Dvě zprávy.

 Tento týden mne zaujaly dvě zprávy, jedna dobrá, že jen čtvrtina mladých lidí trpí idiotismem, druhá špatná, že se budou cpát neskutečné peníze do Řecka.

    První zpráva je pro mne skutečně optimistická, není to s naší mladou generací zase až tak špatné, když jen čtvrtina mladých lidí ve věku patnáct až dvacetdevět let si myslí, že senioři žijí na úkor mladé generace a představují pro ně spíše ekonomickou zátěž a zdroj problémů, který jim odčerpává peníze, které jim podle jejich názoru patří. Takový názor může mít totiž skutečně jen člověk trpící idiotismem a jsou - li tři čtvrtiny mladých lidí psychicky v pořádku, nevidím to nějak černě.

   Nevím, jestli ona čtvrtina mladých je schopna pochopit, kdo že to pracoval a platil daně, sociální a zdravotní pojištění, když jejich matky byly na mateřské a rodičovské dovolené, když oni samy chodily do školky a školy, někteří z nich třeba až do téměř těch dvacetidevíti let. A peníze jim patří jen ty, které si vydělají, žádné jiné a těch v jejich letech asi mnoho nebylo.

  Mé nejkrásnější vzpomínky na dětství se váží právě na mé prarodiče, na víkendy a prázdniny trávené u babiček a dědečků, ale říkejte něco o rodinných a sociálních vazbách ke starým lidem idiotovi.

 Druhá zpráva je pro mne naopak pesimistická, cpát desítky a možná stovky miliard Euro do Řecka, považuji za nesmysl. Já vím, najde se spousta lidí, kteří budou tvrdit, že se jim musí pomoci proto, aby Řecko nestáhlo sebou pod vodu i ostatní, já tento názor nesdílím. Neboť "co si kdo navaří, musí si také sníst" a Řecko, aby se z toho vyhrabalo, musí prostě spadnout na držku. Protože to by se jim hodovalo, když by jim lidé půjčovali, jak říkal feldkurát Katz. A co tě nezabije, to tě posílí, ať si Řecko pomůže samo, to by si pak všechny státy myslely, že to za ně vždycky někdo zaplatí a kdyby se tak chovaly všechny státy, kde by se na to vzaly peníze? Holt si v Řecku žili nad poměry a teď by za to měli zaplatit, stejně tak, jako nemyslící rodina, která se vlastní vinou dostane do finančních problémů, té také nikdo nepomůže, musí se z toho také vyhrabat sama.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Miloš Frühbauer | neděle 2.5.2010 12:44 | karma článku: 16,17 | přečteno: 575x
  • Další články autora

Miloš Frühbauer

Chudáčci nebozí.

4.10.2009 v 16:02 | Karma: 22,65

Miloš Frühbauer

Komunisté byli zrůdy.

12.9.2009 v 12:58 | Karma: 29,20

Miloš Frühbauer

Nuda v Jihlavě.

11.9.2009 v 18:31 | Karma: 18,75

Miloš Frühbauer

Jistoty podle ODS.

4.9.2009 v 10:34 | Karma: 21,33

Miloš Frühbauer

Ubožáci s vejci v rukách.

27.5.2009 v 20:39 | Karma: 13,30