Lidé a jejich tělesnost

    Každý člověk je jednoho dne přinucen osobně se vypořádat s pohlavní energií, aktivující se v jeho dospívajícím těle.

   Pro nás všechny, a zvláště pro mladou generaci, se proto stává přímo životně nutným poznání, které lidem umožní zvládnout tuto energii správně, protože pouze tudy vede cesta ke štěstí, namísto k neštěstí. Málokdo však tuší, že ztracená cesta, vedoucí k vítězství pravého lidství je ukryta v našich myšlenkách!

   Člověk, který je schopen trvale udržovat lidsky plnohodnotnou, vysokou úroveň čistoty a ušlechtilosti svých myšlenek, je touto čistotou postaven na vysoký piedestal pravého lidství. Tím získává nezbytný nadhled nad věcmi, umožňující mu je ovládat a ne být jimi ovládán. Boj s nízkým a  nečistým je schopný vítězně vybojovat již na úrovni svého myšlení i cítění, a to tak, že všechno neplnohodnotné je jím bděle a okamžitě odsouváno bokem, protože do chrámu jeho nitra mají volnou cestu pouze věci dobré, čisté a ušlechtilé.

   Žel, v období probouzení pohlavní energie, dochází hlavně z nevědomosti a z neznalosti  dalekosáhlého vlivu našeho myšlení, pod zhoubným vlivem okolí, kamarádů, knih, filmů a časopisů k zdánlivě neškodnému, nečistému myšlenkovému pohrávání, které velmi rychle překročí jistou, přesně stanovenou hranici ušlechtilosti a čistoty mysli člověka, dosud ještě správně stojícího ve stvoření. Podobá se to lehkomyslnému otevření brány vší okolní špíně a nízkosti, která následně jako kalný příval zaplaví bdělostí nechráněnou mysl a ovládne ji. Tak se pak člověk, z nevědomosti a z nedostatku sebekázně v myšlení, dostane pod vliv různých nízkých projevů pohlavní energie, které ho pouze ponižují a zotročují.

   A jak se zmíněný, člověka nedůstojný stav projevuje navenek? Když se podíváme na svět mužů, tak ten je v tomto směru dokonale otrávený. O jejich zotročení, ba přímo destrukci mysli vlastní pohlavní energií, svědčí jejich slova, zájmy a chování. Myslím, že každodenní realita a byť i jen krátký, náhodně vyslechnutý rozhovor dvou mužů, bude pro mnohé dostatečným svědectvím, které nepotřebuje dalšího komentáře.

   A co ženy? Jako bytosti citlivější, dokáží velmi vnímavě vyciťovat nízké zájmy mužů, kteří v nich vidí především objekt svých smyslných choutek. Ale místo toho, aby si z úcty k vlastní důstojnosti, zachováváním ušlechtilosti myšlení udržovaly odstup od okolní nízkosti, právě naopak, vycházejí jí vstříc.

   Jak? Vzpomeňme něco zdánlivě nevinného, čemu podléhá mnoho současných žen. A sice, jejich vztah k takzvané "módě", která je zejména v poslední době cíleně utvářena tak, aby provokativním způsobem odhalovala tělo a vystavovala ho na odiv. Tomuto trendu se ochotně a bez námitek podvoluje téměř celá ženská populace. Následný, nízký zájem mužů pak mnohým ženám lichotí, přičemž si neuvědomují, že ve skutečnosti jde pouze o pošpinění a výsměch pravé ženské důstojnosti.

   A tak se postupně stává běžným módním trendem současnosti oblečení, které by bylo před pár desetiletími nemyslitelné. Takovéto jednání však není žádným pokrokem, nebo vyzvednutím krásy a přitažlivosti moderní ženy, ale pouze žalostným svědectvím odchýlení lidstva od kritérií pravého, ušlechtilého člověčenství. Celospolečenské akceptování podobných výstředností strhává národy i celou civilizaci někam hluboko dolů, kde se do popředí zájmů společnosti staví pouze čistě zvířecí pudy. To však není žádným pokrokem, jak se nám mnozí snaží namluvit, ale posunem zpět, na nižší vývojové stupně lidstva. A toto kráčení zpět v oblasti morální na jedné straně, a pouze čistě technický pokrok na druhé straně, vytváří stále širší, ničím nepřekonatelnou propast, do které se budou muset zřítit všichni jednotlivci i celé národy, které se ještě včas nevzpamatují.

   Proto jako fanfára, jako nádherný akord, schopný rozezvučet v lidech to nejkrásnější, nejčistší a nejušlechtilejší, zní celým stvořením volání: Udržujte krb svých myšlenek čistý! Tím založíte mír a budete šťastní!

Autor: František Skopal | čtvrtek 24.12.2020 16:23 | karma článku: 11,58 | přečteno: 444x