Oakley předběhl i Google

Jednoho dne se mi do mého profilu na Google+ vloudilo zajímavé video. Zdrojem byl portál svetandroida.cz a tak šlo tušit odkud vítr fouká. Jen ten vrchní na úvodní fotografii byl nějaká divný :) Je sice pravda, že sněhová nadílka již pomalu dorazila i k nám, ale co může mít společného všudypřítomný systém Android a firma Oakley? Po přehrání videa jsem pochopil. Pochopil jsem dvě věci - platforma Linux a konkrétně distribuce - jestli se tomu tak dá ještě říkat - Android je opravdu ohebný a všudypřítomný systém (použiji jednu zajímavou paralelu ze světa virtualizových grafických karet od Ing. Buriánka - Android za chvíli bude mít i naše mikrovlná trouba - pokud jej již nemá:) a zadruhé, že inovacím se meze nekladou i na zasněžených svazích.

Teď ale k věci - firma Oakley představila pro letošní zimu velmi zajímavou novinku. Lyžařské (snowboardové) brýle se systém Android pod kapotou (sklem). Je zde zajímavá paralela právě s firmou Google, která se svým - zatím - prototypem Google Glass lechtá zvědavost nás všech a rozšiřuje tak opět možnosti tzv. augmented (rozšířené) reality. Níže uvedené brýle jsou upraveny tak, že v levém dolním rohu máte miniaturní displej (viz. foto),

 


který zobrazuje základní informace. Standardně je zde aktuální rychlost, ale tím to zdaleka nekončí. Přes speciální hodinky, které jsou součásti balení, můžete celý systém ovládat a nastavovat různé režimy:
Mezi ty základní patří aktuální rychlost, převýšení, analýza trasy, navigace, propojení s telefonem SMS,hudební
informace-ovládání, atd.
I když se jedná o produkt z řady zeleného androida, tak celá platforma je kupodivu kompatibilní i s jablečnými telefony iPhone 4S a 5. 
Teď už si jen vybrat barvu - černou nebo bílou a zaplatit cca 600 dolarů (12 000 Kč). Do budoucna by brýle měly mít i zabudovanou kameru, ale to si nejspíše budeme muset počkat na další lyžařskou sezónu. Přeci si výrobce musí nechat nějaké inovace na příště.

Video naleznete na adrese:

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=2-9UAJ4v_8M

Autor: David Frýbert | úterý 6.11.2012 23:35 | karma článku: 6,24 | přečteno: 920x