Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Ve dvou se to jezdí lépe - aneb Liberec DualMall2013

Jedno město, jedno obchodní centrum, jeden den a dva jezdci na startu unikátního adrenalinového závodu DualMall2013. Dnes je tomu přesně týden, kdy se celá tato akce odehrála  - tedy první březnovou sobotu 2.3.2013 v obchodním domě Fórum v Liberci. Bylo to nepřímé pokračování závodu DownMall v Praze Arkádách. Jen jedna malá změna. Při pohledu na celou trasu bylo vše jaksi dvakrát. A na startu to bylo jasné - závod DualMall 2013 je první svého druhu u nás, kde se dva jezdci utkají na stejné trati proti sobě.

Ti nejlepší ze závodu DualMall 2013DAvid Frýbert

Opět velká příležitost pro fotografy pořídit skvělé adrenalinové snímky plné akce a napětí, ke kterým profil celé dráhy přímo vybízel. Akce pro fotografy...to samozřejmě, ale co čert nechtěl, tak při přípravě svých pomůcek a speciálně fotoaparátu, jsem zapomněl na jednu podstatnou věc. Na dovolenou minulý týden a na jeden šuplík v hotelovém pokoji, který si dobrovolně přivlastnil mojí nabíječku na dobu neurčitou:) Naštěstí se mi podařilo na poslední chvíli sehnat "náhradní" fotoaparát. Sice o třídu nižší Nikon D5100, ale co - půjčenému koni na výbavu nekoukej:) Skla jsem měl sice svoje..ale absence některých tlačítek mi ze začátku dala trochu zabrat. Stačilo ale pár testovacích fotek..a vše bylo vyřešeno a připraveno do adrenalinové akce. Ještě vyzvednout u sličných slečen akreditaci a může se jít na věc:)

Během tréninku jsem si celkem přehledně zmapoval terén - dráha nebyla tak dlouhá jak v Praze, ale zato obsahovala hned dva velmi náročné skoky. Ty byly stejně unikátní jako samotný závod a stavitel trati a teď už to mohu prozradit, i první vítěz závodu DualMall2013 Tomáš Slavík, se opravdu předvedl.

Stejně jako v Praze byl hlavní program - tedy závod dvojic - doplněn o velmi populární freestyle v čele s vítězem Tomášem Zajdou, který předvedl několik velmi extrémních kousků. Ostatní freestyle jezdci se ovšem nenechali zahanbit a představení tak opravdu žhavilo diváky do maximálních otáček, kteří to následně přenášeli i na samotné jezdce, z kterých dostávali maximální výkon na hranici možností.otiž z nižšího patra do vyššího. První skok následoval hned po prudkém rozjezdu ze startovních schodů a druhý měl být na jezdce nachystán zhruba v polovině trati. Schválně píší měl, jelikož hned v tréninku od 12hodin, bylo jasné, že to nepůjde tak snadno. Jezdcům se do takto extrémních skoků moc nechtělo a většina jejich pokusů tak končila před nájezdem na rampu. Když už se zdálo, že první sérii skoků zvládli ti nejodvážnější a teď už bude jen lépe, měl odvážný rider na druhém skoku hrůzně vypadající pád. Bohužel již nemohl pokračovat v závodu a musel být odvezen do nemocnice. To bylo pro jezde znamení a trať se tak na jejich přání musela zkrátit a cíl posunout. I tato úprava nic neubrala na jedinečnosti a atraktivitě a mohlo se od 14hodin začít.

 

Samotný DualMall byl rozděle na kvalifikaci, kde jel každý jezdec jednu jízdu proti časomíře - a následně se určily dvojice do další vyřazovací fáze. Na focení byl celý profil trati úžasný a stačilo si jen vybrat správnou lokalitu a o akční záběry se již postarali sami jezdci. Z tradičně originální ceny se opět mohl radovat Tomáš Slavík, který zopakoval prvenství z pražského DownMallu a jen prokázal, že je jedno jestli soupeří s časem nebo se svým sokem ve vedlejší trati. Mohlo se tak začít slavit ve spojení se čtvrtým výročím obchodního domu Fórum a celkově pátým ročníkem seriálu DualMall. Nezbývá než jen pogratulovat a poděkovat za vydařený adrenalinový zážitek. Již se osobně těším na další rok:)

Výsledky 1. ročníku DualMall2013

 1. místo: Tomáš SLAVÍK

2. místo: Michal PROKOP

3. místo: Jakub ŘÍHA

 

více fotografií na:

david-frybert.cz nebo na FB

 

Autor: David Frýbert | sobota 9.3.2013 13:52 | karma článku: 2,75 | přečteno: 168x
  • Další články autora

David Frýbert

DigitalMedia conference 2014 - aneb Cinema 4D v akci

Jak už to tak v našich končinách bývá, tak i letos se konala další akce zaměřená na počítačovou grafiku a vizualizaci. Po zářijovém Splashi tu je DigitalMedia conference pro rok 2014, která se konala 20.11.2014 v tradičních prostorách kina OC Park Hostivař.

4.12.2014 v 7:00 | Karma: 3,35 | Přečteno: 144x | Diskuse| Osobní

David Frýbert

Svátek všech grafiků - Splash 2014

Setkání všech grafických nadšenců se opět uskutečnilo poslední zářijový víkend (27. a 28.9.2014) v kampusu ČZU v Praze Suchdole. Jak už je zvykem, na téměř všech větších a úspěšných konferencích, tak se nikdy nezačne včas. A Splash nebyl výjimkou. Snad to bylo i letošním velkým zájmenem, kdy se účastníci tlačili u registrace ještě po 11 hodině a přednáškový sál byl tak opravdu plný.

13.10.2014 v 6:00 | Karma: 0 | Přečteno: 76x | Diskuse| Pozvánky, akce

David Frýbert

Jablonec hostil závod světového poháru ve fourcrossu - JBC 4X

Druhým rokem se v Jablonci nad Nisou uskutečnil závod světového poháru ve fourcrossu. Pro nezasvěcené je to obdoba snowboardcrossu, ve kterém máme zlatou medaili díky Evě Samkové. Rozdíl je pouze v roční době a záměně prkna za horské kolo. O zábavu tedy bylo tři dny od 24. července postaráno.

31.7.2014 v 18:59 | Karma: 3,91 | Přečteno: 154x | Diskuse| Sport

David Frýbert

To nejlepší z počítačové grafiky na SPLASHi 2013

Byl to především svátek pro příznivce a kreativce ze světa 3D počítatočové grafiky, animace, vizualizace a všeho co k tomu patří. Druhý ročník konference, pod názvem SPLASH 2013, se konal v areálu ČZU v Praze Suchdole a sjela se sem opravdová elita ze světa CGI grafiky.

16.10.2013 v 22:31 | Karma: 4,98 | Přečteno: 275x | Diskuse| Média

David Frýbert

Vzdělávání trochu jinak aneb Třebešín Technology Tour

Jsme stále obklopeni reálnou hmotou a energií - věcmi, které využíváme a na nichž rozhodně nejsme nezávislí. Většinou je pokládáme za samozřejmé, stejně jako to, že je někdo musí vytvořit. Je správné o jejich vzniku teoretizovat ve školních lavicích, ale ještě lepší je vidět a zažít jej doopravdy.

23.9.2013 v 8:10 | Karma: 4,16 | Přečteno: 134x | Diskuse| Pozvánky, akce
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Šli do stanu zjistit, zda nemají nádor. Krutou odpověď jich slyšelo 170

3. května 2024  18:30

Preventivní akce Stan proti melanomu se v Praze, Brně a Ostravě zúčastnilo přes 3800 lidí. Lékaři...

Maláčová o důchodech: Nad 60 let jsou lidé bez šance. Rekvalifikují se, věří Pertold

3. května 2024  18:15

Podcast Vláda v úterý schválila návrh důchodové reformy. Počítá se zvyšováním důchodového věku nad 65 let...

V Berlíně hoří výrobní hala firmy produkující zbraně poskytnuté Ukrajině

3. května 2024  15:44,  aktualizováno  18:11

Hasiči na jihozápadě Berlína likvidují rozsáhlý požár výrobní haly, ve které jsou uskladněny...

Ukrajině nastává „nejtemnější hodina“. Začíná mluvit o jednání s Rusy

3. května 2024

Premium Ukrajinské armádě se stále nedaří stabilizovat situaci na frontě a nálada v Kyjevě je čím dál...

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....

  • Počet článků 21
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 579x
amatérský fotograf profesí učitel a lektor ICT. Zájmy: fotografie, 2D a 3D grafika, CMS Joomla!, sport, informační technologie a vzdělávání. Více informací na www.david-frybert.cz

Seznam rubrik