Jak se hubne s Břicháčem Tomem - 1. týden za mnou

Aneb o tom, jak se cítím, co se podařilo, zda se to  dá vydržet,o překonávání nástrah a vůbec o cestě za zdravějším životním stylem.

Tak nejprve musím předeslat, že se cítím opravdu moc dobře. Byl to týden bez chleba, masa, piva, vína, cukru, mouky, tuku, jogurtů. Nemám hlad, nemám chutě (i když..:-)).Tyto pocity ale nebývají úplně zadarmo, a tak první 3 dny byly poměrně náročné. Je obrovská výhoda navařit si na dva dny, jenže oběd a večeře jsou  každý den stejné - krát dvě. Takže když už jíte počtvrté stejné zeleninové rizoto, trochu se sebou bojujete. Na dva dny si také navaříte polévku, a ta je zase k oběma svačinám. Časová úspora s vařením je ale obrovská, což zejména my ženy (teda i vařící muži, abych je neopomenula:-)) opravdu oceníme. V prvním týdnu také obvykle vydrží prvotní elán. A zde musím pochválit, že to má pan Tom  metodicky výborně zpracované. Patrně to je (nebo by byl) skvělý učitel. Druhý týden totiž začíná rybou s bramborem. To bych osobně mohla jíst úplně každý den. A dopolední polévku na svačinu nahradí jogurt.  Takže se moc těším a rozhodně jedu dál. Dokonce i ovesnou kaši do sebe po ránu soukám s menším sebezapřením. 

Skvěle je také zpracován nákupní seznam na celý týden. Na to, že teď v zimním období je zelenina hrozně drahá, že jsou na seznamu ryby a drahá rýžová a pohanková mouka, vyšel mě týdenní nákup na příští týden na necelou tisícovku, a to jsem ryby koupila i pro manžela a mouka vydrží na další týdny. Pravda, nad cuketami za 90,-Kč/kg trochu vzdychám, protože v létě z pouhých 3 sazenic na zahradě je jich tolik, že už je koncem léta nikdo "nežere" a strouhám je slepicím:-).

Nástrahy pochopitelně číhají na každém kroku. Když jsou zrovna v prvním ryze zeleninovém týdnu v práci dvoje narozeniny a já si místo dobrůtky ke kávě jdu ohřát řepnou polévku. Nebo právě probíhající rodinný narozeninový víkend, kdy přijeli i synové. Najela jsem ale na stejný dvoudenní režim, napekla pekáč masa, bramborové noky a špenát.  Ten mám dnes taky, takže se aspoň v tomto bodě potkáme.

A teď k bodu, na který asi čekáte nejvíc. Jaké to má vlastně výsledky. Na celý týden jsem schovala váhu a pořád si opakuji, že to dělám hlavně kvůli celkové očistě a ozdravení organismu. Stav celé trávicí soustavy je také podstatný pro imunitu a věřím, že toto je jediná spolehlivá cesta k boji proti chřipkovým a jiným virům. První zdravotní výsledky už na sobě pozoruji. Přestaly mi padat vlasy - to ten oves! Přestala mě bolet noha - to ta chůze ve spojení se zdravou stravou. Na lodičky to ještě není, ale chůze v trekových botách už je bezbolestná. Cítím, že nějaký váhový úbytek určitě je. Muž  reklamuje velikost prsou:-). Pusa, prsa - tam tedy hubnu spolehlivě:-).  Abych to neprotahovala. Já tu váhu ještě nechám schovanou. Bojím se těch našeptávačů, zlomyslných skřítků v hlavě. Má je úplně každý. Když bude kil málo - "že se na to nevykašleš, takové odříkání a nic". Když bude kil více- " to je špatný, to je zaděláno na jojo efekt, stejně to dlouho nevydržíš a pak to bude zpět i s úroky". A to já teda poslouchat nebudu! Takže o boji s kilogramy i se sebou zase příští týden.

 

 

Autor: Hana Timková | neděle 2.2.2020 8:21 | karma článku: 17,39 | přečteno: 625x
  • Další články autora

Hana Timková

Hurá do školy!?

18.4.2020 v 7:50 | Karma: 18,62

Hana Timková

Vejce a já

23.2.2020 v 11:46 | Karma: 23,76