Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Proč jsme upadli do tak katastrofální nesvobody?

   Během nejpřísnějších vládních opatření proti epidemii a během zákazu vycházení byla na opuštěném statku ve Francii uskutečněna velká technoparty.

   Zúčastnilo se jí kolem dva tisíce lidí. Policie technoparty rozehnala a zúčastnění dostali pokuty. Když se novináři ptali jedné z účastnic na její názor řekla, že akce se zúčastnila proto, že kvůli koronaviru nechce promrhat své mládí.

   I když se vzhledem k vážné situaci ve světě i ve Francii zdá být názor této teenagerky nedospělý, ba až úsměvný, faktem zůstává, že lidé už začínají mít dost nejrozličnějších omezení. Že už začínají mít dost nesvobody, která na ně dolehla a spoutává je jako vězně.

   Proč je ale tomu tak? Proč jsme se najednou ocitli v nesvobodě a v nejrozličnějších omezeních, jaké by před pár lety nikdo nepovažoval za možné?

   A protože nic se neděje jen tak, ale všechno má svou příčinu, zkusme se podívat na ty nejhlubší, neboli duchovní příčiny stavu nesvobody, který musíme v současnosti prožívat, a který bude s největší pravděpodobností ještě gradovat, pokud lidé nepochopí jeho nejhlubší příčinu a nezačnou pracovat na jejím odstranění.

   Náš svět upadl do nevídané nesvobody, protože neví, co to svoboda ve skutečnosti je! A protože to neví a nežije svobodně, musel nutně dospět do protipólu svobody, kterým je nesvoboda.

   Co je to tedy svoboda?

   Svoboda je jednání a dokonce i myšlení v souladu se zákony Božími!

   Proč? Protože zákony Páně pulzují univerzem a udržují ho! Protože všechno, co se ve stvoření děje, probíhá pouze v rámci těchto zákonů. A svobodný je jen takový člověk, který se je snaží poznávat a ve svém životě také respektovat. Pokud totiž takto koná, zákony Páně mu pomáhají a nesou jeho bytí ke štěstí a harmonii. Jedině takto smýšlející a jednající člověk není ve stvoření nijak omezován. Zákony Nejvyššího mu pomáhají, namísto toho, aby se mu stavěly do cesty. A proto jen ten, kdo se snaží poznávat Vůli Páně, totožnou s jeho zákony, a kdo se snaží podle ní žít, jen ten je skutečně svobodný. Jen ten může svobodně a volně dýchat v tomto stvoření a žít v něm radostně a ničím neomezovaný.

   Ten však, kdo se nesnaží poznávat Vůli Páně, totožnou s jeho zákony, kdo se nesnaží podle ní žít a ignoruje ji, ten není svobodný! Ten nemůže svobodně a volně dýchat v tomto stvoření, protože je na každém kroku omezován zákony Nejvyššího, které nezná, nerespektuje a ignoruje. Ten pak není těmito zákony nesen ke štěstí a k radosti, ale se do nich zaplétá a oni ho spoutávají. A postupně ho spoutají do takové míry, že ho nakonec oberou také o vnější svobodu. Nakonec ho uvězní a nedovolí mu svobodně žít, ani dýchat.

   A přesně toto je stav, do kterého jsme v současnosti na zemi dospěli. Lidstvo bylo uvrženo do nesvobody, protože odmítlo poznávat Vůli Páně a žít s ní v souladu. Lidstvo dlouhodobě nerespektuje zákony Páně a jedná proti nim. Ale protože pouze znalost a respektování těchto zákonů může dát lidstvu pravou svobodu, byli lidé uvrženi do nesvobody, která je nevyhnutelným důsledkem nesprávného postoje k životu a k zákonům a Vůli Nejvyššího.

   Miliony lidí si v současnosti přeje, aby se jim vrátila předchozí svoboda. Aby byl život takový, jako dříve. Kvůli tomu se podrobují nejrůznějším opatřením na zastavení pandemie. A kvůli tomu jsou ochotni dát se očkovat doufajíc, že nakonec přece jen porazíme koronavirus a staneme se svobodní.

   Lidé však nechtějí nic slyšet o nejhlubší duchovní příčině stavu, ve kterém se dnes nacházíme. Lidé nechtějí přijmout fakt, že žijí v duchovním stvoření, oživeném pulzujícími zákony Páně. Lidé si nechtějí uvědomit, že nadchází proroky zvěstovaný čas očisty, ve kterém bude to, co chronicky ignorovalo Vůli Páně a jeho zákony definitivně spoutáno, zbaveno svobody a uvrženo do žaláře, odkud se už nikdy více nevysvobodí. Nastává čas spoutání a uvěznění všeho, co se příčí Vůli Páně, a osvobození a uvolnění všeho, co se Vůli Páně snaží poznávat a podle ní žít.

   A protože náš svět jako celek, až na malé výjimky Vůli Nejvyššího urputně ignoroval, byl celý uvržen do vnější nesvobody jako do žaláře. Byl uvržen do takové nesvobody, jakou by před pár lety vůbec nepovažoval za možnou.

   Nicméně náš ateistický, materialistický a od Stvořitele a jeho Vůle odvrácený svět doufá, že se ze současné nesvobody vyseká různými opatřeními proti pandemii a vakcinací.

   Nechci nikomu brát iluze, ale není to tak, protože čas dozrál a svoboda se stává vzácným darem jen pro ty, kteří pochopí duchovní podstatu současného dění, a začnou se snažit poznávat a respektovat Vůli Páně a jeho Zákony. Jen toto jediné představuje skutečnou bránu ke svobodě! Ke svobodě jednotlivce, národů i lidstva!

   To, co zde bylo dosud nás přivedlo k nesvobodě a k nejrůznějším neúnosným omezením, a my bychom měli pochopit, že jít dál touto cestou již není možné. My to máme pochopit prostřednictvím prožívání na vlastní kůži! Máme pochopit a prožít, kam se je až možné dostat našim ignorováním Vůle Nejvyššího a jeho zákonů.

   Svět už nikdy nebude takový, jaký býval! Náš svět bude konečně svobodný a právo žít v něm dostanou ti, kteří pochopili, co to svoboda ve skutečnosti je a sami se stanou svobodní. Svobodní v duchu, svobodní v láskyplném objetí zákonů Páně, které budou znát a naplňovat, a které jim proto budou pomáhat, chránit je a vést k míru a radosti.

   Lidé nesvobodní a neznalí toho, co svoboda ve skutečnosti je, zde již nebudou mít místa. Jejich místo bude tam, kam je jejich odklon od Vůle Stvořitele přivede. Bude to místo nesvobody, kde budou trpět a chřadnout, až v něm nakonec zahynou, protože nebyli schopni do poslední chvíle pochopit, že svoboda a volnost jsou jen výsadou těch, kteří poznávají a plní Vůli Nejvyššího.

   Každý člověk který chce, může najít tuto Vůli jasně vyjádřenou v Mojžíšově Desateru a v Ježíšově učení. Ale protože v běhu staletí tyto zdroje nezůstaly čisté a byly v mnoha věcech zkresleny a poznamenány lidským mudrováním, souhrnné, ucelené a očištěné poznání Vůle Nejvyššího bylo lidem v době blížící se očisty darováno v Poselství Grálu.

Autor: František Skopal | pondělí 1.2.2021 16:14 | karma článku: 17,72 | přečteno: 749x
  • Další články autora

František Skopal

Umění a krása povznášejí duši vzhůru

Ale pozor! Ne ledajaké umění a ledajaká krása. Musí splňovat vysoké kritérium čistoty a ušlechtilosti. Kde však najít takové umění? Žel, není ho mnoho, ale přece jen existuje.

13.11.2023 v 10:41 | Karma: 5,10 | Přečteno: 83x | Diskuse| Kultura

František Skopal

Ztracení ve smyšlených světech! Dejme si na to velký pozor!

Lidé si vytvářejí mnoho iluzí ve svých citech a myšlenkách. Pak v nich žijí a jejich iluze ovlivňují jejich pohled na život.

23.9.2022 v 16:34 | Karma: 10,45 | Přečteno: 253x | Diskuse| Ostatní

František Skopal

Křesťanství a konec světa

V Bibli se hovoří o něčem takovém, jako je konec světa, neboli poslední soud. Historie zná už řadu termínů, ve kterých mělo dojít k těmto událostem. Ale nedošlo! Znamená to tedy, že jsme v bezpečí? Nebo nejsme?

16.9.2022 v 16:17 | Karma: 11,25 | Přečteno: 220x | Diskuse| Ostatní

František Skopal

Nepřetržitý monitoring člověka Stvořitelem

Lidé jsou v každé minutě dne i noci nepřetržitě monitorováni. Je zaznamenáváno každé naše cítění, každá naše myšlenka, každé naše slovo i čin.

9.9.2022 v 16:06 | Karma: 10,42 | Přečteno: 188x | Diskuse| Ostatní

František Skopal

O netušených schopnostech našeho mozku

Všem nám je určitě dobře známo, že náš mozek ani zdaleka nevyužíváme v maximální míře, ale naopak, jeho využití je spíše minimální, nebo až zanedbatelné.

1.9.2022 v 16:25 | Karma: 11,16 | Přečteno: 257x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Fanoušci versus hooligans. Do kotle chodí tátové, Jude Slavie je štve

17. května 2024  17:36

Fotbalová liga vrcholí, v sobotu se hrálo pražské derby, v úterý zase vypjatý zápas Sparty s...

Vatikán jde s dobou, vydal nová pravidla pro potvrzování zjevení

17. května 2024  16:51

Vatikán vydal nová pravidla pro potvrzování, ověřování a případné zamítání nadpřirozených jevů,...

Děti se ztratily v davu u hokejové haly, hledali je policisté i se čtyřkolkou

17. května 2024  16:40

Dvě malé děti hledali ostravští policisté ve čtvrtek večer u ostravské hokejové haly, kde se hrají...

Izraelští vojáci ukazují ponižující záběry Palestinců, může jít o válečný zločin

17. května 2024  16:38

Izraelští vojáci zveřejňují dehonestující videa a fotografie ze zadržování Palestinců na Západním...

  • Počet článků 378
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 392x
Jsem člověk plný entuziasmu a víry ve vítězství dobrých věcí. Jsem člověk, fascinován krásou a hloubkou světa viditelného, jakož také toho neviditelného. Na své životní pouti jsem nabyl množství znalostí a zkušeností, které by se snad mohly stát pro někoho pomocí, nebo alespoň inspirací.

Seznam rubrik