Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Otevřený dopis pracovníkům ve zdravotnictví

   Mráz bude běhat po zádech každému, kdo někdy poslouchal o léčebných praktikách středověkých lékařů, a měl také možnost vidět jejich "instrumenty", podobající se nástrojům na mučení.

   Po takovéto exkurzi do minulosti pocítí mnozí naši současníci obrovskou úlevu z toho, že nežijí v zmiňované, barbarské době, ale naopak, v moderní civilizaci.

   Nicméně paradoxně, nikdo z nich si přitom neuvědomuje, ba ani není ochoten připustit, že ani ne o sto let se budou lidé také na dnešní praktiky ve zdravotnictví dívat se stejnou hrůzou, s jakou se my dnes díváme na ty středověké.

   Samozřejmě, mnozí budou chtít takové tvrzení pohotově ospravedlnit přirozeným vývojem lidského poznání a dalším rozmachem vědy a techniky, ale nebudou mít pravdu. Nejsmutnější na celé věci totiž je, že ve zmíněném stavu setrváváme zcela dobrovolně, protože už v dnešní době vlastníme dostatečný potenciál k tomu, aby mohla být uskutečněna přímo revoluce v diagnostice a léčbě všech nemocí. Největší překážkou v uskutečnění nevídaného převratu ve zdravotnické péči, jaký dosud neměl na naší planetě obdoby, je však žel současný, materialistický způsob myšlení, který ve své omezenosti a dogmatice přímo evokuje středověk.

   Každý člověk je bytostí duchovno - duševně - tělesnou. Avšak dnešní "moderní medicína" redukuje lidskou bytost pouze na fyzické tělo, které se stává prvořadým a výlučným předmětem jejího zájmu. Že ale nebude s podobným, omezeným přístupem k člověku něco v pořádku, o tom svědčí stále více vzrůstající nemocnost, ať již psychického nebo fyzického druhu, a to i navzdory všem moderním poznatkům a stále lepšímu technickému vybavení.

   Ve vesmíru fungují jisté, nazvěme je Vyšší, nebo univerzální Zákonitosti. No a velmi zjednodušeně řečeno, každá naše nemoc je způsobena specifickou mírou odklonu lidského jedince od těchto Zákonitostí. K zmíněnému odklonu, nebo jinak řečeno, k provinění se vůči vyšším Zákonům, dochází vždy nejprve na duševní úrovni, prostřednictvím nesprávného postoje a náhledu na život, jako také na různé životní situace, které lidé obvykle řeší bez znalostí účinků zmíněných Zákonitostí.

   Nicméně neznalost Zákona neomlouvá! Trvalo nesprávný postoj k životu se tedy na duševní úrovni stále více kumuluje, až se nakonec, zcela viditelně a hmatatelně promítne do zcela konkrétní nemoci. Každá nemoc jako taková, je tedy jen zhmotněním našeho osobního, zcela konkrétního odklonu od vyšších Zákonitostí. No a znalý člověk může následně, ze specifik onemocnění přesně určit, k překročení jakých konkrétních univerzálních Zákonitosti došlo, a tedy co je skutečnou příčinou naší nemoci.

   Až toto poznání a jeho aplikování do každodenní medicínské praxe, může udělat ze současných lékařů, lékaře skutečné, kteří musí být především lékaři duše. Musí se proto stát v první řadě znalci Zákonů stvoření, jakož také znalci lidských duší, protože pouze tímto způsobem je možné diagnostikovat skutečnou příčinu nemoci a doporučit účinnou léčbu.

   Je nepochybné, že v dnešním zdravotnictví pracuje mnoho čestných a dobrých lidí, majících to nejčistší chtění pomáhat bližním v jejich bolesti. Nicméně žel, pouze samotné dobré chtění zde nestačí! Bez znalosti a akceptování Zákonů stvoření, a tedy bez znalosti skutečných příčin nemocí, které pramení v lidské duši, bude i to nejlepší chtění nedostatečné. Celá léčba se pak zredukuje pouze na bezduché potlačování důsledků, projevujících se na fyzické úrovni. A to vše bez znalosti a eliminování skutečné příčiny nemoci, která si bude hledat stále nové a nové cesty k hmotnému projevení se. I při nejlepší vůli se bude potom podobný způsob "léčby," ve svém dogmatickém omezení pouze na materiální, velmi podobat praktikám středověkých felčarů a šarlatánů, a právě tak, jako i tehdy, bude nejednou přinášet více škody, než užitku.

   Ano, skutečně dozrál čas na radikální přehodnocení postoje k současným metodám ve zdravotnictví pro ty lékaře, kteří se chtějí stát skutečnými pomocníky lidí, a nechtějí natrvalo uvíznout v osidlech absurdního, dogmatického materialismu, také v medicíně dneška nejednou hraničícího až ze šarlatánstvím.

   Samozřejmě, zůstává faktem, že ve zdravotnické péči o obyvatelstvo již bylo dosaženo velmi mnoho, co nelze zpochybňovat. Nicméně třeba nutně kráčet dál a rozšířit jeho obzor o poznání a aplikování Zákonů stvoření do každodenní medicínské praxe. Neboť až zarážející prostota těchto Zákonitostí by následně zpětně, velmi radikálně zjednodušila, a v konečném důsledku i zlevnila, nejednou až extrémně komplikované léčebné metody. Mnohé drahé diagnostické přístroje by nahradil osobní rozhovor a mnohou zdlouhavou a neúspěšnou léčbu změna vnitřního postoje pacienta. Člověka totiž v žádném případě nelze zredukovat pouze na jeho pozemské tělo a slepě ignorovat jeho další dvě, velmi významné složky osobnosti - duši a ducha.

Autor: František Skopal | čtvrtek 23.7.2020 15:53 | karma článku: 12,16 | přečteno: 670x
  • Další články autora

František Skopal

Umění a krása povznášejí duši vzhůru

Ale pozor! Ne ledajaké umění a ledajaká krása. Musí splňovat vysoké kritérium čistoty a ušlechtilosti. Kde však najít takové umění? Žel, není ho mnoho, ale přece jen existuje.

13.11.2023 v 10:41 | Karma: 5,10 | Přečteno: 85x | Diskuse| Kultura

František Skopal

Ztracení ve smyšlených světech! Dejme si na to velký pozor!

Lidé si vytvářejí mnoho iluzí ve svých citech a myšlenkách. Pak v nich žijí a jejich iluze ovlivňují jejich pohled na život.

23.9.2022 v 16:34 | Karma: 10,45 | Přečteno: 253x | Diskuse| Ostatní

František Skopal

Křesťanství a konec světa

V Bibli se hovoří o něčem takovém, jako je konec světa, neboli poslední soud. Historie zná už řadu termínů, ve kterých mělo dojít k těmto událostem. Ale nedošlo! Znamená to tedy, že jsme v bezpečí? Nebo nejsme?

16.9.2022 v 16:17 | Karma: 11,25 | Přečteno: 220x | Diskuse| Ostatní

František Skopal

Nepřetržitý monitoring člověka Stvořitelem

Lidé jsou v každé minutě dne i noci nepřetržitě monitorováni. Je zaznamenáváno každé naše cítění, každá naše myšlenka, každé naše slovo i čin.

9.9.2022 v 16:06 | Karma: 10,42 | Přečteno: 188x | Diskuse| Ostatní

František Skopal

O netušených schopnostech našeho mozku

Všem nám je určitě dobře známo, že náš mozek ani zdaleka nevyužíváme v maximální míře, ale naopak, jeho využití je spíše minimální, nebo až zanedbatelné.

1.9.2022 v 16:25 | Karma: 11,16 | Přečteno: 257x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Policie v pohotovosti kvůli hrozbě terorismu. Zadržela podezřelého cizince

8. června 2024  23:01,  aktualizováno  9.6 12:41

Policie dopadla cizince podezřelého ze zvlášť závažného zločinu, po kterém vyhlásila pátrání v...

V Turecku zemřela česká zpěvačka Victoria. Zavraždil ji její vlastní manžel

14. června 2024  8:59,  aktualizováno  11:23

Česká zpěvačka Victoria byla zavražděna v Ankaře. Podle tureckého portálu Hürriyet ji zabil její...

„Ukrajinská sebevražda“. Intriky v Kyjevě čím dál víc frustrují Západ

11. června 2024  19:21

Kádrové změny nezmítají jen ruským ministerstvem obrany, rostoucí pozornost vzbuzují i rošády v...

Dar pro Ukrajinu prostřednictvím Čechů vyvolal na Tchaj-wanu bouři

10. června 2024

Premium Dar, který má pomoci Ukrajině s obnovou tamního zdravotnictví, způsobil na Tchaj-wanu politický...

Volby vyhrálo ANO před SPOLU. Stačilo! i Přísaha mají dvě křesla, propadli Piráti

9. června 2024  20:29,  aktualizováno  10.6

Volby do Evropského parlamentu vyhrálo v Česku hnutí ANO. Od voličů získalo 26,14 procenta hlasů,...

Převrat v britské politice? Nacionalisté v průzkumech poráží vládní stranu

16. června 2024

Premium Do britských parlamentních voleb zbývají ani ne tři týdny a vypadá to na velký propadák vládních...

Past na mobil v ruce. Chorvatské radary řidiče vyfotí a rovnou mu pošlou pokutu

16. června 2024

Premium Řidiči cestující v létě na dovolenou do Chorvatska mohou být nemile překvapeni, když jim do Česka...

Čokoládová holčička osladila život v SSSR. Boj o svou tvář ale prohrála

16. června 2024

Seriál Kdo by neznal Aljonku. Nejslavnější ruská čokoláda je na trhu už téměř šedesát let a její věhlas...

Do konce měsíce výrazně zúžíme tým, slíbil Bartoš po volebním debaklu Pirátů

15. června 2024  14:30,  aktualizováno  22:39

Reformy vnitřního fungování a kampaní Pirátské strany je třeba provést do konce příštího měsíce....

  • Počet článků 378
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 360x
Jsem člověk plný entuziasmu a víry ve vítězství dobrých věcí. Jsem člověk, fascinován krásou a hloubkou světa viditelného, jakož také toho neviditelného. Na své životní pouti jsem nabyl množství znalostí a zkušeností, které by se snad mohly stát pro někoho pomocí, nebo alespoň inspirací.

Seznam rubrik