Pár slov o skutečné Pravdě, která je jednoduchá

Hmotný svět je složitý, ale skutečná Pravda o něm je jednoduchá. Pokud se upneme pouze na zkoumání hmotného světa, ztratíme se v složitosti. Doslova se v ní utopíme.

Pokud se ale upneme na hledání skutečné Pravdy bytí a najdeme ji, staneme se schopni pochopit svět materiální složitosti a ovládnout ho. Staneme se také schopni dosáhnout opravdu šťastného života na naší zemi.

Abychom to lépe pochopili, představme si strom, který má tisíce listů, nacházejících se na tisících drobných větvičkách. Tyto drobné větvičky rostou na větších větvičkách, tyto opět na ještě větších a nakonec na mohutných nosných větvích, vycházejících přímo z kmene.

Veškerá venkovní, mnohatisícová bezpočetnost tedy vychází z jednoty - z jednoho jediného kmene, v němž se nachází srdce stromu.

No a přesně takto je to také s Pravdou, která je nesmírně složitá v různosti jejích vnějších, hrubě hmotných projevů, ale jednoduchá, prostá a jednotná v její samotné podstatě.

Současný materialistický svět a současná materialistická věda si předsevzala hledat poznání prostřednictvím zkoumání rozmanitých, vnějších hmotných projevů, čemuž nemůže být nikdy konce, a čím nelze v žádném případě dospět k samotné podstatě. Tato cesta hmotného poznávání není cestou k Pravdě, ale naopak, slepou uličkou, v níž se veškeré úsilí lidí o poznání doslova rozplývá, tříští a zůstává pouze na povrchu.

Cesta k poznání skutečné Pravdy vede jedině přes pochopení podstaty všech jevů, přes pochopení základních Zákonitostí, které hýbou stvořením. Vede k pomyslnému kmeni stromu, z něhož proudí míza do všech nesčetných větví, větviček a listů. A toto jádro, tento kmen, čili Pravda, na jejíchž principech funguje stvoření, je ve skutečnosti jednoduchá a pochopitelná každému. Stačí k tomu pouze čistá, prostá a přirozená, doslova dětská citová otevřenost přesně tak, jak nám o tom mluvil kdysi Kristus. Právě toto je však pro lidi v jejich současné, rozumové překomplikovanosti asi tím nejtěžším.

Říká se, že v kapce vody je ukryt celý vesmír. Jinými slovy řečeno, každá jednotlivost ve stvoření povstala z jedné a téže Pravdy. Ve svém otevřeném a čistém citu mají lidé schopnost Pravdu vycítit a nahlédnout, avšak pouze tehdy, když se vnitřně stanou stejnými jako je Ona, čili jednoduchými, přirozenými a čistými.

Pokud to dokážeme, v tom okamžiku dostáváme do rukou klíč k bráně pochopení všech rozmanitých jednotlivostí ve stvoření, za kterými se přece vždy skrývá jediná a tatáž Pravda, z níž všechno povstalo. Poznání skutečné Pravdy o stvoření je tedy jedinou reálnou cestou k odhalení všech jeho tajemství a tím zároveň také cestou k neuvěřitelným možnostem, o kterých se lidstvu dneška doposud ani nesní.

Hledejme tedy opravdovou Pravdu, která existuje a kterou je i navzdory všem současným zmatkům přece jen na této zemi možné najít. Pravdu, která je ve své prostotě a jednoduchosti dostupná každému, pouze ne každý je ochoten vyvinout intenzivní osobní úsilí k tomu, aby se k ní dopracoval.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: František Skopal | čtvrtek 15.8.2019 14:33 | karma článku: 7,41 | přečteno: 299x