Jak se hubne s Břicháčem Tomem - úvod

Provedu vás 29 denní výzvou ke změně životního stylu. Doufám, že ubydu pár kilogramů a celkově se  předjarně restartuji. 

Miluji novoroční předsevzetí. Ne, že bych je stoprocentně plnila. Některá se splnit dají velmi lehce a některá jsou jen takovým evergreeny, které  zařazuji pravidelně. Například heslo ZHUBNU. Na začátku letošního roku na mě na internetu jukla kniha Břicháče Toma - plán na 29 dní. Slyšela jsem o něm už od kamarádek, že má skvělé, jednoduché, chutné recepty. Neznám ho. Chci to vyzkoušet sama na sobě a chci vám o tom psát. Což má dvě motivace. Jednak možná někoho inspiruji a jednak čím více lidem to sdělím, tím víc budu sama pro sebe motivovaná, že to prostě nemůžu vzdát.  Jako určitě plno žen v mém (vyšším) věku, nejsem v hubnutí žádný začátečník:-).  Jelikož se o to pokouším zas a znovu, je vám asi jasné, jak to většinou dopadá. Pozitivní vliv ale přece jen měly. Hodně a ráda chodím (viz můj blog o putování z Mokrouš do Budějovic), nejím vyložené zhůvěřilosti, uzeniny, polotovary. Když mám chuť na sladké, tak si ho upeču. Nejsem vyložené obézní, ale očista po Vánocích a pár kilogramů dolů by mě potěšilo.

Podle návodu jsme si tedy už včera zakoupila potraviny na celý příští týden, dnes(neděle) si uvařím na první dva dny a od zítřka, tj. od pondělka startuji. Nezávisle na mě do toho asi jdou stovky žen, jelikož zásadní ingredience příštího týdne - cukety - zmizely z pultů. Tak pravda, roční období jim příliš nepřeje, je to tak úkol pro Marušku a 12 měsíčků. Prozatím jsem je nahradila pórkem.  Teď si dám s rodinou ještě "normální oběd" a nadlouho poslední pivko po něm. Čeká mě měsíční prohibice a řada dalších změn. A jak se s nimi poperu, o tom příště.

Autor: Hana Timková | neděle 26.1.2020 12:24 | karma článku: 15,85 | přečteno: 836x
  • Další články autora

Hana Timková

Hurá do školy!?

18.4.2020 v 7:50 | Karma: 18,62

Hana Timková

Vejce a já

23.2.2020 v 11:46 | Karma: 23,76