Jistě pane premiére, …

Nejsem si jist, jestli by podle litery autorského zákona náš kabinet neměl zakoupit autorská práva od tvůrců tohoto skvělého sitcomu, či zda by naopak oni neměli platit našim ochotníkům ve vládě za inspiraci.

Když jsem si zakládal blogovou stránku, trošku jsem doufal, že budu moct psát o zdravotnictví, tedy o jedné branži, ve které se (nikoliv jako zdravotník) již několik let pohybuji. Doufal jsem také, že bude možné psát názory na připravované reformy, a stanu se tak zrnkem v té „veřejné diskusi“. Místo toho s rostoucím údivem sleduji český sitcom, kde v hlavních rolích září debutanti z Věcí Veřejných a ostatní vládní strany se spokojili pouze se „štěky“ (ODS) nebo případně na natáčení vůbec nepřicházejí (TOP 09).

Ve světlech ramp vidíme stále stejné obličeje, které s vážnou tváří Bustera Keatona hovoří o boji proti korupci a obsazují posty ve vládním výboru pro koordinace boje proti korupci. Ve stejném čase jsou jejich guruové a čarodějové (zní to skoro jako funkce v Kukluxklanu, že?) vyšetřováni v korupčních kauzách, případně podezříváni z praní špinavých peněz. Alespoň to tak vypadá v médiích. Ale třeba to tak vůbec není. Možná je to vše jen další marketingový tah této zdatné strany (nebo firmy?), která se podobně jako řada hvězdiček a pseudocelebrit snaží udržet v bulváru na předních stránkách. Jak jinak by se dal vysvětlit nový kousek poslance Babáka?  V úterý byl znovu přijat do rodné strany a zřejmě slavil. Média tomu však zřejmě věnovala málo pozornosti, proto se postaral večer celé věci o větší publicitu. Bohužel prý při tom přišel o dva zuby.

Jistě, pane premiére, máte to v konkurenci s takovými baviči, těžké. Obávám se jen, že národu už začíná tuhnou smích na rtech. Včera přišel o zuby pouze jeden poslanec vládní koalice, na takovém partnerství si však může vylámat zuby celá vláda.

Autor: Ivan Frömmer | středa 31.8.2011 11:30 | karma článku: 17,48 | přečteno: 1241x