Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Booking vám hravě zajistí plavání v písku s bydlením na staveništi

Toužíte po překvapení na dovolené? Snadná volba! Zařiďte si bydlení přes ubytovací server booking a hned první den máte zážitek pair excellence! Tedy, aspoň já jsem měl ho měl. Rezervoval jsem si pokoj ve středně velkém pokoji

v prvním poschodí s výhledem na bazén a těšil se, jak se v něm budu přes den rochnit a večer z terasy během četby vnímat jeho přítomnost. Osvětlený bazén s vodotryskem a pěkné hotelové prostředí, jak slibovaly propagační fotky, se však nekonal.

Anabáze začala už tím, že hotel nešel najít. Kousek od kambodžské pláže Sihanoukville jsem hotel s čínským názvem ???????? za pomocí řidiče tuk-tuku přes dvě hodiny intenzivně hledal. Úspěchu předcházelo asi deset zastávek u jiných hotelů s dotazem, jestli můj hotel z obrázku znají. Neznali. Až se na mě usmálo štěstí v podobě Číňana, který název přelouskal, přeložil a poradil mi, že se jedná o hotel Amarcina. A protože nám k němu ukázal i správný směr, konečná po celkem 17hodinovém letu, čtyřhodinové cestě autobusem z hlavního města Phnom Penhu a dvouhodinovém drkocání tuk-tukem se začala rýsovat. Jenomže nenarýsovala.

 

.

To, že stavební materiál zastínil půlku hotelu mě znejistilo, přenadšeně vyběhnuvší personál vyděsil, chůze přes plechy na zemi s klouzáním po písku na podlaze dodělala, aby mě pohled na bazén plný písku k nepříčetnosti dožral.

.

Staveništní průchod k pokoji bych i galantně prominul, ale když se po anglicku ptám, kde je bazén s vodou, s osvětlením, vodotryskem a lehátky kolem, řekli, že není problém, že k pláži je to kousek. Kousek možná, ale potíž určitě! Když odmítavě kroutím hlavou a sápu se po kufru, že chci pryč, ujímá se mě jejich pikolík. A jelo se!

Klimbat s kufrem a batohem na zádech na skútru by po rovné silnici nebezpečné nebylo, ale ta se během naší jízdy nikde poblíž nenacházela. No, měl jsem hodně starostí s tím, aby mě jedna z četných jam neposlala k zemi a kufr mě nepřikryl. Možná i nadobro. Takže zastávka u prvního hotelu: 75 dolarů za noc, druhá 81 a u třetího, nejhezčího, jsem odmítl vystoupit. A to nereagovali ani na smlouvání! Přijeli jsme zpátky k Amarcině, kde jsem jim hned sdělil, že problémem byly peníze. Zareagovali slevou z původních 50 na 40. To jsem neakceptoval, protože jsem tak nějak vytušil, že bazén do kupy nedají, a nejspíš jako jediný jsem v jejich společnosti trávit čas nechtěl. Po tom všem!

Tak jsem si zastavil jinou motorku a zavelel jsem k pláži blíž, tam, kde jsme už hotel hledali. Z toho všeho jak žádost vyřízený, jsem bral hned první bungalov za 35 dolarů, 10 metrů od pláže, a dokonce i bazének byl! Dokonce i s vodou!

Mnozí šetřílci by namítli, že když jsem si polepšil, tak není nač si stěžovat, když jsem ušetřil a zároveň se i k pláži přiblížil, jenomže: Původní záměr byl jiný a nesplnil se. Hledání hotelu s jiným názvem než uváděným mě stálo nervy a víc peněz za taxi, nejistotu, starosti, zklamání a další hledání jakbysmet. A kdyby nebyl konec sezóny, kdo ví, jak bych s náhradním ubytováním pochodil. Při nejhorším bych musel vzít za vděk i to slunění na staveništi a plavání v písku.

A tak jsem po návratu domů o svém nepořízení booking. com informoval s tím, aby se k tomu vyjádřil, situaci vysvětlil, aby mé útrapy zhodnotil, ale hlavně, aby destinaci stáhl a nikomu ji už nenabízel!

Stručně napsáno, Karolína K. z booking. comu se omluvila, poděkovala za informaci a slíbila pro mě vhodné řešení, když pošlu fotografie. Poslal jsem přesně takové, jak vidíte a v odpovědi mi Eva B. sděluje, že moje stížnost je oprávněná. Jenomže, aby mi mohli pomoct, potřebují:

snímku obrazovky, na ktorej je vidieť výpis z Vášho účtu alebo výpis z banky,
• naskenovanú kópiu Vášho oficiálneho výpisu z banky vo formáte PDF,
• fotografiu Vášho oficiálneho výpisu z banky vo formáte .jpeg, .jpg, alebo .png,
• faktúru so sumou, ktorá bola zaplatená priamo ubytovaniu. Ak nám pošlete výpis z banky, musí obsahovať nasledujúce údaje:
• dátum transakcie, sumu a menu, v ktorej bola transakcia vykonaná,
• názov obchodníka (ktorý platbu stiahol).

A co já, samozřejmě? Účtenky samozřejmě nikdy nikde, a proč taky. Napsal jsem jim, že nechci, a ani by nešlo řešit nějaký rozdíl v ceně, když jsem bydlel za míň, jen jsem zopakoval, že mi jde ohodnotit to zklamání z očekávaného, ty útrapy, ztrátu časy, ta taxi navíc... Sice jsem rád za to, že, cituji: "záležitost předali ubytování???????? a společně budou pracovat na tom, aby ubytování zajistilo nezbytné zkvalitnění svých služeb, a aby informace o ubytování byly v budoucnu na stránce Booking.com zobrazeny správně," ale stejně mi přišlo, že s odškodněním cukají, otálejí. Připomněl jsem jim, že z vlastní iniciativy poukazuji na nešvar, který jim rozhodně nepomáhá, že mi přislíbili řešení, které si představuji ve finanční podobě. Tak jako kdysi s nejmenovanou severomoravskou cestovkou, která nám před 20 lety bez velkých skrupulí navrhla tisícovku, kterou jsme odmítli s tím, že nám stačí slib jejich nápravy, že to děláme hlavně pro spojenost dalšího zákazníka.

Odpovídající Anetu opět mrzelo, že ubytování neodpovídalo mé představě, ale po opětovném projednávání žádosti mi žádná kompenzace nenáleží, protože jsem v něm nezůstal. Tak to mě ze židle nadzvedlo hódně vysoko ke stropu! Tak já, abych vypočítavě dostal kompenzaci, jsem měl svou vysněnou dovolenou trávit tam, kde nechci? Super! Tak to jsem se opravdu nechtěl dozvědět a pohrozil, že se o jim v případě nezměnění názoru postarám o negativní reklamu. Činím tak jen to, co jsem booking. comu slíbil.

Více veselejších obrázků z trochou toho kambodžského textu najdete zde:

https://hatala.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=705237  a  https://hatala.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=707048

 

Autor: Martin Hatala | sobota 13.7.2019 16:15 | karma článku: 23,98 | přečteno: 1523x
  • Další články autora

Martin Hatala

Ale ona tak někomu může připadat!

Jen výjimečně a obvykle pozdě, jak je tomu i tentokrát, komentuji aktuální dění, tedy jakýsi přehmat ohledně paní Saskie Burešové, kterou stále nemůžu vyhnat z hlavy. Sázím tak na to, že se z toho vypíšu. Ať se na mě nikdo

29.3.2022 v 8:01 | Karma: 33,76 | Přečteno: 2125x | Diskuse| Společnost

Martin Hatala

Sousedka - trýznitelka

Karel trhá v zahradě angrešt a tuší, že za ním zase přijde. Kdo? Neposedná sousedka! Neví však, s čím na něj vyrukuje tentokrát. Nemýlí se! Dveře se otvírají, zavírají, přibližuje se. S hrníčkem! Karel začíná více než tušit,

8.3.2022 v 16:04 | Karma: 26,08 | Přečteno: 1284x | Diskuse| Poezie a próza

Martin Hatala

Promiň mami, promiň armádo a málo tataráku?

Vkrádat se někomu do mobilu, to samozřejmě nikomu nikdy, ale když už takhle někdy poblíž ženy sedím, to se kolikrát rád vedle natáhnu, abych zjistil, čemuže se najednou tak hurónsky směje, když zrovna nežvaním. Toho dne se však

17.2.2022 v 16:55 | Karma: 20,92 | Přečteno: 734x | Diskuse| Poezie a próza

Martin Hatala

Chleba za 99 Kč

Šmajdám si to takhle v jednom pardubickém obchodním centru s tím, že si koupím pečivo, až narazím na ten správný prodejní ostrůvek. A nestačím se divit! Koláček za 35, ale co hlavně, chleba za 99 Kč.

27.1.2022 v 13:37 | Karma: 35,76 | Přečteno: 1823x | Diskuse| Společnost

Martin Hatala

Rozhodnuto, ples bude ve stanu!

Když jsem se před 5 lety stěhoval z útulné chatičky za současnou manželkou do..., no prostě do bydlení jiného, postupně jsem si začal uvědomovat, že: Ačkoli se jednalo o místo pouze 35 km vzdálené a pracovní místo přibližně

20.1.2022 v 14:59 | Karma: 20,60 | Přečteno: 579x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Šli do stanu zjistit, zda nemají nádor. Krutou odpověď jich slyšelo 170

3. května 2024  18:30

Preventivní akce Stan proti melanomu se v Praze, Brně a Ostravě zúčastnilo přes 3800 lidí. Lékaři...

Maláčová o důchodech: Nad 60 let jsou lidé bez šance. Rekvalifikují se, věří Pertold

3. května 2024  18:15

Podcast Vláda v úterý schválila návrh důchodové reformy. Počítá se zvyšováním důchodového věku nad 65 let...

V Berlíně hoří výrobní hala firmy produkující zbraně poskytnuté Ukrajině

3. května 2024  15:44,  aktualizováno  18:11

Hasiči na jihozápadě Berlína likvidují rozsáhlý požár výrobní haly, ve které jsou uskladněny...

Ukrajině nastává „nejtemnější hodina“. Začíná mluvit o jednání s Rusy

3. května 2024

Premium Ukrajinské armádě se stále nedaří stabilizovat situaci na frontě a nálada v Kyjevě je čím dál...

Allgemein öffentliches Krankenhaus Spittal/Drau
Ärztin/Arzt für Innere Medizin

Allgemein öffentliches Krankenhaus Spittal/Drau

nabízený plat: 172 000 - 273 000 Kč

  • Počet článků 625
  • Celková karma 16,55
  • Průměrná čtenost 1553x
Myslete si o mně co chcete, stejně mě pravdivě nepoznáte. Ani z mých knížek - Martin Hattala: http://www.palmknihy.cz/web/   hatala.m@seznam.cz

Elektronické knihy k recenzím mi na požádání laskavě poskytují www. palmknihy.cz, za což jim děkuji.

Moje čtvrtá knížka "Čekání na gól" je k mání na: www.kniznieshop.cz.

 

neviditelny text

Seznam rubrik

Oblíbené blogy