4402x
Petr Havlíček
Podnikatel v oblasti designu, projekce a realizace vybavení interiérů.
Od roku 2002 zastává post starosty v obci Vítějeves
Zakladatel a šéfredaktor internetového serveru Pozitivní svět
Publicista a bloger
Zakladatel a předseda správní rady Nadačního fondu Pozitivní svět, který byl založen na podporu společenského života