Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Oslavy 17. 11. si nezadaly s oslavami VŘSR

Pro pamětníka a znalce osobností je skutečně vtipné, když děti a vnuci těch nejvyšších komunistických pohlavárů na významných místech veřejnoprávních médií plamenně vyznávají 17. listopad 1989.  Celý den měl člověk při poslechu veřejnoprávních médií pocit, že je přítomen oslavě výročí osvobození ČSR sovětskou armádou, či výročí Slovenského národního povstání, či Velké říjnové socialistické revoluce. Stopy genů předků jsou jasně čitelné i při převrácených znaménkách.  

Co se od 17. listopadu 1989 změnilo? Ty nejvlivnější z předlistopadových elit dnes zaujímají neotřesitelné ekonomické pozice. Naopak - většina z těch, co cinkali klíči na Václavském náměstí, je naopak zklamána vývojem, který nastal. Ale nemohlo to snad být jasné už tehdy, kdy se ukázalo, že úlohu mrtvého studenta Šmída sehrál agent, či dokonce příslušní STB? A že zprávu o jeho smrti do Svobodné Evropy vyslal ultralevicový komentátor, ten který později počal tažení proti zbourání nevinného plotu v Matiční ulici v Ústí – Krásném Březně? Co se po odstranění plotu stalo? Sousedé pod cenou prodali své nemovitosti a ony nájemní domy (v tom prvním s číslem 8 jsem v dětství  vyrůstal) jsou zcela zdevastované a už tam nikdo nebydlí. Slavný plot ohrazuje zoologickou zahradu a je jej možno vidět při cestě trolejbusem. Tažení proti plotu v Ústí nás přivedlo až k problémům na severu Čech a nejenom tam.

Mimochodem, když jsem v listopadu 89 vyjádřil pochybnost při poslechu Svobodné Evropy, že se mi to s tím mrtvým studentem nezdá, já, který nikdy nebyl v KSČ, ani v žádném ze Seznamů, jsem byl svou kapelou vyobcován, že jsem zpátečník. Když si někdy píšeme s jedním z mých tehdejších oponentů, který pochopil, že vývoj zde vede do slepé uličky, a v dalekém zahraničí velice úspěšně podniká, vždy se mi hluboce omlouvá, že jsem měl pravdu a že jsem viděl dopředu. Když jsem viděl, že na Václaváku cinkají klíči s plamenným zrakem komunisté, ba co dím i milicionáři, bylo mi jasné, kam to všechno povede a klíče jsem pro jistotu ani nevytáhl.

Vidění dopředu, anebo řekněme tomu zapojení zdravého rozumu do uvažování, je bohužel mým celoživotním problémem. Nikdy jsem se nenechal ovlivnit davovou atmosférou a dav tedy zcela zákonitě ke mně cítí nechuť. Protože, ten, kdo neskáče s davem, stojí tedy v myšlení davu proti davu. Jenže to je hrubý omyl. Ten, který totiž v tu chvíli neskáče, stojí, přemýšlí a je mu jasné, že dav skáče proti sobě.

Tak i dnes, kdy je internetový prostor zahlcen výzvami k defenestracím, generálním stávkám a tak podobně říkám: Lidé zlatí, zaměřte své aktivity směrem k svým sousedům a vyzvěte je, aby šli k volbám. A hlavně, aby zase nenaletěli. Copak je normální, aby někdo, kdo před týdnem založí stranu, byl okamžitě pozván do Otázek Václava Moravce, je normální, aby si jej všechna média zvala do diskuzí? Nezdá se vám, drazí občané, že s vámi a vašim znechucením opět někdo manipuluje? Přece kdyby takovéto vystoupení mělo znamenat ohrožení SYSTÉMU, nebude nositeli nebezpečného názoru umožněno vystoupit nikde. Však o tom víme v Suverenitě své.

To, co je třeba udělat, je s chladnou hlavou a zdravým rozumem změnit zákony tak, aby neumožňovaly tunelovat peníze daňových poplatníků. Jak? Ten, kdo chce u nás vydělávat peníze, musí mít sídlo, nebo filiálku s povinností odvádět daně do našeho rozpočtu na území ČR. Čili chceš mít sídlo v daňovém ráji. Podnikej si tam, ale ne u nás. Nebo uvalit při jakýchkoliv transferech do zahraničí 50% daň z transferu. Je to proti pravidlům EU? Vystupme z ní tedy. Stejně je k smíchu se svými dotacemi na nesmysly (budování rozhleden atd.). Byla napadena místostarostka žadateli o dávky? Zrušme tedy všechny zákony, které znemožňují policii razantně zakročit proti komukoliv, kdo poruší zákon a soužití mezi občany, padni hlava nehlava. A hlavně, volme ty strany, které se zaváží, že se o to po úspěchu ve volbách budou snažit. Vraťme se do doby, kdy slovo politická korektnost byl termín zcela neznámý. Vraťme se do doby, kdy ještě vládl zdravý rozum i kdyby to byl návrat přes staletí!

 

 

Autor: Petr Hannig | pátek 18.11.2011 16:12 | karma článku: 39,67 | přečteno: 3357x
  • Další články autora

Petr Hannig

Iveta – jak to bylo doopravdy

Díval jsem se na první díl minisérie Iveta. Protože jsem byl lektorem, v jehož skupině byla Iveta Bartošová, nemohu mlčet k nesmyslům, které se v tomto díle prezentovaly.

4.4.2024 v 12:12 | Karma: 48,11 | Přečteno: 14099x | Politická aréna - pro politiky

Petr Hannig

Nejistota ve všem

Shodou okolností jsem se díval na celou debatu Víta Rakušana ve Vyškově, protože jsem byl zvědavý na to, jestli se Ladislav Vrábel dostane k otázce. Dostal a dokonce více než jednou, protože měl doplňující otázky.

28.3.2024 v 15:04 | Karma: 46,05 | Přečteno: 3183x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Petr Hannig

Poslední papež se jim náhle nehodí.

Mnohdy jsem s jeho částečně liberálními názory nesouhlasil i když jsem byl silně osloven kouzlem jeho osobnosti v počátku jeho pontifikátu na Svatopetrském náměstí v Římě.

13.3.2024 v 18:07 | Karma: 46,74 | Přečteno: 4341x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Petr Hannig

I rohlík může v ústech zhořknout

„Od Rohlíku ani rohlík“, „Rohlík s Nutellou“ a podobná hesla zaplnila internet. Na sociálních sítích se objevují zprávy typu „Lidi ruší účty u firmy Rohlík.cz“ a mnoho dalších podobných postů.

21.2.2024 v 10:12 | Karma: 47,85 | Přečteno: 7217x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Petr Hannig

Vláda se snaží každý měsíc něčím novým naštvat seniory

Když už si senioři tak nějak zvykli, že jim byl důchod oproti očekávání zkrácen o zákonnou valorizaci, tak na ně vybalila vláda digitální velký technický průkaz.

24.1.2024 v 20:02 | Karma: 47,82 | Přečteno: 5840x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky
  • Nejčtenější

Ženě se do ruky zakousl pes. Muž, který jí přispěchal na pomoc, zvíře zabil

29. května 2024  15:12

Ženu v Žihli na Plzeňsku vážně pokousal volně pobíhající pes. Na pomoc jí přiběhl příbuzný, který...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Brutální útok nožem v Mannheimu, policista po něm bojuje o život

31. května 2024  13:12,  aktualizováno  18:49

Šest lidí v pátek utrpělo zranění při útoku nožem na náměstí v centru německého Mannheimu, uvedla...

Nemocnému synovi vstříkla do krve vodu. Chtěla jsem, aby to skončilo, řekla

29. května 2024  13:51

Mimořádně nešťastný případ matky samoživitelky a jejího vážně nemocného dítěte řeší Městský soud v...

Velký podfuk s výsluhou, nemocenská i v civilu. Policisté obírají stát o miliony

31. května 2024

Premium Státu rapidně rostou výplaty výsluh pro policisty, hasiče, celníky či dozorce. Loni Česká republika...

Izraelští osadníci blokují humanitární pomoc pro Gazu. Mají tipy i od vojáků

1. června 2024  17:01

Židovští osadníci na okupovaném Západním břehu Jordánu blokují nákladní vozy s humanitární pomocí,...

Muž v Německu střelil svou těhotnou ženu do hlavy. Pátrá po něm i vrtulník

1. června 2024  15:54,  aktualizováno  16:33

Policie v Porúří na západě Německa pátrá po útočníkovi, který dnes dopoledne na dvou místech ve...

Publikace v predátorských časopisech ničí kariéru, varují vědce univerzity

1. června 2024  16:28

Univerzity varují studenty před predátorskými časopisy. Ty zveřejňují články bez ohledu na jejich...

Autobus s dvanácti dětmi vjel na Berounsku na krajnici a převrátil se

1. června 2024  16:19

U Tetína na Berounsku v sobotu odpoledne havaroval autobus s dvanácti dětmi. Při nehodě se...

  • Počet článků 280
  • Celková karma 46,97
  • Průměrná čtenost 8349x
předseda politické strany

ROZUMNÍ - za spravedlnost a životní jistoty 

Absolvent 1. střední umělecko - průmyslové školy v Turnově obor umělecký kovář, 2. Konzervatoř v Praze obory varhany dirigování a skladba, 3. Hudební akademie múzických umění obor skladba.

kandidát na prezidenta ČR 2018

Mgr. Petr Hannig nová fb stránka (page)

Twitter - @petr_hannig

Petr Hannig FAN KLUB

www.rozumni.net

http://www.petrhannig-rozumni.cz/

http://www.facebook.com/budmehrdi/

http://www.facebook.com/Rozumni2017/

Mé motto: Je třeba naslouchat, nejenom mluvit,

ale nikdy se nevzdat

 

Seznam rubrik