Jaký mužský hlas je pro ženu nejpřitažlivější?

Dlouhá léta jsem žil v klamném přesvědčení, že muži s hlasem kňouravým, pisklavým a tichým jsou pro každou ženu přitažliví asi tak jako pro bublaninu parní válec. Ale i tady existují určitá privilégia. Výjimky proto, že hlasový vysokotóninový handicap majitelům více než kompenzovala popularita, moc a majetek.

Mezi příkladné výjimky s velkým „V“ považuji odpudivý pisklák nechvalně proslulého politika Víta Bárty. No schválně si ho porovnejte třeba s hlasem Radka Johna. Jak někdo takový mohl sbalit Kateřinu Klasnovou a předtím určitě i jiné ženy, kdy byl ještě nickou? Možná za to mohl jejich předvídavý šestý smysl, snad podmírečné nároky z pouhé nadrženosti nebo po vzájemném alkoholovém opojení, v jeho případě pravděpodobně obojí. Nebo že by až tak pozitivně působilo kouzlo fetišistického šátečku kolem krku? Jenomže co takový cvrkot Cyrila Svobody bez hrdelní okrasy?

No jo, politici! Ti věční, předvolební, medoví slibotechňáci! Už jsem na to káp´! S hlasem takovým či makovým, kdyby na to přišlo, ukecali by kohokoli k čemukoliv, třeba i tu nejlenivější želvu, aby zasprintovala. Od našeho politického výkvětu do trochu jiné branže. U změkčilého dabingu Gustava Bubníka (přš. Tom Cruise), jsem pokaždé zvědavý, jestli namlouvá stále ještě herce nebo už přešel i na herečky. Jistě skvělý a výborně vypadající Lukáš Vaculík za jistou hlasovou nasládlou měkkost také nemůže a přesto je idolem mnoha žen. No jó, hezká tvářička, ta popularita! Ta všechno přemůže.

A že o tom všem píšu zrovna já, ten, který se také ani zdaleka nemůže srovnávat s dabérem Miroslavem Moravcem (komisař Moulin), který ho měl jako když na basu vrže. Hlavně při rozčilení mám hlas zvonivější a proč to neříct, v přehršli překotných myšlenek (nadávek) to mnohdy nezvládám a někdy se prý i zadrhnu. A něco takového přece není a nemůže být sexy! Proto se v žádném případě nikomu z jmenovaných neposmívám, jenom si myslím, že ti muži, jejichž hlasový fond má blíže k ženskému, jsou shledáváni poněkud méně atraktivními.

Tedy, takhle jsem to celé roky od žen slýchával a tudíž to měl za pravdu. Avšak poměrně nedávno jsem se od jedné známé, první a poslední v pořadí dozvěděl, že jí u muže hlas pisklavý jako když polámaná kopretinka pláče a volá o pomoc, asexuální vůbec nepřipadá, ba naopak! Tak to pro mě byla rána z čistého nebe!

Tvrdila, že když se jedná o chlapa s koulema, s obličejem alespoň středně rozpoznatelným a hlavou průměrně vypatlanou, nemá s jeho hlasem žádný problém. Že já se na to zrovna té ženské ptal! Takhle mi nabourat moje skálopevné přesvědčení, vyvrátit přelomovou domněnku!

No co už, tak jo! Odvolávám co jsem tvrdil, všechno je jinak. Připouštím, že i neprofláknutí muži s hláskem jako to Popelčino pískle z pohádky, můžou střízlivou ženu zaujmout. A vlastně je moc dobře, že i prostí pisklaví obyčejňáci mají u některých žen šanci a můžou tak dvojhlasně vrkat vzájemnou spokojeností. A těmi zachraňujícími ženami nemusí být jenom nadržené škaredky nebo celonočně pracující děvy, pane poslanče Krátký… :-)

Nakonec se mrkněte na jeden extrém, situaci, kterou moderátor vyloženě nezvládl:

http://www.youtube.com/watch?v=IR7Mu5yuj4A

 

Autor: Martin Hatala | středa 20.6.2012 11:04 | karma článku: 12,50 | přečteno: 1529x
  • Další články autora

Martin Hatala

Odkaz lesního muže

23.2.2024 v 11:52 | Karma: 16,56

Martin Hatala

Je potřeba nakrmit koně

3.2.2024 v 14:05 | Karma: 12,25

Martin Hatala

Až přijde Klárka

27.1.2024 v 14:09 | Karma: 20,55