Konec prázdnin ve znamení Cinema 4D R14

Letní prázdniny se nám pomalu chýlí ke svému konci a v Maxonu si řekli, že je nejvyšší čas na další vydání jejich, čím dál více populárního, 3D modelovacího, vizualizačního a animačního software Cinema 4D R14. Samozřejmostí je celá řada novinek, které se přes rok v dílně Maxonu podařilo zapracovat. Jejich počet nebo snad razantní změny nejsou tak "drastické" jako při přechodu z R12 na R13, ale zcela jistě si zaslouží naši pozornost. Zvlášť, když se nám jako vždy snaží ušetřit čas a zjednodušit práci, ať již v oblasti modelingu, animací či pracovního prostředí. S vydáním nové verze tu máme již tradičně také tzv. DemoReel 2012, který poukazuje na nejzajímavější projekty spojené s novou verzí Cinema 4D. Pojďme se tedy velmi stručně ponořit do výčtu změn a novinek. Ale až po shlédnutí motivačního videa :)

Výčet novinek a vylepšení v samotném software začněme číslem. Číslo 200 - zhruba tolik nám Maxon připravil překvapení. My se podíváme jen na základní kategorie.

Sculpting - "sochání"

Plně integrovaný "sculpting" systém přímo do prostředí C4D R14 s podporou nových nástrojů a stovkou různých šťětců, razítek a šablon. To vše velmi významně usnadní tzv. organické modelování a tvorbu nejrůznějších detailů.

Vylepšené WORKFLOW, RENDERING, ANIMACE A MODELOVÁNÍ

I pracovní prostředí se dočkalo řady inovací. Jednou z nich je například vylepšená práce s kamerou v režimu přichytávání. Režim gridů a vodítek byl celkově vyladěn tak, aby práce byla co nejpříjemnější a nejrychlejší. Za zmínku určitě stojí nové OpenGL, které umožňuje daleko lepší stínování a zobrazení v reálném čase. A jak se píše přímo na stránkách Maxonu - zajímavou novinkou je také jejich "incredibly detailed 3D wood-Shader" - neboli úžasně datilní 3D shader dřeva, který (soudě dle prezentovaných obrázků a videí) je skutečně incredible:). Další změnou prošly různé simulace, deformátory, částicové zpracovní, atd. Velkým plus je také daleko těsnější spojení s externími aplikacemi - Adobe (jak také jinak) - jako je Ae nebo Ps.


 


Pro detailnější popis všech inovací a vylepšení doporučuji navštívit přímo stránku Maxonu. Člověk sice musí oprášit své, léty zapomenuté, znalosti angličtiny (osobní případ). Ale odměnou mu budou přesná videa a popisy většiny zásadních vylepšení. 

 

informační zdroje:

maxon.net

3dsoftware.cz - nejnovější recenze od Stanislava Szkandery

Autor: David Frýbert | úterý 7.8.2012 16:24 | karma článku: 6,61 | přečteno: 831x