Žití s Olí - je relativní

Vždycky v sobotu nebo neděli nám připravuji na snídani vajíčka. Když se zadaří, tak něco na přibližný způsob Ham & Eggs, když to zpatlám, tak míchanici, a když si ani v jedno nevěřím už předem, tak nahniličko až natvrdo. No, a  

představte si, že nám to pro dvě osoby vychází na sedm vajec. Tento počet se sedmičkově ustálil nejenom proto, že vajíčkové plató v chladničce je na právě sedm vajec, ale toto množství tak nějak odpovídá našemu snídaňovému standardu. Tedy, odpovídalo. 

Jednou v neděli se při snídani nenechávám slyšet, jestli nejsou ta vejce menší než obvykle, nebo jsem už tak nenažraný? Jsou elková jako vždycky, dostává se mi odpovědi. Takže o týden později jsem zkusil snídani vytunit větším množstvím slaniny i šunky, a jako třešničku na dortu vajíčka zpestřil pěti úzkými plátky tvrdého sýra tak, aby teplem změknul jen lehce. Bylo to dobré, to jo, ale připadalo mi, že toho na talíři máme pořád málo.

Olí, nemůžu si pomoct, chtělo by to vejce navíc, a Olí souhlasila. Ba co víc, o týden později mi sama vajíčka z ledničky ke smažení přichystala. A tak já už jenom rozbíjím, míchám, kochám se nad tou nádherou, a vida, změna byla znát! Konečně si libuji nad tím, jak je toho najednou pro oba dost, jak nám ke spokojenosti stačí jedno jediné vajíčko navíc. Přidalas ho tam, ne? raději se ujišťuji. A jenom jedno, že jo? No, samozřejmě miláčku, jak jinak a naprosto spravedlivě - jedno pro tebe a jedno pro mě!

Tady cholesterolové svědomí trochu pláče, a bohužel v tom nezůstává samo. Olí má ráda zmrzlinu a já, jak jinak, taky. Nejednou se stalo, že k odpolednímu kafi přinesla vaničku této sladké dobroty, a protože k němu už obvykle mám připravenou nějakou tu buchétku až tři, i tak zmrzlině před sebou neodolám. Je to sice fuška, protože objem 850 ml je pro nás oba docela nadoraz, ale za tu hříšnou, extrémně kalorickou slast to stojí.

A právě s touto mou nezodpovědností se nedávno nelehce přiznávám spolusloužící zdravotní sestře, která kila neřeší tak marně jako já, protože vůbec. Moje informace ji donutila zdvihnout hlavu od prohlížení slevového novinového letáku i k rozhodnému slovu: Doktůrku, nechtěj mě naštvat! Já si v neděli dala po kačeně taky zmrzlinu - dvouapůlitrový kelímek Big Manhattan a nepustila jsem k němu nikoho!      

      

Autor: Martin Hatala | sobota 23.6.2018 11:05 | karma článku: 16,77 | přečteno: 481x
  • Další články autora

Martin Hatala

Odkaz lesního muže

23.2.2024 v 11:52 | Karma: 16,55

Martin Hatala

Je potřeba nakrmit koně

3.2.2024 v 14:05 | Karma: 12,54

Martin Hatala

Až přijde Klárka

27.1.2024 v 14:09 | Karma: 20,55