- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Naše milovaná škola, bez ohledu na obor, přiděluje studentům prvního ročníku povinné praxe a tak ani mě se nevyhnula třídenní okopávačka záhonů. Jak se nám to dařilo, se podívejte sami. :)
Třené buchty:
Ingredience: 12 dkg másla, 5 dkg cukru, 4 žloutky, sůl, citronová kůra, vanilka, droždí, 0,5 kg polohrubé mouky, 1/3 l vlahého mléka, 6 dkg másla a pekáč
Do umíchaného másla, cukru, žloutků, citronové kůry a vanilky, nalijeme vykynutý kvásek. Vše zamícháme, osolíme, dobře vypracujeme a dáme vykynout. Pak z těsta uděláme buchty, naskládáme je do máslem vymazaného pekáče, polijeme máslem a dáme péci. Do zlatova upečené pocukrujeme.
Moje poznámky:
Snadno se s nimi pracovalo, co do spojování při plnění. Celkově mi přišly trošku sušší, ale kynuly a pekly se dobře.
Plnili jsme je tvarohovou a makovou nádivkou (plus ještě mixem džemu a tvarohu) a jednoznačně nejlepší byly makové.
Odkaz na můj FACEBOOK
Další články autora |
HiPP rozšiřuje své portfolio kojeneckého mléka o nový typ obalu. Novinka přichází ve formě HiPP COMBIOTIK® v plechové dóze, 800 g, která nabízí...