Enormní poptávka: Testování na Covid -19

Připomíná mi to totiž jalovou a zběsilou honbu za senzací: Protože, co kdybych náhodou byl? Možná už nikdy se mi k testování nenabídne taková možnost, tak toho musím využít. Proto ne rozšiřovat, ale pečlivě zvažovat přínosnost

každého testu by se mělo.

Facebookem koluje video maníka, který už druhý den jezdí autem, telefonuje s hygienou, s lékaři, přičemž se dožaduje otestování na Covid -19, protože byl v Turecku a kdesi cosi. Mnoho protibabišováků mu určitě dá zapravdu, jenomže: Přijde mi, že se velice rád vyžívá v kritice situace, ve stěžování si, v nepochopení, v jeho vtipných komentech, tedy ve vyhřívání se pod exhibičním světle vlastního narcismu. Vždyť se při tom natáčí a video uveřejňuje!  

Ať už je pozitivní nebo ne, on si myslí, že pravděpodobně je, tím spíš z toho plyne co? Že by měl sedět doma na prdeli a být v domácí karanténě! To si měl naordinovat - nařídit si to sám od sebe pro sebe. Vždyť to by mělo napadnout každého průměrně inteligentního občana. Svým pacientům říkám, když po mně chtějí kontrolní odběr cholesterolu už po třech měsících léčby, že to je nevyléčí, takže mají smůlu. Tedy když žádná laboratoř, ani testování na nový koronarovirus nemá léčebný účinek, testovací posedlost nechápu. Vždyť nám přece odjakživa stačilo, když doktor řekl, že máme chřipku, jinou virózu, angínu, že jsme jenom nachlazení, takže koronarovirem tato sdělovací éra skončila?

Tedy k čertu s testováním, uvědomme si, že pomůže jedině symptomatická léčba, a v našem bezpříznakovém případě pana stěžovatele klid a domácí karanténa. Jenomže některé lidské ego je vzletné do takových výšin, že by pro test udělalo cokoli, a troufám si tvrdit, že v případě negativního testu by byl náš rozčilující se řidič-figurant hodně zklamaný. A v pozitivním případě už slyším jeho: Já jsem vám to povídal... Ale už nedodá, že nakažený trajdal autem, buzeroval, urážel, rozčiloval se, …

Jsem pro testování v rozumném měřítku, ale je obtížné odhalit blázna, který si vymyslí lyžovačku v Itálii, bolesti na prsou a srdcervoucí kašel. Ale protože je tu taky ta statistika přece, testovat se musí. Výsledky musí být, ty za práci mluví, ale věřte, že i když v boji proti infekci pomáhají, (pozitivní zjištění,) nevyléčí ji.

V boji proti ní nejvíc pomůžeme tím, že z domova zbytečně vycházet nebudeme, dbát o hygienu budeme, sledovat zprávy nebudeme, to si raději si pustíme film, přitulíme se k partnerovi co nejvíc, no, a za devět měsíců uvidíme... jak těsně jsme se léčili :-)   

Autor: Martin Hatala | úterý 17.3.2020 17:06 | karma článku: 15,33 | přečteno: 378x
  • Další články autora

Martin Hatala

Odkaz lesního muže

23.2.2024 v 11:52 | Karma: 16,55

Martin Hatala

Je potřeba nakrmit koně

3.2.2024 v 14:05 | Karma: 12,54

Martin Hatala

Až přijde Klárka

27.1.2024 v 14:09 | Karma: 20,55