RE: RE: "Švejnar je lepší"

Děkuji všem, kteří věnovali čas přečtení mého článku a dvakrát děkuji těm, kteří na něj reagovali. Zároveň se jim omlouvám. I když bych ráda, není v mých časových možnostech odpovídat na všechny reakce jednotlivě.

 

    O názorech, které jsou věcné a  lidé v nich racionálně argumentují, budu samozřejmě přemýšlet a zvažovat, zda se s nimi mohu, či nemohu z úhlu pohledu svého žebříčku hodnot ztotožnit.  Pokud ne, pak říkám s klasikem: „S vaším názorem nesouhlasím, ale udělám vše pro to, abyste ho mohli obhajovat.“

    Těm, kteří skryti v anonymitě internetu místo argumentů vyprodukovali lživé urážky hodné páté cenové skupiny, mohu říci jen tolik;  Demokracie je založena na svobodě slova a respektu k názoru jiných. Jestliže současný prezident nevede své příznivce k demokratické diskuzi, ale k tomu, že jiný názor je nepřípustný a je tedy potřeba jeho nositele zadupat za jakoukoliv cenu, pak je to pro mě o důvod víc, proč by dál prezidentem být neměl. 

    Prezident je nejenom reprezentantem státu navenek, ale měl by být také morální autoritou ve vlastní zemi tak, jak tomu bylo u T.G. Masaryka.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Alena Gajdůšková | pondělí 17.12.2007 11:55 | karma článku: 16,56 | přečteno: 1332x