Výhody letošního horkého léta

Stručně, jasně a výstižně, já, tedy zcela odborně rozeberu klady a přínosy dlouhodobého horkého letního počasí, kterého má většina z nás až po krk. Takže, jenomže! Za prvé až za poslední, zde jsou ony přínosy:

Není vám zima. Nemusíte se tedy hojně oblékat, neztrácíte tak čas výběrem oděvu a dobou oblíkání. Vzato do důsledku: Nenamáháte se ani s nutným nakupováním hader dalších - když stěží unosíte ty starší.

Nemusíte topit. Od poloviny loňského srpna se počasí už šeredně zkazilo a během léta byly i výkyvy v podobě týdenního, deštivého ochlazení.

Když vám krachne cestovka, nemusí vás to až tolik mrzet, protože hic je i doma, takže kdekoli pod stanem vám bude tepleji, než na Baleárech v pokoji s klimatizací.

Neprší. To ocení hlavně ti, kteří začínají jančit už po třech kapkách na zem spadlých, přičemž vidina na sobě mokrých nitek je přivádí k šílenství koupi deštníku i za deset tisíc. Klidně i eur.

Nehrozí záplavy, což bych víc nerozebíral. Snad jen –  jedinečná příležitost k prodeji chaty na břehu jakékoli řeky.

Dobře se to na sluníčku opaluje, nemusíte do solárka – neplatíte, ušetříte.

Když vám doma připadne jídlo málo slané, olíznete si vlastní zpocenou ruku. Když to nestačí, olížete vaši domácí kuchařku. Jste - li v restauraci, s vypláznutým jazykem se vydáte za kuchařem.

Máte víc žízeň – vypijete víc piv a vylížete víc zmrzliny, přičemž dospělým i dětem je to tolerováno. Někdo je však schopen hazardovat i s vyšším příjmem obyčejné vody, což je napováženou.

Nemusíte tolik sportovat, pracovat, snáze se tak vyvlíknete z jakékoli činnosti, protože si nechcete přivodit úpal.  

V práci máte nárok na dřívější ukončení pracovní doby, navíc si konečně vydobýt klimatizaci nebo sprchový kout, o což již léta marně usilujete.

S ohledem na šetření vodou se můžete partnersky koupat nebo sprchovat každý večer společně.

Když si uvaříte kafe nebo čaj, nemusíte spěchat s vypitím – dlouho trvá, než vám vystydne.

Na záchodě máte bobky, protože ačkoli se snažíte, stále, leč marně bojujete s dehydratací. Ve srovnání s jindy, tak ušetříte nejenom na toaletním papíru, ale prasáci i na mytí rukou.

Nečůráte tak často, a to ze stejného důvodu jako o řádek výše. Nemusíte tak často rozepínat, vytahovat, třepat, schovávat a zapínat, ženy navíc kalhotky sesouvat a nasazovat. Když je v tom horku vůbec mají.

Když je každý den jako druhý, nemusíte sledovat předpověď počasí pravidelně, stresovat se, aby vám na tuzemské dovolené nepršelo a neochladilo se.

Voda ke koupání je teplá i v řekách a lomech, navíc vám v horku rychleji uschnou vlasy i plavky, tedy i celé vaše tělo, takže daleko dříve můžete zase vesele skočit do vody.

Řeku můžete na některých místech přejít i suchou nohou, jinde ve vodě po kotníky nebo po kolena.

Na sjízdění řeky nepotřebujete rafty ani kanoe, postačí vám průměrné SUV, Sázavu a Ohři zdolá obstojně i Fabia.

Závěr: Nemusím psát dlouhý blog, protože přínosů ze sucha a horka je daleko míň, než jejich nevýhod.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Martin Hatala | neděle 19.8.2018 8:12 | karma článku: 19,77 | přečteno: 509x
  • Další články autora

Martin Hatala

Odkaz lesního muže

23.2.2024 v 11:52 | Karma: 16,55

Martin Hatala

Je potřeba nakrmit koně

3.2.2024 v 14:05 | Karma: 12,54

Martin Hatala

Až přijde Klárka

27.1.2024 v 14:09 | Karma: 20,55