Náruživí rodiče

Vzít si na vysněnou dovolenou k moři kromě svého partnera také jeho rodiče? Pro mnohé naprosto nepředstavitelná skutečnost.

Ovšem Bára s tím vůbec žádný problém neměla. Věděla, jak jsou Láďovi rodiče akční, zvídaví a sportovně založení. Odhadla, že si najdou vlastní program, budou běhat po okolí, jezdit po výletech a jim, mladým, ponechají dostatek soukromí. Nemýlila se. Hned první den pobytu zmizeli na celé dopoledne a Bára s Láďou si užívali lenošení a ochutnávání drinků u hotelového bazénu. Sešli se až na společném obědě. Po dobrém jídle a klábosení padla na všechny únava a rozhodli se pro odpolední siestu.

Na pokoji byl příjemný chládek, přes otevřený balkon, vedoucí do stinné zahrady, bylo slyšet vzdálené hučení moře a Bára začala brzy podřimovat. Zvláštní zvuk ji vrátil k plné bdělosti. Zahekání? A znovu. Posadila se na posteli a poslouchala. Po chvíli ticha se opět ozvalo hekání, občas proložené jakýmsi zasténáním. Že by? To snad ne! Popošla k balkonu a opravdu. Jednoznačné zvuky se přes balkony nesly z vedlejšího pokoje. Pokoje rodičů!

Zaklepala Láďovi na rameno a naznačila, ať sundá sluchátka. Neochotně odlepil oči od tabletu.

„Vaši si to rozdávají jak o závod,“ zahihňala se.

„Cože?! To ne…“

„Tak chvíli poslouchej.“

Nebylo pochyb, co se vedle odehrává.

„Propánaboha!“ udiveně zakroutil hlavou.

Když Bára na účet rodičů zavtipkovala, zasmál se sice s ní, ale zároveň cítil rozpaky, obzvlášť pak ve chvíli, kdy se všichni potkali na pláži nebo v jídelně. Jako by nevěděl kam s očima.

Velké překvapení nastalo hned následující den. Tentokrát chtěla čas siesty k milostnému laškování využít Bára, Láďa nebyl vůbec proti, ale jakmile zaslechli vzrušené funění z vedlejšího pokoje, jejich vlastní vzrušení bylo rázem v nenávratnu.

„To snad není možný!“

„Holt jim to tu svědčí,“ smála se Bára. „Z druhý strany mají taky balkon. A nad i pod nima. Asi bys jim měl nějak…“

Skočil jí do řeči: „Ani náhodou! V životě bych jim nic takovýho neřek! Nikdy!!“

Každodenně po obědě si rodiče užívali hlasité vášnivé chvíle (mladí nikoliv), ale jako každá pohádka má svůj konec, stejně tak i dvoutýdenní dovolená.

„Byla by škoda poslední odpoledne prospat, co říkáte?“ navrhla maminka.

„Prospat, jo?“ uchichtla se Bára a dočkala se přísného Láďova pohledu za nejapnou poznámku.

„Pojďte, udělám kafe na pokoji a sedneme si na balkon, je tam hezkej chládek.“

Káva byla ještě horká, povídali si sotva pár minut a kdesi za nimi se ozvalo známé hekání a sténání. Mladí na sebe vytřeštili oči.

„No ty vole!“ vykřikla Bára, vyskočila, až ze všech čtyř hrnků vyšplouchlo, a naklonila se co nejvíc přes zídku balkonu. „To mě teda podrž! Mně snad z toho jebne!“

Rodiče na ní nevěřícně zírali. Láďa se naklonil s ní. Pod velkým stromem až v rohu zahrady, přímo u zdi budovy, byla zbudovaná ohrádka a v ní zavřený pejsek neurčité rasy, zřejmě smutný nebo naštvaný, že musí čekat na svého páníčka, dost možná zaměstnance hotelu, a své mizerné pocity dával najevo plejádou vybraných zvuků.

*****

Pozn. aut.: Jakákoliv nepatrná podobnost se skutečnými osobami nebo událostmi není vůbec náhodná. Děkuji za námět˘. 

  

 

  

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Liběna Hachová | neděle 26.1.2020 18:38 | karma článku: 20,86 | přečteno: 955x
  • Další články autora

Liběna Hachová

(Ne)výchova dětí

9.1.2023 v 19:41 | Karma: 23,10

Liběna Hachová

O kráse

1.2.2021 v 16:22 | Karma: 9,80

Liběna Hachová

Pohlednice z celého světa

30.1.2021 v 13:53 | Karma: 10,07