Cestuj a prověřuj

HORIZONT TRAVEL s.r.o., slibuje luxusní pohled za horizont všedních dní a převeze akorát vaši důvěru

Když před sebou spokojeně tlačíte nákupní košík, lehčí o několik tisíc, ale i starost co budete příští tři dny jíst. Jste dokonce v takovém stavu spokojeného lebdění, že ochotně zodpovíte na pár zvídavých, anketních otázek, zvlášť když vás zpovídá krásná slečna, a nebo možná fešný mladík, ale to už není tak důležité - odpovídáte podle pravdy - dovolená by bodla, proč ne.

A za pár měsíců, když už jste na milý výslech zapomněli, ozve se telefon a vy, světe div se, jste jedním z vyvolených, kteří si za pouhých 20 tisíc budou moci užívat luxusní dovolené za 100 tisíc! Čím jste si to obrovské štěstí zasloužili, vám sice v první chvíli jasné není, ale pozvání do kanceláře CK určitě neodmítnete.

V příjemně zařízené kanceláři se dozvíte, že v ceně dovolené je  ubytování spojené s možností sportovního vyžití zdarma (windsurfing, vodní lyžování, skutry, tenis, mini golf  samozřejmě podle toho co která destinace nabízí). Celý týden si tak můžete užívat na Kanarských ostrovech, ve Španělsku , Francii, Maďarsku, ale třeba i ve Finsku nebo Švedsku.

Hodinku a půl, kterou se v bundě smažíte v kanceláři, posloucháte jaký snový týden dovolené vás čeká , a to ještě se slevou, která se možná už nikdy v životě nebude opakovat.

Nakonec i rádi zaplatíte zálohu 900 kč z 11000 kč s tím, že při rezervaci dovolené, tři měsíce před odjezdem, odlehčíte vaši peněžku o dalších 2975 kč (rezervační poplatek) a pak 30 dnů před odletem doplatíte už je nějakých 6000 - 10000 (manipulační poplatek) podle zvolené destinace.

A chybí už nepodstatný detail, formalitka - váš podpis na smlouvu. Klidně se tady dole podepište, je tam prakticky všechno co jsme tady do vás hodinku a půl hustili, jistě máte i důležitější věci na práci, než to tady číst. I když by vás v tu chvíli něco mělo kopnout, šestý smysl spí a důvěřivost bere pero a podepisuje budoucí nepříjemnosti.

Doma si konečně uvaříte kafe, které vám tam schválně nenabídli, jinak byste se uvelebili a četli, to co máte číst - až doma v klidu, po podpisu.

A tak se pročítáte smlouvou, na které ještě nezaschl váš podpis a s každým řádkem se zvětšuje na čele žíla z rozčilení....ba co, ona začne pulsovat. Proradná smlouva vám prozradí, že sportovní vyžití, kterému jste se chtěli zdarma odat, vůbec není zdarma a už vůbec ne v komplexu, kde budete ubytovaní, co znamená "v dosahu"...netušíte. Ba ani český delegát nehrozí. A tak do chvějících se rukou berete kalkulačku a sčítáte...letenky, stravu, poplatky...a když na vás výsměšně jukne konečná cifra zařvete do ticha zpackaného odpoledne

Kde je, sakra, ta sleva?!

Vidina snové dovolené se rozplývá stejně rychle jako šance, že tahle CK ví, co je to férové jednání.

Jako vítr letíme do kanceláře, kde převezli naši důvěru, abychom oznámili, že domluvený sňatek se ruší, a místo Kanárských ostrovů to opět bude kemp v jižních Čechách.

Ovšem CK ztratilo kamsi svůj přívětivý a hladivý tón a hlasem ledovým oznamuje, že smlouvou jsme se upsali peklu, které nás tudíž čeká a nemine. Do dvou dnů už máme doporučený dopis, ve kterém stojí, že si žádají 30% zálohy (nějakých 2400 kč) jinak nás soudní chodníček lemovaný dalšími výdaji...prostě nemine.

Tak jak vás minula snová dovolená, bájná sleva, profesionální a férový přístup jedné CK....

Není na místě se sladit cizí naivitou, důvěřivostí. Je potřeba si vážit toho, že člověk dokáže uznat svou zbrklost, naivitu, a zveřejněním svého příběhu varovat ostatní před možným zklamáním.

V českých krajích vždycky tak nějak víc platilo, že cizí neštěstí potěší víc než vlastní úspěch.

A já si vážím lidí, kteří se tím heslem neřídí.

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Hana Novotná | pondělí 30.3.2009 14:05 | karma článku: 40,64 | přečteno: 10549x