1500 receptů, jedna kuchyň, online: Doposud nejlepší kňodle 167/8

Budete je chtít, budete je milovat, budete se po nich olizovat - uděláte si je ještě dnes! Jsou to nejlepší knedlíčky co jsem doposud dělala! Tak mrkejte jak se dělají! No MRKEJTE!!!

Tak jsem se konečeně rozhoupala k tomu, poslat svůj vyplněný uchazečský dotazník na scuk.cz. Dlouho jsem váhala, zda usilovat či neusilovat o to stát se scukařem, ale nakonec mě přesvědčilo právě brouzdání po scuku. Za prvé, některé podniky tam vůbec nemají co dělat a některé zásadní tam zase chybí. Takže hurá do scukaření! Jdu se vrhnout na svou první recenzi. Že by Kafíčko v Míšeňské? Jojo, je to tak…

Ještě musím upozornit na to, jak jsem se zamilovala do slevomatu. Zrovna předevčírem jsem tam objevila 50% slevu na poukaz do restaurace u Emmy Destinové (ve které jsem byla v rámci grand restaurant festivalu). Oujéééééé. Koupila jsem poukazy hned dva. (Teda přiznám se, že když jsem při platbě zjistila, že na kartě mám posledních 70 korun a poukaz stojí několikanásobně více, trošku jsem zpanikařila. ((Není nad to mít pár kamarádů - gastrošílenců, kteří jsou v 23:57 (((tři minuty před vypršením slevy))) ochotni usednout ke kompu a expresně moje debilní nápady podpořit ba dokonce zaplatit)

Hoši jste zlatí!

Teď už ale honem k receptům. Tentokrát kotlety s nebeskými knedlíčky. Musíte je zkusit!

Kotlety na paprice (167):

Opečené kotlety udusíme jako v předešlém předpise (ZDE), ale místo pepře a kmínu je opaprikujeme. Měkké zalijeme kyselou smetanou, ve které je chvíli povaříme. Pak je urovnáme na mísu a polijeme procezenou šťávou.

Rozpočet pro 5 osob: 50 dkg vepřové pečínky (5 kotlet), sůl, 2 dkg sádla, paprika, 3 dkg mouky, 4 dkg sádla, 4 dkg cibule, 1/8l kyselé smetany.

Moje poznámky: easy cheesy, gut. Nebojte se sádla - velkej rozdíl oproti Lukaně ;)

Houskové knedlíčky (168):

Do utřeného másla pokojové teploty zamícháme vejce (jedno po druhém). Pak přidáme mlékem navlhčenou housku, muškátový tlučený květ, a zelenou petrželku. Těsto dobře umícháme načež do něho přidáme podle potřeby strouhanou housku. Uděláme malé knedlíčky které v osolené vodě vaříme 5 minut.

Z těsta nejdříve uděláme jeden knedlíček a uvaříme ho. Je-li příliš měkký tak do těsta přidáme více strouhané housky. Tyto knedlíčky jsou výborné k zadělávanému masu nebo k drůbkům apod.

Rozpočet pro 4 osoby: 10 dkg másla, sůl, 3 vejce, 10 dkg strouhané navlhčené housky, 4 lžíce mléka, 15 dkg suché strouhané housky, zel. petržel, tlučený květ.

Moje poznámky: favorit měsíce!

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Anna; Grosmanová | pondělí 14.3.2011 12:30 | karma článku: 18,40 | přečteno: 3689x