- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Jako první udělala jsem houbovou omáčku s těstovinami. Prostě bezvadná!
Houbová omáčka (63):
Malé čerstvé hříbky očistíme, lehce opereme, tence nakrájíme, načež je vložíme do kastrolu, ve kterém jsme usmažily, na másle drobně nakrájenou cibulku a sekanou zelenou petrželku. po chvilce je zalijeme polévkou a udusíme do měkka. Z másla a mouky uděláme si světle žlutou jíšku, zalijeme polévkou, načež ji přecedíme na udušené hříbky a ještě povaříme. Před podáváním omáčku opepříme a přidáme do ní kyselou smetanu.
Rozpočet pro 5 osob: 15 dkg čerstvých hříbků nebo 1/2 dkg sušených, 2 dkg másla, 2 dkg cibule, zelenou petržel, 3 dkg másla, 4 dkg mouky, sůl, pepř, 4 lžíce smetany
Moje poznámky:eňo ňuňo
Telecí řízky s hříbky (64):
Telecí řízky otřeme utěrkou, naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme lehce moukou a zprudka na másle opečeme. Pak klademe do kastrolu na drobně krájenou, na másle usmaženou cibuli, zalijeme je polévkou neb vařící vodou a udusíme do měkka. Hotové řízky složíme na mísu, do šťávy přidáme na másle udušené, na plátky nakrájené hříbky, vše povaříme a nalijeme na řízky, právě tak se mohou připraviti i vepřové řízky nebo kotlety. Též můžeme v omáčce povařiti trochu sladké smetany
Rozpočet pro 5 osob: 5 telecích řízků, sůl, pepř, 2 dkg mouky, 8 dkg másla, 2 dkg másla, 3 dkg cibule, 5 malých hříbků, 1/16l sladké smetany
Moje poznámky:
Dusíme asi 2 a půl hodiny, k hříbkům můžeme přidat klidně i sušené lišky nebo jakékoliv jiné houby, fotku uvidíte krásně až v říjnovém vydání apetitu :)
Další články autora |
Březová - Kamenice, okres Sokolov
4 200 000 Kč