Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Svatoplukovy pruty I.

I když to tu dnes a včera vře jako v kotli, budu asi psát o něčem jiném, než o plošném vymazání všech článků populárního blogera „Chyba 404“. Ani o mediálním zmatku navazujícím na článek o policejní neakci v Thunovské ulici.

Ale přece jenom něco vyslovím. Blog iDnes patří tím, že je možnost diskutovat pod články, asi k nejpopulárnějším mainstreamovým diskuzním médiím. Myslím si, že nebylo příliš vhodné vymazat všechny články Martina Konvičky. Vždyť některé z nich byly víceméně filosofické. O.K. - ten citovaný projev z demonstrace v posledním článku byl asi z hlediska podmínek pro možnost uveřejňovat své názory na zdejší půdě, hodně nadlimitní. A nejedná se zde pouze o politickou stránku věci, ale přímo o technickou, navazující na podmínky zveřejňování. Z toho hlediska editora chápu. Proč tedy editor neeliminoval pouze ten článek a takové další články, které měly jasné znaky politické malé domů.

    Číst články i diskuze pod nimi a eventuálně i reagovat patří k mým nejoblíbenějším zábavám a musím říct, že kvůli tomu zanedbávám práci ve svém vydavatelství i dostává na frak má skladatelská činnost. Pokud si někdo ovšem myslí, že tyto blogy mají nějaký vliv na politickou úspěšnost kteréhokoliv politika zde zveřejňujícího své názory, ať už se jedná i o majitele zdejšího vydavatelského domu Andreje Babiše, či Tomia Okamury, či Petra Macha, či mé maličkosti a dalších, tak se hluboce mýlí.

    Ve volebním klání to nemá sebemenší účinnost. Vždyť i články vítězů a úspěšných účastníků voleb se zde pohybují ve čtenosti i karmě, kdesi v poli hluboko pod první stránkou.

     Je tomu právě naopak. Jsem poměrně znalý mechanismů v oblasti PR. Známé osobnosti přitahují a šéfové stran vždy najdou pod svými články hojně pozitivních i negativních diskuzních příspěvků. Nakonec je vše otázkou „peněz až v první řadě“. I vydavatelský dům musí vydělávat a když jde vývoj k ziskovosti od klasických papírových médií k těm elektronickým, tak je třeba ono elektronické médium udělat zajímavým pro zadavatele reklamy. A každá taková „kontroverzní“ osobnost jako je třeba Martin Konvička, či Tomio Okamura a dokonce i A. Bartoš a pod. je pro „kšeft“ média požehnáním. Takže z hlediska zdravého rozumu, který prosazuji celý život, bych doporučoval vrátit M. Konvičku na stránky blogů iDnes. Nakonec v byznysu konkurent nikdy nespí a není od věci, že se brzy může objevit jiné elektronické médium, kam houfně přeběhnou oni zajímaví „zlobiví“ pisatelé a za nimi i inzerenti.

    Proud myšlenek mě zavedl přece jenom do kotle diskuzí a Svatoplukovy pruty osiřely. I z hlediska toho, o čem píši výše, je dobré psát články dlouhé „tak akorát“, aby byly čtivé. Až příště tedy napíšu o tom, že 6. února demonstrovali v Praze na různých místech tři strany, kterým jde v podstatě o jedno. „Zastavit nekontrolovaný tok ilegálních imigrantů do Evropy a uchránit evropskou kulturu a sociální systém před kolapsem“. PROČ NEBYLA POUZE JEDNA DEMONSTRACE???  Proč pánové z Úsvitu, kteří demonstrovali na Hradčanském náměstí a Tomio Okamura, který demonstroval na Václavském náměstí nezakopou válečnou sekyru a netáhnou za jeden provaz atd. O tom měl být můj článek Svatoplukovy pruty a o tom tedy bude co nejdříve můj článek příští. A ještě něco. Pod článkem, který uveřejnil bloger Hewlit jeden diskutér píše: „Bloger roku "Chyba 404 - Not Found" se zřejmě jmenuje Adblock a toho tady skutečně nechceme.“  Chci velmi rázně varovat slovy: „Mladí, co na těchto stránkách naopak holdujete pro zákaz v tomto případě - POZOR - příště se to může týkat i vás. My, co jsme zažili minulý režim víme moc dobře, že pohled mocipánů se velmi rychle může proměnit z vlídného na trestající.“

    A teď ještě úplně něco aktuálního. Přesto, že naše klidné, leč k jistému výsledku neokázale směřující a nevýbušné akce Martin Konvička kdesi na FB nazval akcemi baráčníků, budu vždy hájit heslo: „I když s tebou nesouhlasím, budu dělat vše proto, aby tvůj názor nebyl umlčován.“  A o tom je také tento článek.

Autor: Petr Hannig | středa 10.2.2016 12:43 | karma článku: 41,14 | přečteno: 2709x
  • Další články autora

Petr Hannig

Iveta – jak to bylo doopravdy

Díval jsem se na první díl minisérie Iveta. Protože jsem byl lektorem, v jehož skupině byla Iveta Bartošová, nemohu mlčet k nesmyslům, které se v tomto díle prezentovaly.

4.4.2024 v 12:12 | Karma: 48,10 | Přečteno: 13995x | Politická aréna - pro politiky

Petr Hannig

Nejistota ve všem

Shodou okolností jsem se díval na celou debatu Víta Rakušana ve Vyškově, protože jsem byl zvědavý na to, jestli se Ladislav Vrábel dostane k otázce. Dostal a dokonce více než jednou, protože měl doplňující otázky.

28.3.2024 v 15:04 | Karma: 46,04 | Přečteno: 3161x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Petr Hannig

Poslední papež se jim náhle nehodí.

Mnohdy jsem s jeho částečně liberálními názory nesouhlasil i když jsem byl silně osloven kouzlem jeho osobnosti v počátku jeho pontifikátu na Svatopetrském náměstí v Římě.

13.3.2024 v 18:07 | Karma: 46,74 | Přečteno: 4331x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Petr Hannig

I rohlík může v ústech zhořknout

„Od Rohlíku ani rohlík“, „Rohlík s Nutellou“ a podobná hesla zaplnila internet. Na sociálních sítích se objevují zprávy typu „Lidi ruší účty u firmy Rohlík.cz“ a mnoho dalších podobných postů.

21.2.2024 v 10:12 | Karma: 47,85 | Přečteno: 7212x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Petr Hannig

Vláda se snaží každý měsíc něčím novým naštvat seniory

Když už si senioři tak nějak zvykli, že jim byl důchod oproti očekávání zkrácen o zákonnou valorizaci, tak na ně vybalila vláda digitální velký technický průkaz.

24.1.2024 v 20:02 | Karma: 47,82 | Přečteno: 5834x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Auto sjelo pod pražským Vyšehradem do Vltavy. Na místě zasahovali potápěči

17. května 2024  19:57,  aktualizováno  20:44

Hasiči a policie zasahovali na Podolském nábřeží, kde sjelo vozidlo do Vltavy. Podle pražských...

Humor na sociálních sítích. Na vtipálky vznikla past, za níž může stát armáda

17. května 2024  20:07

Česká armáda zřejmě nemá pochopení pro humor. Jinak si nejde vysvětlit past, kterou patrně...

Když se při dějepisu učí o emancipaci. Výuku má rozšířit téma genderu či LGBT

17. května 2024

Premium Mluvit v hodinách dějepisu o genderové identitě či LGBT? Někteří učitelé už tímto směrem výuku dětí...

Írán udeřil na „satanisty“, zadržel 250 lidí. Podle policie byli obscénní

17. května 2024  19:27

Íránská policie zatkla za propagaci satanismu více než 250 lidí, včetně tří Evropanů. S odkazem na...

  • Počet článků 280
  • Celková karma 47,18
  • Průměrná čtenost 8328x
předseda politické strany

ROZUMNÍ - za spravedlnost a životní jistoty 

Absolvent 1. střední umělecko - průmyslové školy v Turnově obor umělecký kovář, 2. Konzervatoř v Praze obory varhany dirigování a skladba, 3. Hudební akademie múzických umění obor skladba.

kandidát na prezidenta ČR 2018

Mgr. Petr Hannig nová fb stránka (page)

Twitter - @petr_hannig

Petr Hannig FAN KLUB

www.rozumni.net

http://www.petrhannig-rozumni.cz/

http://www.facebook.com/budmehrdi/

http://www.facebook.com/Rozumni2017/

Mé motto: Je třeba naslouchat, nejenom mluvit,

ale nikdy se nevzdat

 

Seznam rubrik