Holky, dnes jdeme nahoře bez!

Železnému zvyku a gravitaci navzdory odhoďme podprdy aspoň na jeden den! Den volnosti pro naše přednosti! 

Dočetla jsem se, že 13. října probíhá Mezinárodní den bez podprsenky. Dosud jsem o něm neměla ani potuchy, proto jsem aspoň trošku zapátrala po tom, kde se vzal. Údajně s nápadem na jeho vznik přišel jistý Dr. Mitchell Brown v roce 2011 a chtěl tímto počinem rozšířit povědomí o prevenci rakoviny prsu. Ovšem žádný výzkum nikdy neprokázal, že by nošení podprsenek mělo na vznik onemocnění nějaký vliv. Myslím si, že „Den bez“ si možná už našel a určitě ještě najde řady příznivců, aniž by se pídili po jeho osvětovém podtextu, prostě jen proto, že pánové se rádi pokochají pohledem na nespoutané vnady.

Celé generace žen trpěly sešněrované v korzetech, dokud toho mladá Newyorčanka Mary Phelps Jacob neměla akorát tak dost a nerozhodla se s nimi jednou provždy zatočit. Pod plesové šaty si oblékla cosi vytvořené ze stuhy a dvou kapesníků – prototyp podprsenky. Pochlubila se kamarádkám, které samozřejmě chtěly totéž. Svůj brilantní nápad si nechala 3. listopadu 1914 patentovat.

Dnes je nabídka obchodů s prádlem nepřeberná a nad krásou modelů se tají dech, při pohledu na cenovku se pak mnohdy úplně zastaví. Najít ten správný model je teprve umění! Specializovaný obchod v ČR nabízí kolem sto čtyřiceti různých velikostí podprsenek, a pak ještě máte nekonečně střihů, variant a materiálů… Možná je snazší vybrat si auto. Přesto rády investujeme majlant do titěrných krajkových kousků, které nejsou většinu svého času ani vidět, ale my o nich víme! Pak přijde chvíle, kdy vidět jsou, těch dvacet třicet vteřin, než nám je muž sundá, a to už za to stojí.

Něžná krása

Znám ženy, které kozím chlívkům nefandí, berou je jako nutné zlo a po příchodu domů je odloží zároveň s botami. Některé je nenosí vůbec. V práci si jednoho horkého dne vykračovala paní chodbou do sprchy, pod tenkým tričkem poskakovala obří ňadra do všech stran, když se zastavila, spočinula jí na břiše. Kolega zděšeně odvrátil zrak a později poznamenal, že tohle už by nechtěl znovu vidět˘. Věřím, že spousta jiných mužů by to naopak viděla ráda. Všechno je věc osobního názoru a vkusu.

Vzhledem k tomu, že letošní bezpodprsenkový den připadá na neděli, klidně se připojím. Nemusím do práce, a když náhodou někdo zazvoní, můžu si obléct bundu, než vyjdu z domu. Ve všední den bych takhle nemachrovala.

Dnes pověste podprdy na hřebík, vlastně na šňůru

 

 

    

Autor: Liběna Hachová | neděle 13.10.2019 3:33 | karma článku: 22,94 | přečteno: 1305x
  • Další články autora

Liběna Hachová

(Ne)výchova dětí

9.1.2023 v 19:41 | Karma: 23,10

Liběna Hachová

O kráse

1.2.2021 v 16:22 | Karma: 9,80

Liběna Hachová

Pohlednice z celého světa

30.1.2021 v 13:53 | Karma: 10,07