Bez práce nejsou buchty! (245)

Každý přeci ví, že bez práce, nejsou koláče. Ale co teprve buchty. Ty už vůbec ne! Tři dny plení záhonů, si vyžádaly svou daň. Docházely síly, mozoly se množily a hladu bylo mnoho. A tak nezbylo, než si na plac přinést trochu buchet.

Naše milovaná škola, bez ohledu na obor, přiděluje studentům prvního ročníku povinné praxe a tak ani mě se nevyhnula třídenní okopávačka záhonů. Jak se nám to dařilo, se podívejte sami. :)

Třené buchty:

Ingredience: 12 dkg másla, 5 dkg cukru, 4 žloutky, sůl, citronová kůra, vanilka, droždí, 0,5 kg polohrubé mouky, 1/3 l vlahého mléka, 6 dkg másla a pekáč

Do umíchaného másla, cukru, žloutků, citronové kůry a vanilky, nalijeme vykynutý kvásek. Vše zamícháme, osolíme, dobře vypracujeme a dáme vykynout. Pak z těsta uděláme buchty, naskládáme je do máslem vymazaného pekáče, polijeme máslem a dáme péci. Do zlatova upečené pocukrujeme.

Moje poznámky:

Snadno se s nimi pracovalo, co do spojování při plnění. Celkově mi přišly trošku sušší, ale kynuly a pekly se dobře.

Plnili jsme je tvarohovou a makovou nádivkou (plus ještě mixem džemu a tvarohu) a jednoznačně nejlepší byly makové.

Odkaz na můj FACEBOOK

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Anna; Grosmanová | pondělí 28.5.2012 12:00 | karma článku: 19,84 | přečteno: 3083x